Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Chamaerops

Chamaerops Humilis of Europese Dwergpalm komt, zoals de naam al suggereert, van oorsprong uit Europa. Het is de enige palmsoort uit dit continent en niet erg groot in vergelijking tot andere palmen. De Europese Dwergpalm heeft alle positieve eigenschappen van de andere soorten palmen: exotisch uiterlijk, winterhard en de verdraagzaamheid van direct zonlicht. Kortom, onmiisbaar in uw tuin of woonkamer.

Herkomst Europa, Midden-Oosten en Middellandse Zeegebied Waterbehoefte Zomer wekelijks, winter eens per 2 weken
Standplaats Licht tot zonnig Voeding 1x per jaar bijmesten, niet in de winter
Verzorging Dood blad weghalen Giftig Nee
Chamaerops verzorging
Watergift

De dwergpalm mag niet in droge grond staan, dus zorg dat de kluit vochtig blijft (vooral op warme dagen). Als de dwergpalm in een pot staat en er wordt teveel water gegeven, bestaat de kans dat de wortels verdrinken. Zorg dus voor een drainage-gat en/of voor een laag hydrokorrels op de bodem. Geef de dwergpalm in de zomer wekelijks water en in de winter eens per twee weken.

Besproeien

Het is niet noodzakelijk de dwergpalm te sproeien met water, maar het werkt preventief tegen bepaalde soorten ongedierte. Daarnaast worden de bladeren mooi schoon van een regelmatige sproeibeurt.

Standplaats Chamaerops
Licht en warmte

De dwergpalm moet op een zonnige plek staan met minimaal 5 uur direct zonlicht. Buiten in de tuin of op een zonnig plek voor het raam zijn dus goede plekken. De dwergpalm kan goed tegen vorst en is bestand tegen een minimale temperatuur van -10 °C! Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Wikkel indien mogelijk dan de kluit in met noppenfolie, dan is er minder kans dat de wortels schade oplopen door bevriezing.

Chamaerops verpotten
Verpotten

Als de dwergpalm regelmatig wordt verpot, stimuleert dat de groei. Verpotten is mogelijk in de lente of direct na de aankoop en neem dan een pot die iets groter is dan de vorige. Vul de huidige potgrond aan met nieuwe universele potgrond.

Voeding Chamaerops
Voeding

Tijdens de groeiperiode kan de dwergpalm worden bijgemest: 1 keer in de lente en 1 keer in de zomer. Zorg dat er enige tijd tussen de voedingsmomenten zit. Gebruik hiervoor universele meststof. Bekijk de verpakking van het product voor de juiste dosering. In de winter staat de groei op rust en heeft de plant het dus niet nodig.

Snoeien

Alleen de bladeren van de dwergpalm mogen worden gesnoeid, bijvoorbeeld wanneer het blad niet meer mooi is. Knip deze in dat geval dichtbij de stam af. Op een gegeven moment droogt dit restant in en zal het zich bij de stam voegen.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De dwergpalm zal niet snel last krijgen van ongedierte, vanwege de stugge bladeren. Als de plant buiten staat en toch last krijgt van ongedierte, kunt u hier eenvoudig iets aan doen door de bladeren af te sproeien met een harde waterstraal. Dwergpalmen die binnen staan en ongedierte krijgen, kunnen het beste even buiten worden gezet (niet in de volle zon). Op die manier kan de regen dienen als ongediertebestrijding.

Giftig

De dwergpalm is niet giftig, maar pas wel op voor de stekels!

Chamaerops Vulcano

De Chamaerops Vulcano heeft een compacte groei en zorgt voor een hele mooie exotische uitstraling van uw tuin of huiskamer. U kunt de plant zowel in een kuip op uw terras houden als in de volle grond plaatsen. De palm is dus zeer veelzijdig en een fantastische toevoeging aan uw interieur of tuin. 

Chamaerops Humilis

De Chamaerops Humilis heeft prachtige langwerpige, stugge bladeren die de plant z'n kenmerkende uiterlijk geven. Dankzij dit uiterlijk geeft de palm een mooie exotische sfeer aan uw buitenruimte of interieur. U voegt dan ook een echte blikvanger toe wanneer u kies voor de Chamaerops Humilis.