Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Cactus kopen

De cactus is niet meer weg te denken uit een hip en modern interieur. Bekijk hier alle cactussen.
Euphorbia Euphorbia
90cm
24cm
69,95
64,17
Euphorbia Euphorbia
110cm
23cm
89,95
82,52
Euphorbia Euphorbia
100cm
27cm
89,95
82,52
Cactus Cactus
50cm
19cm
39,95
36,65
Opuntia Opuntia
40cm
20cm
15,95
14,63
Cactus Cactus
160cm
45cm
509,95
467,84
Opuntia Opuntia
65cm
25cm
99,95
91,70
Epiphyllum Epiphyllum
40cm
30cm
99,95
91,70
Opuntia Opuntia
60cm
20cm
49,95
45,83
Cactus Cactus
110cm
30cm
499,95
458,67
Polaskia Polaskia
85cm
45cm
169,95
155,92
Cactus Cactus
160cm
40cm
659,95
605,46
Euphorbia Euphorbia
170cm
32cm
239,95
220,14
Euphorbia Euphorbia
80cm
19cm
49,95
45,83
Euphorbia Euphorbia
100cm
24cm
89,95
82,52
Cactus Cactus
55cm
23cm
119,95
110,05
Opuntia Opuntia
95cm
30cm
159,95
146,74
Euphorbia Euphorbia
90cm
26cm
119,95
110,05
Euphorbia Euphorbia
150cm
27cm
159,95
146,74
Cactus Cactus
35cm
26cm
67,95
62,34
Euphorbia Euphorbia
75cm
24cm
74,95
68,76
Opuntia Opuntia
30cm
12cm
19,95
18,30
Opuntia Opuntia
100cm
32cm
239,95
220,14
Opuntia Opuntia
140cm
30cm
239,95
220,14
Pagina 1 van 2

Cactus online kopen

De cactus groeit van oorsprong in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Deze plant houdt namelijk van gebieden waarbij er afwisselend droge en mindere droge seizoenen zijn. In de loop der jaren zijn cactussen naar plekken over de hele wereld gebracht en sieren ze vele woonkamers wereldwijd. Het is een zeer geliefde plant die kan worden aangeschaft als kamerplant voor in de huiskamer of voor het versieren van tuinen.

Cactussen behoren tot de Cactaceae familie en zijn succulenten. Een succulent is een plant die water opslaat in een deel van zijn lichaam. De cactus onderscheidt zich van andere vetplanten door hun areolen. Een areool of bladkussen is een kleine kussenvormige knobbel of knop voorzien van wollige of vertakte haren en doornachtige bladeren. Cactussen hebben meer van deze kussenvormige knobbels of knoppen. Opvallend aan een cactus zijn de stekels of doorns. De doorns kunnen hard of scherp zijn maar ook donzig en fijn. De doorns beschermen de cactus tegen felle zon, nachtelijke kou of dieren die de plant anders zouden aanvreten.

We kennen in totaal vele honderden soorten cactussen, daarom zijn er veel verschillende en unieke cactussen online verkrijgbaar. Iedere cactus heeft zijn eigen kenmerken; de Euphorbia cactusvorm medium heeft bijvoorbeeld een ouderwetse look die we kennen van de Western films en de Echinocactus Grusonii XL heeft een ronde vorm, is zeer stekelig en laag bij de grond. Er zijn verschillende cactussen te koop in allerlei soorten en maten in diverse prijsklassen. Omdat cactussen tegenwoordig weer helemaal hip zijn, zien we ze steeds vaker terugkomen in het interieur van diverse woonkamers. De cactus ziet er natuurlijk leuk uit maar heeft ook het grote voordeel dat deze gemakkelijk te onderhouden is. Cactussen hebben nauwelijks water en licht nodig.

De verschillende cactussoorten

Op Fleurdirect.nl kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan diverse soorten cactussen. Zo bestelt u bij ons onder andere de Echinocactus. Dit is de meest voorkomende soort binnen de cactussen. De uit Mexico afkomstige cactus heeft een ronde vorm en opzichte stekels. De cactus kan enorm groeien bij de juiste verzorging. Ook de Euphorbia is een veelvoorkomende cactus in ons assortiment. Deze cactus heeft een verdikte stam waar water in wordt opgeslagen waardoor de plant lang zonder water kan. Deze cactus kan goed tegen de zon en is daarom geschikt om te plaatsen in een vensterbank of zonnige plek in de tuin. De Tricocereus Peruvianus groeit recht omhoog. Het is een zachte cactus die niet beschikt over veel naalden en vrijwel geen vertakkingen heeft. Dan is er ook nog de Cactus Opuntia. Tot deze cactusfamilie behoren ook vele soorten. Deze cactus beschikt over vele vertakkingen. Naast deze soorten bestaat ons assortiment uit nog meer verschillende cactussen in allerlei vormen en maten. Bekijk het gehele aanbod online in onze webshop.

Verzorging van de cactus

Cactussen hebben in principe weinig behoefte aan verzorging. Omdat de cactus van nature langzaam groeit, verbruikt deze weinig voeding. Het belangrijkste voor cactussen is genoeg water krijgen tijdens de bloeiperiode. Vanzelfsprekend is regenwater het beste, maar indien dit niet mogelijk is omdat de plant binnen staat, raden wij aan om water een tijdje in een gieter te laten staan zodat het op kamertemperatuur komt en daarna mag de cactus water gegeven worden. De hoeveelheid water is afhankelijk va de grootte van de cactus en de periode van het jaar. Van november tot maart is het geven van zeer weinig water voldoende. Wanneer u de plant op een koelere plek in het huis plaatst gaat deze in de overlevingsstand. Er bestaat een grote kans dat deze dan tot bloei komt. Vanaf maart kunt u de cactus eenmaal per drie à vier weken een scheut water geven. Laat vervolgens de grond weer helemaal uitdrogen. Wanneer u twijfelt kunt u de cactus het beste geen water geven. Bij teveel water kunnen de wortels namelijk gaan rotten. Bij een cactus zoals de Euphorbia is het niet erg als het een keer vergeten wordt om water te geven, want doordat ze een dikke stam hebben wordt er water in opgeslagen.

Als u uw cactussen de beste verzorging wilt bieden, geef ze dan eenmaal per maand speciale voeding voor de vetplant en cactus. Het is belangrijk om de cactus niet te veel voeding te geven, lees daarom goed de gebruiksaanwijzing om de dossering te bepalen. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van uw cactussen van Fleurdirect! Wilt u een cactus kopen? Bestel een mini cactus, grote cactus of één van onze andere kamerplanten online. We hebben planten in diverse prijsklassen geschikt voor alle interieurs.

Er zijn veel verschillende cactussen waar u uit kunt kiezen. Er zijn grote cactussen, kleine cactussen, ronde cactussen, bolcactussen en tal van andere soorten. Het is een gemakkelijke kamerplant omdat de cactus bijna geen water nodig heeft. Het is een plant die het goed doet voor het raam in de felle zon, maar ook op een donkere plek. Hier zal de cactus nog minder water verbruiken. De cactus is een zeer bijzondere plant met een decoratieve uitstraling. Er zijn grijze of groene basiskleuren met daarop een knalrode of roze bol. Ook kunnen er mooie bloemen zitten tussen de grote en scherpe stekels. De mooie bloeiende cactussen zijn een lust voor het oog. Ze zien er geweldig uit.

Eigenschappen van de Cactus

Niet alle cactussen hebben trouwens scherpe doorns. De doorns zijn in de natuur een bescherming tegen de dieren. Het voorkomt dat ze de plant opeten. Cactussen komen het meeste voor in de woestijnen. Hier is het overdag snikheet en in de nacht koelt het er sterk af. Het is een plant die hierdoor erg sterk is en wel tegen een stootje kan. De cactussen reguleren hun voeding met hun wortels, stengels en bladeren. De cactus komt voor in Midden-Amerika, Afrika en ook in Zuid-Amerika. De plant komt voor in de hooggebergtes waar het koud kan zijn en ook in de Caribische delen van de wereld.

Er zijn bijna tweeduizend verschillende soorten cactussen. Er is dus volop keuze. Ook bij Fleurdirect is het mogelijk om uit de vele verschillende soorten cactussen een keuze te maken. De cactus heeft weinig verzorging nodig. Hij kan overleven op weinig water. Veel water kan zelfs schadelijk zijn voor de plant. Overdag heeft de plant zonlicht nodig en af en toe wat water. Het is mogelijk om de plant eens per drie maanden tot maandelijks water te geven. Het is dus niet erg wanneer u het een keer vergeet. Teveel water is schadelijker dan te weinig water. De wortels kunnen dan namelijk gaan rotten.

Cactus bestellen bij Fleurdirect 

Fleurdirect kan een complete set van verschillende cactussen op een schaal of in een bloempot maken. Ook is het mogelijk om voor een afzonderlijke cactus in een pot te kiezen of voor alleen de cactusplant. Fleurdirect levert alle cactussen rechtstreeks vanaf de kweker met de hoogst mogelijke zorg. Het is goed om contact op te nemen met onze ervaren servicemedewerkers om te ontdekken welke cactussen het beste bij u en uw woning passen. U kunt ze ook uitstekend kiezen als kantoorplant, door hun gemakkelijke onderhoud.

Lees meer