Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Pachira Aquatica

De Pachira Aquatica staat ook wel bekend als de Watercacao of de Geldboom. De naam Watercacao komt van de vruchten van de Pachira, die als vervanging van cacao kunnen worden gebruikt. In Azië wordt de Pachira vooral gezien als een boom die geld en geluk aantrekt. De bijzondere stam en bladeren maken van de Pachira een echte eyecatcher.

Herkomst Midden- en Zuid-Amerika Waterbehoefte Grond laten opdrogen, 1x in de 3 weken water
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per 2 weken bijmesten, niet in de winter
Verzorging Regelmatig snoeien en besproeien Giftig Ja
Pachira water geven
Watergift

De stam van de Pachira wordt gebruikt om water in op te slaan. Daarom heeft de plant niet heel veel water nodig en is 1 keer water geven in 3 weken genoeg. Check voor de zekerheid of de grond droog is. Is de grond nog niet uitgedroogd, stel het watergeven dan nog even uit. Geef de Pachira niet teveel water, hierdoor komt de plant met zijn wortels in het water staan en kan wortelrot optreden.

Besproeien

In de winter stelt de Pachira een regelmatige sproeibeurt op prijs. Doordat in deze periode de kachel vaak aan staat, is de luchtvochtigheid in de kamer lager en is het dus te droog voor de Pachira. Compenseer deze droogte door de plant regelmatig te besproeien met water. Dit voorkomt bladuitval, ongedierte en stofophoping op de bladeren.

Standplaats Pachira
Licht en warmte

De Pachira kan prima in daglicht staan en heeft gemiddeld ook drie tot vijf uur per dag nodig. De plant verdraagt de felle zon minder goed, wat kan leiden tot verkleuring van bladeren. Groeit de plant daarentegen erg snel, maar met vrij weinig blad? Dan staat de Pachira te donker. Zoek dan een plekje waar de plant meer daglicht te zien krijgt. Zorg dat de Pachira het niet te koud krijgt, de minimale temperaturen zijn: ’s nachts 16°C en overdag 19°C.

Pachira verpotten
Verpotten

Verpot een Pachira het liefst elk jaar of wanneer de pot te klein wordt. Als de Pachira groter is dan 120cm en dus al op leeftijd is, wordt het afgeraden de plant regelmatig te verpotten en heeft de plant genoeg aan elk jaar een nieuwe toplaag verse aarde. Verpot de Pachira in de lenteperiode of direct na aanschaf, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de plant minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Pachira
Voeding

De Pachira heeft niet veel extra voeding nodig, maar na een tijdje zullen de voedingsstoffen in de pot opraken. Het is dus aangeraden om de Pachira in de lente en de zomer af en toe bij te mesten met Pokon Groene plantenvoeding. Lees altijd goed de bijsluiter of de verpakking voor de juiste dosering. Het is beter om te weinig voeding te geven, dan te veel. De kans bestaat dat de wortels van de plant dichtslaan of verbranden.

Snoeien

Het is erg belangrijk om de Pachira regelmatig te snoeien, anders groeit de plant uit model en heeft het weinig blad. Dit kunt u doen door de uitlopers aan de bovenkant van de plant terug te snoeien met een snoeischaar. Hierdoor zal uw Pachira meer in de breedte gaan groeien. De beste periode om de Pachira te snoeien is in het voorjaar.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Het is belangrijk uw kamerplanten af en toe te controleren op ongedierte. Als u beestjes ziet of de bladeren voelen kleverig aan, dan heeft de plant waarschijnlijk last van luizen. Controleer dan gelijk ook even uw andere kamerplanten, vaak hebben in dat geval meerdere planten er last van. Ongedierte kunt u voorkomen door de plant af en toe te besproeien. Als het besproeien niet werkt, kunt u overgaan op biologische of chemische ongediertebestrijding. Lees altijd de bijsluiter voor het juiste gebruik van het product.

Giftig

De Pachira is matig giftig voor mens en dier. We raden het dan ook af de plant te eten.

Pachira

De Pachira Aquatica staat ook wel bekend als de Watercacao of de Geldboom. De naam Watercacao komt van de vruchten van de Pachira, die als vervanging van cacao kunnen worden gebruikt. In Azië wordt de Pachira vooral gezien als een boom die geld en gel uk aantrekt. De bijzondere stam en bladeren maken van de Pachira een echte eyecatcher in uw woonkamer.