Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vetplant

Vetplanten zie je steeds vaker terug in onze woonkamers. Waarom? Ze zijn strak, hip en trendy maar ook nog eens super gemakkelijk te onderhouden. Je kunt vetplanten combineren in een grote schaal, maar ook in losse bloempotten kunnen vetplanten een leuk geheel vormen.

Herkomst Wereldwijd Waterbehoefte Grond laten uitdrogen, dan pas weer water geven
Standplaats Licht tot zonnig Voeding Niet noodzakelijk
Verzorging Geen extra zorg nodig Giftig Verschilt per soort
Vetplanten water geven
Watergift

Qua verzorging lijken de Cactus en de vetplanten veel op elkaar, want beide kamerplanten slaan veel vocht op in hun bladeren. Hierdoor kunnen ze lang zonder water, hoeft u ze niet vaak water te geven. Geef de vetplant alleen water op het moment dat de grond helemaal droog is. In de zomerperiode heeft de vetplant meer water nodig dan in de winterperiode. omdat het dan warmer is.

Standplaats Vetplanten
Licht en warmte

Vetplanten kunnen prima tegen een beetje zonlicht en staan zelfs graag op een lichte plek, maar bij teveel zonlicht (zomerse dagen) kunnen de bladeren gaan verbranden. In zomer is het mogelijk om deze kamerplanten buiten te zetten. Zet ze dan wel ergens onder of haal ze naar binnen op het moment dat er regen valt, anders wordt de grond te nat waardoor wortelrot kan ontstaan.

Vetplanten verpotten
Verpotten

Als u de groei van uw vetplant wilt stimuleren, kunt u de plant in een nieuwe, grotere pot zetten. Op die manier hebben de wortels meer ruimte en zal de plant gaan groeien. Daarnaast zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de vetplant minder snel zonder water komen te staan.Verpot de vetplant bij voorkeur in het voorjaar of direct na aanschaf.

Voeding Vetplanten
Voeding

Doordat de Vanda veel bloeit, heeft het ook veel voedingsstoffen nodig. Daarom is het nodig de Vanda één keer in de twee weken Pokon Orchideeënvoeding te geven. Op die manier weet u zeker dat de Vanda voldoende voeding heeft en kunt u extra lang genieten van de p rachtige bloemen. Lees voor gebruik de bijsluiter/verpakking voor de juiste dosering.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Als de vetplant teveel op de tocht staat, kunnen er ongedierte als luizen op komen. Het beste is dan om de luizen met een plantenspuit eraf te spuiten en de plant op een andere plek, uit de tocht, te plaatsen. Gaan de bladeren verkleuren, dan kan dit te maken hebben met verkeerde potgrond of teveel bemesting.

Giftig

Voor de vele verschillende soorten vetplanten, is het niet met duidelijkheid te zeggen of ze giftig zijn. Wilt u het toch weten? Zoek dan op Google of uw soort giftig is of niet.

Vetplanten

Vetplanten zie je steeds vaker terug in onze woonkamers. Waarom? Ze zijn strak, hip en trendy maar ook nog eens super gemakkelijk te onderhouden. Je kunt vetplanten combineren in een grote schaal, maar ook in losse bloempotten kunnen vetplanten een leuk geheel vormen.