Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Laurierboom (Laurus Nobilis)

De Laurus Nobilis of Laurierboom komt oorspronkelijk uit het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied. De bladeren van de Laurierboom zijn erg bekend door de geur en smaak die ze afgeven. Dat maakt de plant tot een goede luchtverfrisser voor in de tuin of op uw kantoor. Daarnaast kunt u de Laurierbladeren in tal van recepten gebruiken.

Herkomst Middellandse Zeegebied en Azië Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet laten uitdrogen
Standplaats Licht tot zonnig Voeding 2x per jaar bijmesten, niet in de winter
Verzorging Dood blad weghalen, desgewenst snoeien Giftig Nee
Laurierboom water geven
Watergift

De grond van de Laurierboom moet permanent vochtig gehouden worden. Als de wortel namelijk uitdroogt, gaat deze dood. Ook in de winter moet de Laurier voldoende water (elke 4 á 5 weken) blijven krijgen. Let op dat er geen laagje water in de pot blijft staan, want dit kan wortelrot veroorzaken. 

Standplaats Laurierboom
Licht en warmte

De Laurier doet het goed in zowel zon als halfschaduw, maar zorg ervoor dat de plant altijd voldoende licht krijgt. Hoewel de Laurier niet winterhard (temperaturen tot -5°C) is, kunnen ze de steeds warmere  winters in Nederland wel overleven. Wilt u echter geen risico lopen, plaats de Laurier dan op een koele, vorstvrije plek.

Laurierboom verpotten
Verpotten

Verpotten is niet snel nodig bij de Laurierboom: gemiddeld hebben ze om de 4 á 5 jaar een nieuwe pot nodig. Zoek dus meteen een leuke pot uit waar u jaren plezier van kunt hebben! In de pot heeft de Laurier humusrijke, goed doorlatende grond nodig. Daar is universele potgrond is voor geschikt.

Voeding Laurierboom
Voeding

De Laurier kan het beste in het voorjaar (april) worden bijgemest en in juli een tweede keer. Gebruik hiervoor een traag werkende meststof. Bekijk de verpakking van het product voor de juiste dosering. In de winter staat de groei op rust en heeft de Laurier geen extra voeding nodig.

Snoeien

Snoeien is nodig als de omvang van de Laurier moet worden beperkt, of wanneer een bepaalde vorm gewenst is. In dat geval is januari t/m maart een goede periode. Regelmatige snoei zorgt ervoor dat er geen kale plekken ontstaan. Desondanks is het geen ramp als er te lang niet is gesnoeid. De Laurier kan goed tegen forse snoeibeurten, dus knip of zaag in dat de geval de takken af tot op de stam of hoofdtak.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De Laurier is over het algemeen een sterke plant, maar kan soms last hebben van ongedierte. Hieronder staan 3 soorten ongedierte waar ze last van kunnen hebben, hoe ze te herkennen en te verwijderen zijn.

Schildluis - Bruine ovaalronde plaatjes aan de onderkant van de bladeren. Deze kunt u rustig wegkrabben.

Bladvlo - Bladranden krullen om en worden geel. Verwijder de bladeren van de plant.

Bladluis - Bladeren worden plakkerig en zwart. Gebruik een chemische bladluisbestrijding.

 
Giftig

De Laurierbladeren zijn niet giftig, integendeel zelfs! Ze worden vaak gebruikt in de keuken als smaakmaker aan gerechten. Let op: verwar dit niet met de laurierkers, die wel giftig is en niet in de keuken te gebruiken is.

Laurus Nobilis Stam

De Laurus Nobilis of Laurierboom komt oorspronkelijk uit het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied. Door de geur en smaak die de boom afgeeft, is deze erg bekend geworden. De Laurier staat ook bekend als een symbool voor wijsheid en glorie. De bomen groeien in de natuur tot een hoogte van 12 meter. 

Laurus Nobilis Struik

Naast de Laurier Boom kunt u ook een Laurier struik kopen. Ook deze komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. De bladeren van de struik zijn bekend door de lekkere geur en smaak die ze afgeven. Het is daarom een goede luchtverfrisser voor uw kantoor of bij u in de tuin. Ook zijn de Laurierbladeren uitstekend te gebruiken in verschillende gerechten.