Prijs
Min: €0
Max: €5

Gratis bezorgd v.a. 45,-

Binnen 48 uur in huis

Beoordeling: 9.2

Bambusa

Geen producten gevonden...

Bambusa plant bij Fleurdirect

De bambusa plant is een wereldbekende bamboe plant uit China, of te wel de gouden bamboe. In het wild kan deze bamboesoort wel 5 meter hoog worden. Gelukkig hoeft u hier niet om te vrezen, de bamboeplant wordt in een pot vaak niet hoger dan 2 meter. Wel heeft de bambusa een goede verzorging nodig met enig regelmaat. In de felle zon kunnen de bladeren namelijk geel worden en in de schaduw blijven ze mooi groen. Zorg er daarom voor dat de bambusa op de juiste manier de juiste lichthoeveelheid krijgt, vooral in de zomerperiode is het af te raden om de plant vol in de zon te zetten. De bambusa is een tropische plant wat veel water dient te krijgen want de grond moet altijd beschikken over een vochtige laag. Ook vindt de plant het fijn om besproeit te worden, dus geef niet alleen water bij de wortels maar ook van bovenaf. Heeft u de bamboe plant in uw interieur, dan bent u verzekerd van een opvallend interieur met een buitenlands tintje door deze unieke bambusa plant.

 

Unieke plant voor een fris interieur

De reden dat de bambusa onder andere niet buiten kan staan is omdat het een plant uit de tropen is, hierdoor is de plant dan ook zeker niet vorstbestendig en sterft de plant bij het vriezen. Omdat de bambusa in de kamer wordt neergezet is het de ideale kamerplant door de makkelijke verzorging. De bambusa is een unieke plant voor uw interieur waarmee u direct uw interieur een groene uitstraling geeft, aangezien de bambusa een groenblijvende plant is. Wel is het belangrijk dat u de plant niet bij een raam of deur zet, omdat de bambusa niet van tocht houdt. Daarentegen is het ook weer niet handig om de plant in de buurt van een warmtebron neer te zetten, hierdoor zal de plant afsterven. De bambusa groeit van nature in elk werelddeel, behalve in Europa. Het klimaat van Europa is hiervoor niet geschikt om een bambusa te laten groeien. Er zijn verschillende bambusa planten te vinden, de ene laat jaarlijks prachtige bloemen boeien en de ander doet hier een aantal jaar over.

 

Bestel gemakkelijk online kamerplanten in onze webshop

Om de bamboeplant mooi in uw huiskamer te kunnen presenteren kunt u ervoor kiezen om een bloempot te kiezen uit ons assortiment, hier vindt u diverse bloempotten. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw bambusa plant te combineren met andere planten van Fleurdirect. Wij bieden een ruim assortiment aan planten aan om u zoveel mogelijk keuze te bieden op het gebied van planten, plantenverzorging en bloempotten. Ook vindt u op onze website de plantengids die u allerlei informatie kan geven, heeft u nog vragen of wilt u advies neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer