Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kwartjesplant | Aspidistra kopen

Aspidistra Aspidistra
70cm
17cm
44,95 34,95
41,24 32,06
Aspidistra Aspidistra
60cm
15cm
19,95
18,30

De kwartjesplant of Aspidistra kopen bij Fleurdirect

De kwartjesplant wordt ook wel de kloosterplant genoemd of de slagersplant. Het is een plant welke uit de Himalaya komt. Het is een zeer sterke plant en zeer geschikt als een kamerplant. Hij wordt tot zeventig centimeter hoog en is hiermee ook een goede plant voor op een terras of op een groot balkon.

Oorsprong van de Aspidistra

De Aspidistra behoort tot de eenzaadlobbige planten, de naam van deze plant komt uit het Grieks, aspis betekend schild. De naam past erg goed bij deze plant, het is namelijk een sterke plant die veel kan hebben. Er zijn verschillende soorten van deze kamerplant, zoals elatior, lurida, typica en caespitosa. Deze sterke plant komt vooral in het wild voor, hij is te vinden in het bergachtige gebied van Taiwan en Japan.

Verzorging van de Aspidistra

De plant kan een lange tijd zonder water. Wanneer u een paar weken op vakantie gaat dan geeft u hem eerst een goede dosis water en dan kunt u hem gerust een paar weken op een schaduwrijk plekje laten staan. De plant kent kleine stervormige paarse bloemetjes. Ze komen uit een balletje. Wanneer de bloemen geopend zijn dan blijven ze net boven de grond. De plant groeit niet snel en het is niet nodig om de plant vaak te verpotten.

Standplaats van de Aspidistra

De Aspidistra is bestand tegen lagere temperaturen en kan het beste staan op een schaduwrijke plek, af en toe wat zonlicht doet de Aspidistra ook goed. Dit is de perfecte kamerplant voor mensen die niet echt groene vingers hebben, hij stelt geen hoge eisen, het is niet erg als het water geven een keer wordt vergeten. De kwartjesplant heeft een donkergroen en dik blad wat leerachtig aanvoelt. Het blad verdampt weinig water waardoor de plant goed tegen droogte kan. Het is een kamerplant welke liever te droog is dan te nat. Teveel water voor een langere tijd kan juist slechter zijn dan goed voor de plant. De plant heeft ook weinig licht nodig en het is niet nodig om groene vingers te hebben om deze plant goed te verzorgen. Het is belangrijk om de plant niet in de felle middagzon te zetten. De plant houdt wel van de ochtendzon en de avondzon. De schaduw is ook een goede plek voor deze kamerplant.

Een complete plant met pot kopen bij Fleurdirect

Het is mogelijk om de kwartjesplant samen met een pot op te laten maken. U kunt in onze online plantenshop een compleet pakket kopen, zodat u het in huis alleen nog maar op de juiste plek hoeft te plaatsen. Fleurdirect levert alle kamerplanten rechtstreeks vanaf de teler aan u en onze andere klanten. Het is zo mogelijk om de hoogst mogelijke kwaliteit kamerplanten te leveren. Met de optie om hem compleet ingeplant in de pot te ontvangen ontstaat er een mogelijkheid om er direct volop van te gaan genieten. De kamerplanten worden binnen maximaal twee dagen bezorgd bij u. Ze worden goed ingepakt en dan verzonden. U krijgt een kamerplant waar optimaal voor gezorgd is tot hij bij u in de woonkamer is gekomen. Doordat de kwartjesplant niet veel zorg nodig heeft is het ook een perfecte plant voor op kantoor. Het is een ideale plant om volop van te genieten. We weten zeker, dat ook u volop kunt genieten van de kwartjesplant op uw werkplek. Doordat de plant compleet met pot geleverd kan worden is het ook gemakkelijk om hem een plek te geven.

Aspidistra’s en andere kamerplanten eenvoudig online bestellen

Doormiddel van ons eenvoudige filtersysteem beland u zo bij de juiste plant waar u naar op zoek bent. Dit scheelt een hele hoop tijd en u hoeft niet urenlang in een tuincentra rond te lopen. Bent u nou opzoek naar een geschikt cadeau, dan hebben wij hier speciale arrangementen voor. U kunt een grote kamerplant bijvoorbeeld op laten maken in een pot, deze kunnen wij dan ook nog eens speciaal voor u inpakken. Het betalen voor uw bestelling kan gemakkelijk via iDeal, ook kunt u betalen met Visa, Master Card en Maestro, wilt u liever achteraf betalen dan is dit ook mogelijk met AfterPay. 

Lees meer