Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Epipremnum kopen

Scindapsus Scindapsus
40cm
15cm
15,95 11,95
14,63 10,96
Scindapsus Scindapsus
50cm
15cm
13,95
12,80
Epipremnum Epipremnum
130cm
24cm
54,95
50,41
Epipremnum Epipremnum
90cm
19cm
24,95
22,89
Epipremnum Epipremnum
150cm
27cm
69,95
64,17
Scindapsus Scindapsus
45cm
20cm
29,95
27,48
Scindapsus Scindapsus
60cm
28cm
59,95
55,-
Scindapsus Scindapsus
60cm
28cm
59,95
55,-
Scindapsus Artstone Scindapsus
125cm
28cm
89,95
82,52

Epipremnum 

De Epipremnum heeft naast een mooie naam ook een fantastische uitstraling. De mooie groenen bladeren die compact om de stam heen groeien maakt deze plant echt tot een mooie blikvanger in uw woonkamer of op kantoor. De plant heeft ook nog eens een sterke luchtzuiveringsfunctie en stelt weinig eisen aan de verzorging. De plant wordt ook wel 'Drakenklimop' genoemd. De groeiwijze van de plant doet namelijk sterk denken aan de klimmende plant en ook de vorm van de bladeren heeft iets weg van traditionele klimop. Dit maakt de Epipremnum dan ook bij uitstek geschikt als hangplant. De ranke takken met mooie bladeren vallen prachtig over de rand van de pot of mand. Maar ook als staande plant komt de Epipremnum erg goed tot z'n recht. Lees hier alles over de oorsprong, verzorging en standplaats van deze mooie plant. 

Oorsprong van de Epipremnum

De plant behoort tot het ras Aureum en is familie van onder andere de Monstera, Dieffenbachia en Philodendron. De officiële Latijnse naam voor deze plant is Epipremnum, maar hij staat vaak beter bekend als de Scindapsus. De plant komt van oorsprong veel voor in de regenwouden van Zuidoost-Azië. Hier groeit de plant vaak vast aan grotere boomsoorten in de buurt. De plant staat bovendien in de top-10 meest luchtzuiverende planten ter wereld. Dit komt vooral door de speciale huidmondjes die de slechte stoffen uit de lucht halen en weer in schone lucht omzetten. Het is een hele gezonde plant die jarenlang voor plezier zorgt. Voor huisdieren kan de plant soms echter voor irritaties zorgen. Het is daarom beter om uw viervoeters uit de buurt van de plant te houden.

De verzorging van de Epipremnum

De Epipremnum staat het liefst in vochtige grond waarbij de wortels niet onder water staan. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de wortels gaan rotten. Verder kunt u ervoor kiezen om de plant gedurende de zomermaanden wat extra voeding te geven. Dit zal de plant sterker maken en de kleur en groei van de bladeren goed doen. Echter is extra voeding niet noodzakelijk. De plant zal ook zonder voeding goed overleven. Tijdens de herfst en winter is het zeker niet nodig om de plant voeding te geven. Omdat de plant deze maanden in een soort winterslaap verkeert, zal deze bijzonder weinig energie verbruiken.   

De standplaats van de Epipremnum

Qua licht is het belangrijk om de plant niet in de directe zon te plaatsen. Een schaduwrijke plek is prima voor de Epipremnum. Van oorsprong groeit de plant namelijk op schaduwrijke plekken in bosgebieden. Het is goed om de plant een paar meter van het raam af te zetten waardoor de plant nog wel licht krijgt maar niet in de volle zon staat.  

Een mooie pot bij de Epipremnum kopen

Bij Fleurdirect is het mogelijk om de plant online te kopen samen met een pot. Wij zorgen er dan voor dat de plant met de juiste grond in de pot wordt geplaatst. Bij ontvangst kunt u de plant dan direct op een mooie plek in uw huis of kantoor zetten. Wanneer de plant groter wordt, is het belangrijk om hem in een grotere pot te plaatsen. Eens in de twee tot drie jaar is het goed om dit te doen. Doe er dan wat nieuwe potgrond bij en plaats hem weer terug. Hierna kunt u er weer drie jaar lang van genieten!

Al onze kamerplanten worden rechtstreeks vanaf de teler geleverd. Dit zorgt ervoor dat de planten in optimale conditie bij u in huis aankomen. Natuurlijk worden ze goed ingepakt om de reis goed door te komen. Bestel nu uw nieuwe kamerplant bij Fleurdirect!

Lees meer