Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Trachycarpus

De Trachycarpus is een bijzondere palmsoort en kan in de natuur wel 14 meter hoog worden. Wat deze stoere palm zo bijzonder maakt is dat hij bestendig tegen kou is. De Trachycarpus komt, in vergelijking met andere palmbomen, van origine namelijk uit wat koudere gebieden.

In Nederland wordt de Trachycarpus ook wel Henneppalm genoemd. Ook hier is deze palm in staat om een koude winter te overleven. Tijdens de winter, met name wanneer de plant buiten staat, heeft hij echter wel een beetje hulp nodig.

Herkomst Azië, Himalaya Waterbehoefte In de zomer het liefst een vochtige grond en in de winter minder water nodig
Standplaats Kan in Nederland ook buiten staan Voeding Palmvoeding is aan te bevelen
Verzorging Heeft wat meer aandacht nodig Giftig Niet giftig
Trachycarpus water geven
Watergift

De Trachycarpus heeft in de maanden april tot half september meer water nodig dan in de rest van het jaar. Tijdens deze periode is het goed om de grond voortdurend vochtig te houden. U kunt dit het best doen met lauw water. Een warme grond is namelijk goed voor deze plant. In de winter, zeker wanneer de plant buiten staat, is het beter om de grond droger te houden. Dit is om te voorkomen dat de grond anders te koud wordt en de wortels van de Trachycarpus beschadigen. 

Snoeien

De onderste bladeren van de Trachycarpus kunnen op den duur minder mooi (bruin/geel) worden en kunnen indien gewenst worden weggeknipt. Het snoeien kunt u het beste niet in het najaar of in de winter doen. Het beste moment is begin mei. De plant heeft dan genoeg tijd om te herstellen van deze snoeibeurt. Het is af te raden om de stam van de Trachycarpus te snoeien, dit zal fataal zijn voor de palm.

Standplaats Trachycarpus
Licht en warmte

Een warme plaats is het best voor de Trachycarpus. Het liefst staat de plant beschut op het zuiden of westen. De palm kan in Nederland, ook in de winter, gewoon buiten staan. Het is in de winter wel nodig om de plant dan te beschermen tegen de koude temperaturen. Met name de wortels zijn dan het meest kwetsbaar. Deze kunnen niet tegen een temperatuur lager dan -6 graden Celsius. U kunt in zo’n geval de pot en onderkant van de stam inwikkelen met bubbeltjesplastic. Dit zal de grond waar de Trachycarpus in staat iets warmer houden en ervoor zorgen dat hij dit overleeft.

De bladeren van de Trachycarpus kunnen tot -15 graden Celsius verdagen. Indien de temperatuur zo ver zakt kunt u het best de bladeren van de palm bij elkaar binden en inwikkelen met een rietmat.

Een plek naast een muur of schutting is prima. Zorgt dat de Trachycarpus niet teveel in de wind staat. Dit kan zorgen voor het afsterven van het blad.

Trachycarpus verpotten
Verpotten

Het verpotten van de Trachycarpus kan het best in het eind van het voorjaar of begin van de zomer. Dit is de beste tijd omdat de plant dan hersteld is voordat de winter aanbreekt. Vermijd een korte periode na het verpotten direct zonlicht. Doe dit totdat de plant weer begint met groeien. De Trachycarpus groeit het best in een grote pot. Hoe groter de wortelkluit van de palm, hoe beter hij bestemd is tegen de kou. 

Stekken

Het is niet mogelijk om de Trachycarpus te stekken zoals dat op de gebruikelijke gaat. Dit is alleen mogelijk door middel van zaad. Dit is alleen erg lastig en vaak zonder het gewenste resultaat. 

Voeding Trachycarpus
Voeding

Extra voeding is bij de Trachycarpus aan te raden. U kunt dan het beste kiezen voor palmvoeding. Let op dat u nooit meer toedient dan op de verpakking is aangegeven. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor de wortels van de plant.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De Trachycarpus kan last krijgen van dopluis. In dit geval kunt u het best de besmette bladeren verwijderen en de palm behandelen met een bestrijdingsmiddel.

Giftig

De Trachycarpus is voor zover bekend niet giftig.

Trachycarpus

De Trachycarpus is een bijzondere palmsoort en kan in de natuur wel een hoogte bereiken van 14 meter. Wat deze mooie en stoere palm zo bijzonder maakt is dat hij ook goed kan leven in de kou. De Trachycarpus komt oorspronkelijk uit koudere gebieden, waardoor de plant ook in Nederland het hele jaar prima buiten kan staan.