Prijs
Min: €0
Max: €650
Hoogte
Min: 0CM
Max: 100CM
Diameter
Min: 0cm
Max: 10cm
Standplaats
Bovenaanzicht Zijaanzicht
Verzorging
Merken

Beaucarnea Recurvata

Een Beaucarnea kopen doet u eenvoudig bij Fleurdirect ✓ direct van de beste kwekers ✓ ruime keuze ✓ gratis verzending vanaf €45,00 ✓ levering 1-2 werkdagen

Beaucarnea Recurvate | Fleurdirect.nl

De Beaucarnea Recurvate wordt ook wel de olifantspoot genoemd, dit komt doordat de stronk van deze plant wat weg heeft van de poot van een olifant. Deze kamerplant is erg gemakkelijk in het onderhoud en heeft weinig water nodig, de stronk is niet voor niets zo dik. De verdikte stronk heeft een functie, deze slaat namelijk water op voor als er wat drogere tijden zijn voor deze kamerplant. Deze plant komt van nature uit Mexico, maar tegenwoordig vindt u de olifantspoot ook in het zuiden van de VS, hier is het erg droog en kan de Beaucarnea goed leven. In de natuur groeit deze plant uit tot een boom, deze kan dan wel 10 meter hoog worden. In de woonkamer zal dit niet zo snel voorkomen, daar kunnen ze ongeveer anderhalve meter hoog worden.
 

Verzorging van de Beaucarnea Recurvate

Ook al is deze kamerplant erg sterk en kan deze gerust een paar weken zonder water, toch heeft deze plant ook wel verzorging nodig om optimaal te kunnen groeien. De olifantspoot kan het beste op een warme plek staan in het zonlicht, ook kan deze plant prima tegen de droge lucht en hoeft u deze niet te besproeien. Deze sterke kamerplant heeft geen extra voeding nodig, als u dit nou wel wilt doen, dan wordt er aangeraden om dit een keer per jaar te doen en de vloeibare voeding te verdunnen met wat water. De bladeren van deze plant kunnen wel bruin worden, hier hoeft u verder niets aan te doen. Het beste is om de bruine bladeren gewoon te laten zitten totdat ze er vanzelf afvallen of om dit heel erg voorzichtig te doen, dit omdat als het eraf wordt geknipt de kans groot is dat het levende blad wordt geraakt en hierdoor gaat het hele blad dood. Als een blad nou helemaal afgestorven is dan kunt u deze er wel gewoon afknippen, ook kunt u deze eraf trekken, hier moet u soms wat meer kracht voor zetten.
 

Online uitkiezen en bestellen van de olifantspoot

In het ruime assortiment van Fleurdirect.nl vindt u de mooiste en beste kamerplanten, hieronder dus ook de Beaucarnea Recurvate. Deze kamerplant is te verkrijgen in verschillende soorten, zo zijn er wat kleinere versies van de deze plant te verkrijgen, maar ook de grotere plant vindt u in onze webshop. Bent u nou op zoek naar een andere soort kamerplant, dan kunt u deze ook bij ons vinden, door het eenvoudige filter systeem en de categorieën kunt u snel bij de juiste planten terecht komen. Voor vragen over een bepaalde kamerplant of andere plant kunt u contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag bij het beantwoorden van al uw vragen. 

Lees meer