Gratis bezorgd vanaf 45,-

Binnen 48 uur in huis

Beoordeling: 9.2

Hydrocultuur

Hydrocultuur planten kopen | Fleurdirect.nl

Hydrocultuur planten zijn planten die op een bepaalde manier worden gekweekt, door ze te laten groeien in water. Aan het water worden voedingsstoffen toegevoegd die de plant nodig heeft en waardoor de plant optimaal kan groeien. Deze methode wordt steeds vaker gebruikt en begint snel in populariteit toe te nemen.

Planten die in het water groeien hebben een ander soort wortels dan de normale kamerplanten. De wortels van een hydrocultuur plant passen zich aan en zorgen ervoor dat ze voldoende zuurstof op kunnen nemen uit het water. Water bevat namelijk minder zuurstof dan de potgrond waar normale planten in worden gekweekt. De hydrocultuur plant staat met zijn wortels in het water en de rest van de pot is gevuld met speciale hydrokorrels. De wortels die zich daar bevinden halen vervolgens zuurstof uit de lucht. Hydrocultuur planten komt u vooral tegen in openbare ruimte en op kantoren, aangezien het gemakkelijke planten zijn die weinig verzorging nodig hebben.

 

Compleet assortiment hydrocultuur planten bij Fleurdirect.nl

Eigenlijk kunnen alle soorten planten worden gekweekt als een hydrocultuur plant, wat direct vanaf het begin moet gebeuren. Planten kunnen op deze manier worden gekweekt door ze in water te laten groeien, op deze manier past de plant zich vanzelf aan en zo ook de wortels van de plant. Een hydrocultuur plant heeft niet veel aandacht nodig, af en toe wat water en hij blijft mooi groeien. Er zijn speciale potten voor deze planten, waar ook een watermeter bij inzit. Op deze manier is goed te zien wanneer de plant weer water nodig heeft. De hydrocultuur planten zijn dus de perfecte plant om op het kantoor te plaatsen of in een openbare ruimte. Natuurlijk kunt u deze ook gewoon in bijvoorbeeld uw woonkamer zetten. In het ruime assortiment van Fleurdirect.nl vindt u diverse hydrocultuur planten, zo hebben we de Ficus, Croton, Anthurium en meer soorten.

 

Kamer- en kantoorplanten voor de scherpste prijzen

In de webshop van Fleurdirect.nl zijn niet alleen deze handige hydrocultuur planten te vinden, hiernaast hebben we ook nog vele andere kamer- en kantoorplanten. Zo hebben we onder andere groene kamerplanten, grote kantoorplanten, bloeiende kamerplanten en luchtzuiverende planten. Doordat onze webshop gebruiksvriendelijk is kunt u al deze planten heel eenvoudig online bestellen en u kunt uw bestelling ook nog eens veilig afrekenen. Bekijk snel ons ruime aanbod aan de mooiste kamerplanten en planten voor op het kantoor. Heeft u een vraag of een opmerking dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag verder.

 

De voordelen van hydrocultuur planten 

1. Door de structuur van de korrels kunnen de planten meer water opnemen. Daardoor hoeft er minder water worden gegeven. De hydroplanten hebben ook een watermeter, waardoor het waterpeil makkelijk is af te lezen. 

2. Hydrokorrels zijn erg luchtig. De wortels nemen daardoor meer Co2 op en zorgen ervoor dat de plant beter groeit. Hydrocultuur is ook minder vatbaar voor ziektes, schimmels en ongedierte. 

3. Hydrokorrels zijn licht van gewicht. Doordta de plant in een pot ook met hydrokorrels worden aangevuld zijn hydroplanten makkelijk te verslepen. 

4. Door de luchtige wortelstructuur kan hydrocultuur niet alleen meer Co2 opnemen, het kan ook meer zuurstof uitstoten. Hierdoor wordt de leefomgeving nog sneller gezond van hydrocultuur planten. 

 

Lees meer