Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Phoenix

De naam Phoenix is vooral bekend als mythe en ondanks dat de plant niet weer herrijst nadat het doodgaat, heeft deze Phoenix zeker wel overeenkomsten. Het is een taaie plant vol uitstraling! Daarnaast houd de Phoenix van een zonnige standplaats, dus in de zomer kan deze plant ook uw terras of tuin opvrolijken.

Herkomst Zuidoost-Azië Waterbehoefte Grond moet altijd vochtig blijven
Standplaats Licht tot zonnig Voeding 1x per week bijmesten, niet in de winter
Verzorging Regelmatig besproeien Giftig Nee
Phoenix water geven
Watergift

De Phoenix is een plant dat veel water gebruikt en kan ook het gehele jaar dezelfde hoeveelheid water krijgen. Zorg dat de grond nooit uitdroogt, want daar kan de Phoenix slecht tegen. Het beste is om de grond vochtig te houden, door de plant water te geven wanneer de grond weer een beetje droog aanvoelt. Toch is de Phoenix geen moerasplant, dus continue natte wortels is niet bevorderlijk. Als de plant buiten staat zal het meer water nodig hebben, vooral op warme dagen.

Besproeien

Een regelmatige sproeibeurt stelt de Phoenix erg op prijs. Vooral door het vele zonlicht, kan de plant wel wat extra vochtigheid gebruiken. Het beste is om de Phoenix één tot twee keer per week te besproeien met lauw water. Naast dat een regelmatige sproeibeurt de vitaliteit verhoogt, zorgt het ook voor een hogere sierwaarde, verwijdert het ophopend stof en voorkomt het eventueel beginnend ongedierte.

Standplaats Phoenix
Licht en warmte

In de mythologie gaat de Phoenix gepaard met vuur en hitte. Voor de kamerplant Phoenix geldt eigenlijk hetzelfde, want deze plant staat het liefst op een zonnige plek. Hoe meer zon, hoe beter! Als de Phoenix te weinig zonlicht krijgt, zal het geen nieuw blad aanmaken. Ondanks de voorkeur voor zonlicht, is het aangeraden om de Phoenix direct na aanschaf rustig te laten wennen. Op die manier kan de plant zich aanpassen en zal het blad niet verbranden. Als het in de zomer lekker weer is, kunt u de Phoenix mee naar buiten nemen om uw terras op te vrolijken. De minimale temperatuur voor de Phoenix is wel opvallend laag: 1 tot 6 graden Celsius.

Phoenix verpotten
Verpotten

Verpot de Phoenix het liefst elk jaar of wanneer de pot te klein wordt. Verpot de plant in de lenteperiode of direct na aanschaf, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Phoenix minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Phoenix
Voeding

Net zoals van water houdt de Phoenix ook van extra voeding. Het is belangrijk om in de groeiperiode, de lente en zomer, de Phoenix extra voeding te geven. Geef de Phoenix in die periode één keer per week een scheutje Pokon palmvoeding. Lees altijd goed de bijsluiter of de verpakking voor de juiste dosering! Het is beter om de plant te weinig voeding te geven dan te veel, anders kunnen de wortels van de plant dichtslaan of verbranden.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De Phoenix is onder andere gevoelig voor spint. Dit ongedierte kan worden voorkomen door de plant regelmatig te besproeien. Mocht dat niet werken, kunt u altijd overgaan op chemische of biologische bestrijdingsmiddelen. Naast spint, kan de Phoenix ook kan last krijgen van schild- of dopluis. Verwijder in dat geval de aangetaste bladeren zo snel mogelijk om verspreiding te voorkomen. Vermijd besmetting met andere planten door de Phoenix buiten te plaatsen. In het geval van luis kunt u het beste overgaan op chemische of biologische bestrijdingsmiddelen.

Giftig

De Phoenix is niet giftig, maar de bladeren kunnen erg stekelig zijn!

Phoenix

De naam Phoenix is vooral bekend als mythe en ondanks dat de plant niet weer herrijst nadat het doodgaat, heeft deze Phoenix zeker wel overeenkomsten. Het is een taaie plant vol uitstraling! Daarnaast houd de Phoenix van een zonnige standplaats, dus in de zomer kan deze plant ook uw terras of tuin opvrolijken. Geef de plant de juiste verzorging en u kan jarenlang genieten van deze blikvanger!