Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Citrusboom kopen

De citrusboom online bestellen

De citrusbooom is razendpopulair bij plantenliefhebbers. Zowel binnen in de woonkamer als buiten op het terras fleurt deze plant de omgeving op. De bloesem van de plant ruikt heerlijk en bloeit vanaf het voorjaar tot aan de zomermaanden. Het is daarom heerlijk om de plant in huis te hebben, op het terras of op uw balkon. De plant heeft bovendien niet veel onderhoud nodig. Het is wel belangrijk om hem in september of oktober te snoeien. Zo blijft de plant mooi en in model - waardoor deze in het voorjaar weer mooi tot bloei zal komen. Het helpt ook om de plant weer uit te laten lopen in het voorjaar met nieuwe bloesems en vruchten. In een warme serre kan de plant trouwens het hele jaar door bloeien.

Oorsprong van de citrusboom

Citrusbomen behoren tot het plantengeslacht Citrus en komen van oorsprong uit Zuidoost-Azië. De mooie boompjes worden al meer dan 4000 jaar gekweekt en zijn daarmee de oudste teeltgewassen van de wereld. Ze hebben dan ook duizenden cultivars voortgebracht. De mooie plant en kleurrijke vruchten werden rond de 16e eeuw populair in Europa. Inmiddels maakt de citrusboom deel uit van de meest populaire tuin- en kamerplanten onder liefhebbers wereldwijd. Ondanks het tropische uiterlijk en imago van de plant, groeit de citrusboom behoorlijk goed in Nederland. De boom is redelijk winterhard en daarmee zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat.

Verzorging van de citrusboom

Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven. In het voorjaar en in de zomermaanden moet de plant ook wat extra mest krijgen. Gebruik hiervoor bij voorkeur speciale vloeibare voeding voor citrusplanten. Wilt u de citrusboom in een pot houden? Plaats dan wat scherven onderin de pot om te zorgen voor een goede afwatering. Op die manier zullen de wortels niet in het water blijven staan en gaan ze niet rotten. Laat de kluit na het watergeven goed droog worden waarna je weer een flinke scheut water kunt geven. Het is goed om dit de hele zomer te doen. Bij te veel water zal de citrusboom echter bladeren verliezen.

Het is verstandig om de citrusboom regenwater te geven in plats van leidingwater. Van april tot aan september groeit de citrusboom en het kan geen kwaad om dan iedere twee weken extra meststoffen te geven. Kies bij voorkeur voor organische meststoffen. Eventueel kunt u bloedmeel of beendermeel gebruiken, dit zorgt voor een betere groei, het ontwikkelen van de vruchten en ook voor een mooi groen blad.

Standplaats van de citrusboom

Citrusbomen houden van een zonnig en ook beschutte plek. Het is een plant die het goed doet op de hoek van een terras en ook dicht bij de woning. De plant kan goed overwinteren in een schuur, kas of in een serre. Stel de plant echter niet bloot aan nachtvorst. Wanneer u de plant uit de winterrust haalt, kunt u het beste een plekje in de schaduw kiezen om de plant te laten wennen. Daarna kunt u de plant natuurlijk gewoon op een zonnige plek zetten.

De plant in een pot: kant en klaar!

Het is belangrijk om de planten te snoeien. Snoei de plant door de rechtopstaande takken weg te halen en vervolgens de zijtakken. Snoei de takken weg waar de bladeren naar beneden aan het groeien zijn. Zorg voor een open boomvorm, die de takken naar binnen laat groeien. Het is mogelijk om de planten kant en klaar in een mooie pot te bestellen. Fleurdirect zorgt voor een complete service om volop van te genieten. Wij zorgen ervoor dat de plant gepoot wordt in de pot van uw keuze inclusief de juiste potgrond. U pakt hem na ontvangst uit en zet hem op de juiste plek. Hierna zult u vele jaren kunnen genieten van de mooie plant.

Lees meer