Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Citrusboom kopen

De citrusboom online bestellen

Deze plant vraagt om eenzelfde verzorging als alle andere citrusbomen. Het is eigenlijk geen boom, maar meer een struik. De bloesem van de plant ruikt heerlijk en bloeit vanaf het voorjaar tot aan de zomermaanden. Het is heerlijk om de plant in huis te hebben, op het terras of op uw balkon. De plant kent niet veel onderhoud. Het is belangrijk om hem in september of oktober te snoeien. Zo blijft de plant mooi en in model. Het helpt ook om de plant weer uit te laten lopen in het voorjaar met nieuwe bloesems en vruchten. In een warme serre kan de plant trouwens het hele jaar door bloeien.

Oorsprong van de citrusboom

Citrusbomen horen bij het plantengeslacht Citrus. Daarbij kent de citrusboom zijn oorsprong in Zuidoost-Azië, waarnaar hij is naar Europa is gekomen.

Verzorging van de citrusboom

Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven. In het voorjaar en in de zomermaanden moet de plant ook wat extra mest krijgen. Er is speciale vloeibare voeding voor citrusplanten. Ook moet de plant voldoende water krijgen. De plant doet het goed in een harde kleigrond. Onderin de pot doet u wat scherven om te zorgen voor een goede afwatering. Geef de planten nu ook volop water. Laat de kluit dan goed droog worden om ze weer een grote dosis water te geven. Het is goed om het zo de hele zomer te doen. Geef ze niet teveel water om te voorkomen, dat de wortels gaan rotten. De sinaasappelboom zal haar bladeren verliezen wanneer de kluit te nat wordt. Het is trouwens ook beter om regenwater te geven dan leidingwater. Citrusbomen zijn niet zo gek op leidingwater. Van april tot aan september groeit de sinaasappelboom. Het is goed om ze dan iedere twee weken extra meststoffen te geven. Het is goed om voor organische meststoffen te kiezen. Bloedmeel zorgt voor het ontwikkelen van de vruchten en ook voor een mooi groen blad. De plant groeit goed van beendermeel. Ook is er speciale citrus voeding.

Standplaats van de citrusboom

De citrusbomen houden van een zonnig en ook beschutte plek. Het is een plant die het goed doet op de hoek van een terras en ook dicht bij de woning. De plant kan goed overwinteren in een schuur, kas of in een serre. Stel de planten niet bloot aan nachtvorst. Zet de planten ook niet in de volle zon nadat ze uit de winterrust komen. Geef ze een tijdje om te wennen in de schaduw. 

De plant in een pot: kant en klaar!

Het is belangrijk om de planten te snoeien. Snoei de plant door de rechtopstaande takken weg te halen en dan de zijtakken. Snoei de takken weg waar de bladeren naar beneden aan het groeien zijn. Zorg voor een open boomvorm, die de takken naar binnen laat groeien. Het is mogelijk om de planten kant en klaar in een mooie pot te krijgen. Fleurdirect zorgt voor een complete service om volop van te genieten. Het is mooi om te zien hoe de sinaasappelboom compleet in een pot bezorgd wordt. U pakt hem uit en zet hem op de juiste plek. Hierna zult u vele jaren genieten van de plant.

Lees meer