Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vingersboom | Schefflera kopen

Vingersboom | Schefflera kopen

De Vingersboom kamerplant valt erg op door haar typerende blad. De Nederlandse naam Vingersboom heeft hij ook te danken aan zijn typerende blad. De Vingersboom is een plant afkomstig uit Australië. De plant is te koop met groen en gouden bladeren, helemaal gele bladeren of met diep groene bladen. De Vingersboom gebruiken niet zo veel water. In de zomer mag de plant in een vochtig grond staan. Hier houdt hij dan dan ook van. In de winter mag de grond wat droger worden. Wanneer je niet helemaal zeker weet of je wel of geen water moet geven is het beter om geen water te geven. In de zomer geef je de plant wekelijks water en in de winter eens per twee weken. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe groot de pot is en waar de plant staat. Het is belangrijk om niet teveel water te geven, waardoor de wortels gaan rotten.  Het is mogelijk om de kamerplant Vingersboom met wat vulcastrat en een watermeter uit te rusten. Geef dan eens per week wat water. De watermeter zal aangeven, wanneer de plant weer water nodig heeft. Vulcastrat heeft het voordeel, dat het naast het regelen van de waterbehoefte het ook voedingsstoffen heeft. Het is voldoende voor een half jaar. De plant heeft drie tot vijf uur direct zonlicht nodig iedere dag. Vooral de lichtere soorten hebben meer licht nodig dan de donkere soorten. Bestel de Vingersboom eenvoudig bij Fleurdirect!

Verzorging van de Schefflera

Als u een langere tijd wilt genieten van de Schefflera is het wel belangrijk dat deze goed wordt verzorgd. Toch is deze kamerplant niet de moeilijkste plant om te onderhouden en voor de mensen met wat minder plantenkennis een goede uitkomst. Hij heeft niet veel water nodig. In de zomer heeft hij een keer per week water nodig, in de koude wintermaanden mag dit worden verminderd tot een keer in de tien dagen. U kunt de Schefflera af en toe besproeien om zo het stof van de bladeren te halen, dit is niet noodzakelijk maar wel gewenst.

De standplaats van de Schefflera

De kamerplant kan prima op een lichte plek staan, hij kan een lagere temperatuur hebben dan andere planten en kan daarom prima op bijvoorbeeld de overloop staan. Extra voeding kan nooit kwaad voor de plant, gebruik hiervoor de bestemde Pokon voeding voor groene kamerplanten, deze is te vinden in onze webshop.

De Schefflera in de juiste pot van Fleurdirect

Het is mogelijk om bij Fleurdirect de plant inclusief pot te kopen. Het is prettig om de plant kant en klaar te ontvangen. U kunt hem dan direct op de juiste plek zetten en er van gaan genieten. De Scheffera kunt u het beste eens in de drie jaar verpoten. Ieder jaar is het goed om de toplaag te verversen met verse aarde. Het is goed om dit in de lente te doen. Wanneer de wortels namelijk beschadigd raken kunnen ze zich sneller herstellen. Een nieuwe pot dient altijd een vijfde groter te zijn dan de oude plantenpot. Bij het verpoten kunt u normale potgrond gebruiken. Het is goed om de Vingersboom iedere twee maanden wat extra voeding te geven. De voedingsstoffen zijn dan uit de grond verdwenen. Het is goed om in de herfst en de winter niet zoveel extra's te geven. Wanneer de planten groeien is het meer nodig.

De Schefflera direct van de kweker

Fleurdirect werkt samen met vele kwekers. De kwekers leveren de planten rechtstreeks vanuit hun vertrouwde omgeving aan u. De planten worden goed ingepakt en in maximaal twee dagen heeft u de gewenste kamerplant in huis. Natuurlijk kunt u ook kamerplanten bestellen voor op uw kantoor. Ontdek de mogelijkheden en weet hoe u de meest mooie planten kunt bestellen in onze online plantenshop.

De Schefflera gemakkelijk online bestellen

De Schefflera is eenvoudig online te bestellen op Fleurdirect.nl, hiernaast vindt u nog vele andere soorten kamer- en kantoorplanten in ons ruime assortiment. Op zoek naar een geschikt cadeau voor een familielid, vriend of kennis, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kies de juiste plant uit en maak gebruik van onze opmaak- en inpakservice, zo heeft u altijd een mooi cadeau voor iedere gelegenheid. In onze webshop vindt u ook verschillende verzorgingsproducten om zo uw kamerplanten optimaal te kunnen laten groeien en bloeien. Voor vragen over onze planten of heeft u een opmerking, dan kunt u gerust contact opnemen met ons, wij helpen u graag verder. Bekijk nu ons grote assortiment en bestel eenvoudig de mooiste planten en accessoires online! 

Lees meer