Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Hydrocultuur

Hydroplant Ficus Hydroplant Ficus
450cm
60cm
1.379,95
1.266,01
Pagina 1 van 12

Hydrocultuur planten kopen | Fleurdirect.nl

Hydrocultuur planten zijn planten die op een bepaalde manier worden opgekweekt, zodat ze met hun wortels in het water kunnen staan.  In principe kan iedere soort plant als hydrocultuur plant worden gekweekt, dit moet dan wel vanaf het begin gebeuren. De wortels van de plant die op deze manier worden gekweekt zijn een ander soort dan de wortels van een normale kamerplant. Doordat de wortels van de hydrocultuurplant in het water staan, passen zij zich aan en zorgen dat zij voldoende zuurstof op kunnen nemen uit het water. Omdat de plant met de wortels in het water staat kunnen ook op een eenvoudige manier en op nauwkeurige wijze belangrijke voedingsstoffen worden toegevoegd en opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien. Het substraat dat in een pot bij de hydrocultuurplant dient te worden gebruikt, zijn de hydrokorrels. Dit luchtige substraat zorgt ervoor dat de wortels voldoende zuurstof kunnen opnemen uit de lucht. Hoeveel water de plant nodig heeft kunt u bepalen met behulp van een watermeter waar u het waterpeil op kunt aflezen.

 

De voordelen van de hydrocultuur plant op een rij:

  1. Door de structuur van de hydrokorrels kan de plant meer water opnemen. Daardoor hoeft er minder water te worden gegeven., wat de plant gemakkelijk te onderhouden maakt. De hydroplant beschikt over een watermeter, waardoor het waterpeil makkelijk is af te lezen. 
  2. Hydrokorrels zijn erg luchtig. De wortels van de plant nemen daardoor meer Co2 op en zorgen ervoor dat de plant beter groeit. Hydrocultuur is ook minder vatbaar voor ziektes, schimmels en ongedierte dan vele andere soorten planten.
  3. Hydrokorrels zijn licht van gewicht. Doordat de plant in een pot ook met hydrokorrels worden aangevuld zijn hydroplanten niet zwaar en gemakkelijk te verplaatsen.  
  4. Door de luchtige wortelstructuur neemt de hydrocultuur plant niet alleen meer Co2 op, deze kan ook meer zuurstof uitstoten. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving en luchtkwaliteit.

Met al deze voordelen op een rijtje is het niet voor niets dat hydrocultuur een snel toenemend en populair product is. We komen de hydrocultuur plant veelal tegen in kantoorruimtes, hotels en openbare ruimtes. De hydrocultuur plant is ook zeker geschikt voor in uw woonkamer.

 

Compleet assortiment hydrocultuur planten bij Fleurdirect.nl

Doordat eigenlijk alle soorten planten kunnen worden gekweekt als een hydrocultuur plant, zijn er tal van soorten hydrocultuur planten beschikbaar. Bij Fleurdirect.nl kunt u terecht voor een groot assortiment aan verschillende soorten hydrocultuur planten. Het aanbod varieert van diverse soorten palmen tot de ficus hydroplant of de Spathiphyllum met een prachtig bloeiende bloem. Vele van deze planten zijn ook verkrijgbaar als normale kamerplant in potgrond. Het voordeel van hydrocultuur is dat de planten die op deze wijze zijn gekweekt niet veel aandacht nodig hebben. Om die reden zijn dit de perfecte planten om te plaatsen op kantoor of geschikt voor in een openbare ruimte. Er hoeft niet veel op de plant gelet te worden. Er zijn speciale potten voor hydrocultuur planten die ook nog eens aangeven wanneer de plant water nodig heeft, dit maakt de verzorging van de plant nog een stuk gemakkelijker. Naast diverse soorten hydrocultuur planten bieden wij op Fleurdirect.nl ook benodigdheden voor deze planten aan. Zo bestelt u bij ons onder andere hydrokorrels per 10 of 40 liter, watermeters en voedingskorrels. Wanneer u een hydrocultuurplant bestelt kunt u daar ook direct een geschikte pot bij bestellen. In de webshop worden sommige planten al weergegeven in combinatie met een bijpassende pot. Deze combinaties zijn gemaakt door ons professionele designteam. U kunt natuurlijk ook zelf een pot uitkiezen en combineren met een hydrocultuur- of andere plant. Voor hydrocultuur planten bieden wij een unieke plant- en opmaakservice. Wij zorgen ervoor dat hydrocultuurplant die u bestelt wordt geplaatst in de door u gekozen pot. De plant en pot worden vervolgens met hydrokorrels aangevuld. Daar kan ook indien u wenst een watermeter worden bijgeplaatst, zodat voor u direct zichtbaar is wanneer de plant weer water nodig heeft. De pot wordt vervolgens schoongemaakt en de bovenkant wordt geseald. Uw bestelling wordt op die manier zo bij u afgeleverd dat er niets kan uitvallen of beschadigen onderweg.

 

Kamer- en kantoorplanten voor de scherpste prijzen

In de webshop van Fleurdirect.nl zijn niet alleen deze handige hydrocultuur planten te vinden, het online assortiment bestaat daarnaast ook nog uit vele andere soorten kamer- en kantoorplanten. Zo bieden we onder andere groene kamerplanten, grote kantoorplanten, bloeiende kamerplanten en diverse luchtzuiverende planten aan. Onze planten komen direct van onze kweker. Zij worden bij de kweker maar ook bij ons aan een kwaliteitscontrole onderworpen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw bestelling bestaat uit planten en producten van uitstekende kwaliteit. In onze gebruiksvriendelijke webshop kunt u al deze planten heel eenvoudig online bestellen. De bestelling kunt u vervolgens ook nog eens veilig afrekenen. Wij bieden diverse betaalmethoden aan, het is ook mogelijk om uw bestelling achter te betalen. Bestellingen van boven de € 45,00 verzenden wij gratis binnen heel Nederland en België. Verder biedt onze website heel veel informatie over de verschillende soorten planten die u bij ons kunt bestellen, over waar zij hun oorsprong vinden en hoe u deze het beste kunt onderhouden.

Bekijk snel ons ruime aanbod aan de mooiste kamerplanten en planten voor op uw kantoor op Fleurdirect.nl.  Wij kunnen u ook helpen bij het uitzoeken van verschillende planten en bijpassende verzorgings- en voedingsproducten.  Heeft u een vraag of een opmerking dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag verder.

 

Lees meer