Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Cactus kopen

De cactus is niet meer weg te denken uit een hip en modern interieur. Bekijk hier alle cactussen.
Euphorbia Tetra
50cm
17cm
19,95
18,30
Euphorbia Erytrea XXL
130cm
31cm
149,95
137,57
Euphorbia Erytrea XL
100cm
24cm
89,95
82,52
Cactus Pachycereus KingSize
180cm
40cm
589,95
541,24
Opuntia Indica
95cm
30cm
159,95
146,74
Euphorbia tirucalli
85cm
24cm
69,95
64,17
Opuntia vulgaris
40cm
17cm
14,95
13,72
Euphorbia Cactusvorm medium
60cm
23cm
39,95
36,65
Euphorbia Myrtillocactus
65cm
22cm
109,95
100,87
Opuntia bleu ale
50cm
17cm
39,95
36,65
Euphorbia Canariensis
80cm
28cm
139,95
128,39
Polaskia cactus
60cm
20cm
99,95
91,70
Epiphyllum Anguliger
40cm
30cm
99,95
91,70
Euphorbia ingens
90cm
29cm
99,95 89,95
91,70 82,52
Ferocactus stainesii
35cm
25cm
139,95
128,39
Cactus Neobuxbaumia KingSize
160cm
45cm
509,95
467,84
Opuntia Indica
65cm
25cm
99,95
91,70
Opuntia santa rita
70cm
30cm
189,95
174,27
Opuntia Consolea
60cm
20cm
49,95
45,83
Opuntia Subalata
30cm
12cm
19,95
18,30
Cactus Pachycereus KingSize
160cm
40cm
659,95
605,46
Euphorbia Rubra
80cm
20cm
Pagina 1 van 3

Cactus online kopen

De cactus groeit van oorsprong in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika.  Cactussen groeien voornamelijk in de gebieden waarbij er afwisselend droge en mindere droge seizoenen zijn. In de loop der jaren zijn ze naar plekken over de hele wereld gebracht en vinden we cactussen in een groot aantal landen. Het is een zeer geliefde plant die kan worden aangeschaft als kamerplant voor in de huiskamer of voor het versieren van tuinen. Cactussen behoren tot de Cactaceae familie en zijn succulenten. Een succulent is een plant die water opslaat in een deel van zijn lichaam. De cactus onderscheidt zich van andere vetplanten door hun areolen. Een areool of bladkussen is een kleine kussenvormige knobbel of knop voorzien van wollige of vertakte haren en doornachtige bladeren. Cactussen hebben meer van deze kussenvormige knobbels of knoppen. Opvallend aan een cactus zijn de stekels of doorns. De doorns kunnen hard of scherp zijn maar ook donzig en fijn. De doorns beschermen de cactus tegen felle zon, nachtelijke kou of dieren die de plant anders zouden aanvreten. We kennen in totaal vele honderden soorten cactussen, daarom zijn er veel verschillende en unieke cactussen online verkrijgbaar. Iedere cactus heeft zijn eigen kenmerken, de Euphorbia cactusvorm medium heeft bijvoorbeeld een ouderwetse look die we kennen van de Western films en de Echinocactus Grusonii XL heeft een ronde vorm, is zeer stekelig en laag bij de grond. Er zijn verschillende cactussen te koop in allerlei soorten en maten in diverse prijsklassen. Omdat cactussen tegenwoordig weer helemaal hip zijn, zien we ze steeds vaker terugkomen in het interieur van diverse woonkamers. De cactus ziet er natuurlijk leuk uit maar heeft ook het grote voordeel dat deze gemakkelijk te onderhouden is. Cactussen hebben nauwelijks water en licht nodig.

De verschillende cactussoorten

Op Fleurdirect.nl kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan diverse soorten cactussen. Zo bestelt u bij ons onder andere de Echinocactus. Dit is de meest voorkomende soort binnen de cactussen. De uit Mexico afkomstige cactus heeft een ronde vorm en opzichte stekels. De cactus kan enorm groeien bij de juiste verzorging. Ook de Euphorbia is een veelvoorkomende cactus in ons assortiment. Deze cactus heeft een verdikte stam waar water in wordt water opgeslagen waardoor de plant lang zonder water kan. Deze cactus kan goed tegen de zon en is daarom geschikt om te plaatsen in een vensterbank of hoek in de zon.  De Tricocereus Peruvianus groeit recht omhoog. Het is een zachte cactus die niet beschikt over veel naalden en vrijwel geen vertakkingen heeft. Dan is er ook nog de Cactus Opuntia. Tot deze cactusfamilie behoren ook vele soorten. De cactus beschikt over vele vertakkingen. Naast deze soorten bestaat uit ons assortiment uit nog meer verschillende cactussen in allerlei vormen en maten. Bekijk het gehele aanbod online in onze webshop.

Verzorging van de cactus

Cactussen hebben in principe weinig behoefte aan verzorging. Omdat de cactus van nature langzaam groeit, verbruikt deze weinig voeding. Het belangrijkste voor cactussen is genoeg water krijgen tijdens de bloeiperiode. Vanzelfsprekend is regenwater het beste, maar indien dit niet mogelijk is omdat de plant binnen staat dan raden wij aan om water een tijdje in een gieter te laten staan zodat het op kamertemperatuur komt en daarna mag de cactus water gegeven worden. De hoeveelheid water is afhankelijk va de grootte van de cactus en de periode van het jaar. Van november tot maart is het geven van zeer weinig water voldoende, wanneer u de plant op een koelere plek in het huis plaatst gaat deze in de overlevingsstand. Er bestaat een grote kans dat deze dan tot bloei komt. Vanaf maart kunt u de cactus eenmaal per drie a vier weken een scheut water geven. Laat vervolgens de grond weer helemaal uitdrogen. Wanneer u twijfelt kunt u de cactus het beste geen water geven. Bij teveel water kunnen de wortels namelijk gaan rotten. Bij een cactus zoals de Euphorbia is het niet erg als het een keer vergeten wordt om water te geven, want doordat ze een dikke stam hebben wordt er water in opgeslagen. Als u uw cactussen de beste verzorging wilt bieden, geef ze dan eenmaal per maand speciale voeding voor de vetplant en cactus. Het is belangrijk om de cactus niet te veel voeding te geven, lees daarom goed de gebruiksaanwijzing om de dossering te bepalen. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van uw cactussen van Fleurdirect! Wilt u een cactus kopen? Bestel een mini cactus, grote cactus of een van onze andere kamerplanten online. Planten in diverse prijsklassen geschikt voor alle interieurs.

Er zijn veel verschillende cactussen waar u uit kunt kiezen. Er zijn grote cactussen, kleine cactussen, ronde cactussen, bolcactussen en tal van andere soorten. Het is een gemakkelijke kamerplant, omdat het bijna geen water gebruikt. Het is een plant die het goed doet voor het raam in de felle zon, maar ook op een donkere plek. Hier zal de cactus nog minder water verbruiken. De cactus is een zeer bijzondere plant welke er altijd zeer decoratief uitziet. Er zijn grijze of groene basiskleuren met daarop een knalrode of roze bol. Ook kunnen er mooie bloemen zitten tussen de grote en scherpe stekels. De mooie bloeiende cactussen zijn een lust voor het oog. Ze zien er geweldig uit.

Eigenschappen van de Cactus

Niet alle cactussen hebben trouwens scherpe doorns. De doorns zijn in de natuur een bescherming tegen de dieren. Het voorkomt, dat ze de plant opeten. Cactussen komen het meeste voor in de woestijnen. Hier is het overdag snikheet en in de nacht koelt het er sterk af. Het is een plant welke hierdoor erg sterk is en wel tegen een stootje kan. De cactussen reguleren hun voeding met hun wortels, stengels en bladeren. De cactus komt voor in Midden Amerika, Afrika en ook in Zuid Amerika. Het komt voor in de hooggebergtes waar het koud kan zijn en ook in de Caribische delen van de wereld. Het is een plant welke al sinds de prehistorie gekweekt werd in Mexico. De cactussen kunnen erg klein zijn en ook erg hoog en lang. Ze lijken dan op een grote boom. Er zijn bijna tweeduizend verschillende soorten cactussen. Er is dus volop keuze. Ook bij Fleurdirect is het mogelijk om uit de vele verschillende soorten cactussen een keuze te maken. De cactus heeft weinig verzorging nodig. Hij kan overleven op weinig water. Veel water kan zelfs schadelijk zijn voor de plant. Overdag heeft het zonlicht nodig en wat water. Het is mogelijk om de plant eens per drie maanden tot maandelijks water te geven. Het is dus niet erg wanneer u het een keer vergeet water te geven. Teveel water is schadelijker dan te weinig water. De wortels kunnen dan namelijk gaan rotten.

Cactus bestellen bij Fleurdirect 

Fleurdirect kan een complete set van verschillende cactussen op een schaal of in een bloempot maken. Ook is het mogelijk om voor een afzonderlijke cactus in een pot te kiezen of voor alleen de cactusplant. Fleurdirect levert alle cactussen rechtstreeks vanaf de kweker met de hoogst mogelijke zorg. Het is goed om contact op te nemen met onze ervaren servicemedewerkers om te ontdekken welke cactussen het beste bij u en uw woning passen. U kunt ze ook uitstekend kiezen als kantoorplant, door hun gemakkelijke onderhoud.

Lees meer