Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Ananasplant kopen

Ananasplant

De naam van deze plant zegt eigenlijk al wel voldoende: een ananasplant is de plant waar de heerlijke ananasvruchten aan groeien. Naast dat de plant er hartstikke tropisch en gezellig uitziet, is het ook nog eens een plant met een praktische functie. De ananasplant wordt namelijk ook wel de anti-snurk plant genoemd. Dit komt mede doordat de plant het meeste zuurstof in de nacht afgeeft, wat snurken tegengaat. Verder bevat de plant het enzym bromelaïne, wat weer goed is voor de luchtwegen. Wilt u een ananasplant kopen? Bij Fleurdirect.nl zit u helemaal goed!

Oorsprong van de ananasplant

De ananasplant groeit van oorsprong in de tropische gebieden van Brazilië, Bolivia en Paraguay en behoort tot de bromeliafamilie. Vanwege de heerlijke vrucht werd de plant wereldwijd populair en inmiddels wordt de plant dan ook wereldwijd gehouden. 

Verzorging van de ananasplant

Vanwege het tropische karakter van de plant is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Ook is een goede luchtvochtigheid belangrijk en wordt het aangeraden om wat extra plantenvoeding te geven om de groei te stimuleren. Dit is echter niet noodzakelijk. Als u de plant één keer per week water geeft is dat ruim voldoende. De plant houdt namelijk niet van te veel water en kan beschadigen als de kern te nat wordt. Dit zal uiteindelijk leiden tot wortelrot. Omdat u natuurlijk zo lang mogelijk wilt genieten van uw ananasplant, adviseren we u graag over de juiste verzorging van de plant voor een lange levensduur. 

Standplaats van de ananasplant

De ananasplant is een tropische plant en houdt van licht. Maar zet de plant niet in de volle zon. Een lichte plek op een kleine afstand van het raam is perfect. Zorg er ook voor dat de plant niet op een te donkere plek staat. Kijk goed naar de bladeren van de plant, hieruit kun je namelijk aflezen of de plant voldoende licht krijgt of juist te veel of te weinig. Wanneer de plant in de volle zon staat is er namelijk een kans dat de bladeren verbranden en de plant uitdroogt.

Aanbod van ananasplanten

Bij Fleurdirect.nl vindt u ananasplanten in diverse uitvoeringen. We bieden u bovendien de mogelijkheid om een mooie pot toe te voegen aan uw bestelling waar we de ananasplant voor u in planten. Zo hebben we bijvoorbeeld ananasplanten in potten gemaakt van terra cotta, in bloempot Blue Gold of een uw eigen pot naar keuze. Alles is mogelijk! Kijk altijd goed naar de kenmerken en specificaties van de plant; zo doe je een aankoop waar je nog voor een lange tijd plezier van hebt.

Ananasplant kopen bij Fleurdirect

Heeft u nog vragen over het kopen van een ananasplant? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar. Zij weten alles over de verschillende planten in ons assortiment en kunnen u daarom een deskundig advies op maat geven. Wacht niet te lang met het plaatsen van een bestelling, want zo kunt u nog op korte termijn genieten van uw nieuwe aanwinst in uw woonkamer of op kantoor.

Lees meer