Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bananenplant Musa

De Musa acuminata ´Dwarf Cavendish´ (Bananenplant) heeft een mooi tropisch uiterlijk, dit komt vooral door de grote hardgroene bladeren. De stam van de bananenplant is dik en vanuit daar vormen zich meerdere bladeren die uit verschillende punten van de stam groeien. Deze plant is een erg snelle groeier en heeft dan ook regelmatig voeding nodig. Bestel deze en andere kamerplant online bij Fleurdirect.

Herkomst Zuid-/Oost-Azië Waterbehoefte Veel water, niet nat houden
Standplaats Warm en vochtig, niet te koud. Veel licht Voeding 1x per maand, niet in de winter
Verzorging Dood blad weghalen, Regelmatig besproeien Giftig Nee
Bananenplant water geven
Watergift

Qua water is de bananenplant veeleisend, ze krijgen graag vaak en ook veel water, maar niet zoveel dat de wortels in het water blijven staan. In de winter is de waterbehoefte een stuk kleiner.

Besproeien

De bananenplant houdt van een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, dus een regelmatige sproeibeurt wordt op prijs gesteld. ’s Winters is de luchtvochtigheid in onze huiskamers het laagst, dus vooral dan kan de bananenplant het goed gebruiken. Neem daarbij ook de onderkant van de bladeren mee, om ongedierte te voorkomen.

Standplaats Bananenplant
Licht en warmte

De bananenplant houdt van een warme en zonnige plek. Maar plaats de plant niet direct na aankoop in de volle zon, want dan kan het blad verbranden. Laat hem even wennen aan zijn nieuwe plek. De ideale temperatuur voor deze bananenplant is 18-22 °C, met een minimumtemperatuur van 12 °C. Zet de bananenplant op een beschutte plek, want door een te sterke wind kunnen de bladeren kapot scheuren. Aangezien de banaan in omvang flink kan worden moet uw huiskamer daar dus wel op berekend zijn, want anders heeft u op den duur geen loopruimte meer over.

Bananenplant verpotten
Verpotten

Over het algemeen groeien bananenplanten snel en het is nodig om elk jaar te verpotten. Het verpotten kan het beste direct na de aanschaf of in de lenteperiode. Gebruik hiervoor universele potgrond.

De juiste pot

Zorg ook voor een pot die groot genoeg is (minimaal 20% groter), zodat de plant niet zo snel verpot hoeft te worden. Een grotere pot stimuleert de groei en creëert een grotere waterbuffer, omdat de grond dan meer vocht kan opnemen.

Potgrond en hydrocultuur

Zorg ook voor een pot die groot genoeg is (minimaal 20% groter), zodat de plant niet zo snel verpot hoeft te worden. Een grotere pot stimuleert de groei en creëert een grotere waterbuffer, omdat de grond dan meer vocht kan opnemen.

Voeding Bananenplant
Voeding

Deze goede groeier kan wel wat extra’s gebruiken, door 1x per maand te bemesten. Hiervoor kan gewone kamerplantenvoeding gebruikt worden of een voeding speciaal voor groene planten. Bekijk de verpakking van het product voor de juiste dosering. In de winter staat de groei op rust en heeft de bananenplant dus geen bemesting nodig.

Bananen

Bananenplanten van 2 tot 3 jaar oud ontwikkelen bloemen (purper en wit) en als die zijn uitgebloeid groeien er bananen die tot 25 cm groot kunnen worden. Deze zijn eetbaar en smaken zoet. Nadat de plant bananen heeft gegeven zal het afsterven, maar niet getreurd: deze soort maakt vrij snel nieuwe uitlopers aan en volgroeien dan weer tot een nieuwe volwassen bananenplant.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Bananenplanten zijn niet heel gevoelig voor plagen of ziektes. De meeste problemen doen zich voor tijdens de wintermaanden in de vorm van spintmijt, bladluis of rotting door een te natte grond. De eerste twee plagen worden het best zo snel mogelijk behandeld met een bestrijdingsmiddel. Rotting kan voorkomen worden door te zorgen voor een droge wortelkluit.

Giftig

De bananenplant is niet giftig voor mensen en niet voor dieren. Er wordt wel afgeraden om onrijpe bananen te eten.

Musa Dwarf Cavendish

De Musa Dwarf Cavendish is de populairste kleinere bananenplant. Deze bananenplant wordt maximaal 2 meter hoog. De meeste Musa Dwarf Cavendish zijn tot maximaal 120cm hoog. De Cavendish heeft langwerpige bladeren met licht zwarte vlekken. 

Musa Tropicana

De Musa Tropicana is de allerpopulairste in zijn soort. De Tropicana kan een hoogte tot wel 3 meter bereiken. De Musa Tropicana heeft mooie egaal groene bladeren en een dikke stam. De stam is glad maar heeft een robuust uiterlijk door zijn kleurschakering. De Musa Tropicana kan onder ideale omstandigheden vrucht geven, maar dit komt in Nederland zelden voor.