Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Beaucarnea

De Beaucarnea, ook wel Olifantspoot genoemd, heeft een opvallend uiterlijk. De grote knol onderaan de stam zorgt niet alleen voor karakter, maar ook voor de bijnaam! Net als een kameel slaat de Beaucarnea zelf water op, waardoor het een plant is die redelijk lang zonder water kan. Makkelijk te verzorgen en ideaal voor in de huiskamer of op kantoor.

Herkomst Mexico, Centraal-America Waterbehoefte Grond moet vochtig aanvoelen, niet nat
Standplaats Licht tot zonnig, niet in de schaduw Voeding Om de 2 weken
Verzorging Dood blad weghalen Giftig Nee
Verzorging Beaucarnea 
Watergift

De “poot” van de Beaucarnea is erg functioneel. U kunt het vergelijken met de bult van een kameel; het slaat water op, zodat het genoeg vocht heeft om droge omstandigheden trotseren. Hierdoor kan de Beaucarnea gemakkelijk een tijdje zonder water, zonder dat de plant schade oploopt. De Beaucarnea behoort tot de palm familie, dus een vochtige grond is perfect, maar het mag niet te nat worden.

Standplaats Beaucarnea
Licht en warmte

De Beaucarnea is erg makkelijk wat betreft standplaats. De plant kan op een zonnige tot halfschaduw plek staan. Het is belangrijk dat de Beaucarnea niet op een plek staat waar het erg donker is/volledig schaduw. De groei zal dan stoppen en uiteindelijk kan de plant doodgaan.

Beaucarnea verpotten
Verpotten

Omdat de Beaucarnea langzaam groeit, is verpotten niet vaak nodig. Maar hoe groter de plant, hoe meer wortels die voldoende ruimte moeten hebben. Dus uiteindelijk zal ook de Beaucarnea moeten worden verpot (ongeveer om de 3 jaar).

De juiste pot

Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Beaucarnea bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Potgrond en hydrocultuur

Voor het verpotten van de Beaucarnea kunt u universele potgrond gebruiken ter aanvulling van de bestaande kluit.

Voeding Beaucarnea
Voeding

In principe heeft de Beaucarnea alleen extra voeding nodig op het moment dat de plant aan het groeien is. Dat betekent dat de plant voornamelijk in de lente- en zomermaanden extra voeding nodig heeft. De extra voeding die daar uitermate geschikt voor is, is Pokon Groene plantenvoeding. Hierdoor krijgt de plant extra voedingsstoffen tot zich die de groei van de Beaucarnea stimuleren. Lees de verpakking voor de juiste dosering.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Ziektes komen sporadisch voor bij de Beaucarnea. De ziektes die zich toch eventueel voor kunnen doen zijn wolluis en wortelrot. Wolluis komt voornamelijk voor wanneer de Beaucarnea teveel in de tocht staat. Wortelrot ontstaat vaak door een te vochtige grond.

Giftig

De Beaucarnea is niet giftig voor mens en dier.

Beaucarnea vertakt

De Beaucarnea vertakt heeft verschillende takken bovenaan de stam die ieder mooie lange bladeren dragen. Deze soort valt zeker op in uw huiskamer en zorgt voor een aangename sfeer in huis.

Beaucarnea onvertakt

De onvertakte Beaucarnea heeft slechts één stam waaraan de bladeren groeien. Dit zorgt voor een mooi compact geheel. De vorm van deze soort doet denken aan een klein boompje. Erg leuk in ieder interieur!