Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Dadelpalm | Phoenix Canariens kopen

Phoenix Phoenix
135cm
24cm
39,95 29,95
36,65 27,48
Phoenix Phoenix
150cm
27cm
69,95
64,17
Phoenix Phoenix
130cm
27cm
119,95 89,95
110,05 82,52
Phoenix Phoenix
80cm
19cm
24,95
22,89
Phoenix Phoenix
70cm
15cm
14,95
13,72

Dadelpalm | Phoenix Canariens online kopen 

De dadelpalm wordt ook wel de Phoenix Canariens of Canarische dadelpalm genoemd vanwege z'n oorsprong op de Canarische eilanden. Het is een plant met een stevige stam en sierlijke bladeren. De plant is redelijk winterhard maar kan niet zo goed tegenlange periodes van vort. De dadelpalm heeft veel water nodig maar verder relatief onderhoudsvriendelijk. Wilt u deze mooie palm ook in uw huiskamer? Bekijk dan het aanbod van Fleurdirect en maak uw keuze. 

Oorsprong van de dadelpalm

De Phoenix is een geslacht van een van de 14 soorten palmen en is afkomstig van de Canarische Eilanden. Daarnaast groeit de palm ook in Noord-Afrika en Zuid-Azië. Op deze plekken staat de Phoenix vooral in een vochtige grond zoals moerassen of rivieroevers. De Phoenix palm is een kleinere palmsoort en duidelijk te herkennen aan de puntige palmbladeren. De Phoenix wordt ook wel de dadelpalm genoemd, dit omdat deze eetbare vruchten kan laten groeien, namelijk heerlijke dadels. Echter gebeurt dit bijna niet als de Phoenix palm als kamerplant wordt gehouden. Dadels groeien enkel in de natuur aan de palm waarbij de palm bovendien uitgroeit tot volwaardige boom. Het is extreem zeldzaam dat een dadelpalm gaat bloeien in een pot in de huiskamer. Het is soms echter wel mogelijk. Ondanks dat het mooi klinkt, is het toch beter om de bloemen te verwijderen. Het kost de  dadelpalm namelijk veel energie. Het is niet gunstig voor de plant om te gaan bloeien. De Dadelpalm is een van de makkelijkste palmen om te verzorgen, perfect voor mensen met wat minder groene vingers!

Verzorging van de dadelpalm

De dadelpalm heeft veel water nodig. Zorg dat de grond nooit uitdroogt maar houd er wel rekening mee dat er geen laagje water onder in de pot ontstaat. Controleer met uw vingers regelmatig of de grond nog vochtig is. Wanneer de grond te droog is, kunt u de palm opnieuw water geven. Het is afhankelijk van de grootte van de dadelpalm en de plek waar hij staat hoeveel dit is. In de regel zou de plant na vijf dagen weer een droge grond moeten hebben. Op warme dagen moet u natuurlijk meer water geven dan in de winter. Extra voeding is niet noodzakelijk, maar natuurlijk kan het geen kwaad om af en toe wat vloeibare voeding toe te dienen. Zo kan de dadelpalm optimaal blijven groeien.

Standplaats van de dadelpalm

De plant heeft een zonnige plek nodig op kantoor of in de woning. Het is echter wel belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen. De bladeren van de plant zullen dan verbranden. Als de plant op een te donkere plek staat, zal de plant geen nieuwe bladeren meer aanmaken. Probeer dit te voorkomen door de plant op een of twee meter afstand van het raam te plaatsen. Dat is precies de goede plek voor de dadelpalm.

De dadelpalm in een pot kopen 

Het is mogelijk om de dadelpalm compleet in een pot te kopen bij ons. Fleurdirect is een online plantenshop waar we de extra service bieden om uw plant in een pot naar keuze te planten voor u. Het is dan een compleet pakket. Wanneer u de dadelpalm met de pot ontvangt, hoeft u de plant alleen nog maar een goede plek te geven in de woning. Ook kan de plant goed op het kantoor komen te staan.

Wanneer de plant te klein wordt voor de pot is het goed om hem te verpoten. Kies dan voor een pot die ten minste twintig procent groter is dan de oude pot. Vaak moet u na twee jaar de plant verpoten. Hierna kunt u er weer volop van genieten. Het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde omgeving voor de plant. 

Fleurdirect heeft gekozen voor een rechtstreekse bezorging vanaf de telers naar de eindklant. Op die manier kunnen de planten de maximale zorg krijgen tot ze naar een nieuwe plek gaan. Het zorgt ervoor dat u nóg langer kunt genieten van deze geweldige dadelpalm. 

Ruim assortiment aan groene kamerplanten

Naast de Phoenix palm en andere palmen vindt u ook nog een heleboel andere kamerplanten en kantoorplanten in ons assortiment. U kunt eenvoudig een bestelling plaatsen, dan zorgen wij voor een snelle verzending. Heeft u vragen over uw bestelling of over een van onze planten, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag verder!

Lees meer