Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Dracaena

De Dracaena of Drakenbloedboom is erg goed in het zuiveren van de lucht en is zelfs één van de beste planten in het verwijderen van bepaalde giftige stoffen (xyleen en trichloorethyleen)! Het is een sterke plant die gemakkelijk te verzorgen is. Daarnaast brengt de Dracaena een warme sfeer in uw kamer. Gezond, makkelijk en sfeervol, wat wilt u nog meer?

Herkomst Azië, Afrika en Midden-Amerika Waterbehoefte Licht laten opdrogen, dan pas water geven
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding Niet noodzakelijk
Verzorging Dood/bruin blad weghalen Giftig Ja
Dracaena water geven
Watergift

Omdat de Dracaena van nature in een warm klimaat leeft, verbruikt de plant kleine hoeveelheden water. Let op dat er geen laag water in de pot blijft staan, want dan kan er wortelrot of stamrot ontstaan. Laat de grond tussen de gietbeurten door dus licht opdrogen (niet kurkdroog). Eens per week water geven zal voldoende zijn. In de winter is dit minder vaak nodig. Bij twijfel kunt u beter te weinig geven water dan te veel. Als de Dracaena op een donkere en koudere plek staat, heeft het minder water nodig dan wanneer het op een lichte en warme plek staat.

Standplaats Dracaena
Licht en warmte

De Dracaena kan zowel op een donkere als lichte plaats staan, maar let goed op de hoeveelheid licht. Bij direct zonlicht worden de bladeren geel en bij te weinig zonlicht groeit de Dracaena niet. Kijk naar de kleur van de bladeren: hoe donkerder de bladeren, hoe donkerder de plek. Drie tot vijf uur daglicht op een dag is voor de plant prima. Voorkom dat de Dracaena op de tocht staat, want dan kan hij bruine punten krijgen. De Dracaena is een tropische plant en de standplaats is dus niet snel te warm. Let wel op met de kou. Houdt u als richtlijn een minimale temperatuur aan van 12°C.

Dracaena verpotten
Verpotten

Eens per 2 jaar kan de Dracaena in de lente worden verpot (of direct na aanschaf). Het kan eerder of later, zolang de pot maar niet te klein wordt voor de Dracaena.

De juiste pot

Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de plant minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Dracaena
Voeding

Voedingsstoffen zijn voor elke plant belangrijk. In een pot zullen deze naar verloop van tijd op zijn. Daarom is het belangrijk de Dracaena om de week een scheutje Pokon plantenvoeding te geven. Let op: doe dit niet in de herfst en winter. Dan heeft de Dracaena namelijk een rustperiode, waardoor het geen extra voeding nodig heeft. Lees de verpakking of bijsluiter goed door voor de juiste dosering. Overvoeding is schadelijk voor de Dracaena, omdat de grond verzuurd en er wortelschade kan optreden. 

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De Dracaena is niet erg gevoelig voor ongedierte, maar als de plant er toch last van krijgt, zijn het meestal luizen of spint. Beide kunt u voorkomen door de plant af en toe te besproeien, want ze houden niet van vocht. Als het besproeien niet werkt, kunt u overgaan op biologische of chemische ongedierte bestrijding. Lees altijd de bijsluiter voor het juiste gebruik van het product.

Giftig

De Dracaena is niet giftig voor kinderen, maar voor huisdieren kan de plant wel giftig zijn (niet levensgevaarlijk). Neem voor de zekerheid altijd contact op met de huisarts/dierenarts na inname.

Dracaena Fragrans

De Dracaena of Drakenbloedboom Fragrans is erg goed in het zuiveren van de lucht en is zelfs één van de beste planten in het verwijderen van bepaalde giftige stoffen (xyleen en trichloorethyleen)! Het is een sterke plant die gemakkelijk te verzorgen is, zolang de plant maar voldoende water heeft. Met zijn lange vorm staat de Dracaena Fragrans erg mooi in het raamkozijn. Het creëert hierdoor een warme sfeer in de woonkamer.

Dracaena Compacta

De Dracaena Compacta is een prachtige plant en relatief eenvoudig te verzorgen. De plant heeft niet veel water nodig en daardoor erg geschikt als huisplant of kantoorplant. Vergeleken met de Dracaena Fragrans heeft de Dracaena Compacta kleinere bladeren. Wel heeft de plant dezelfde diepgroene kleur.

Dracaena 'Two Tribes'

De Dracaena Two Tribes is een grote kamerplant die goed tegen een stootje kan. De plant is eenvoudig te verzorgen en heeft niet veel water nodig. Zo is de plant een ideale kantoorplant of kamerplant, ook omdat de Dracaena Two Tribes mooi bloeit bij weinig licht. Om de plant het best tot zijn recht te laten komen, moet u deze op een halfschaduw plek plaatsen.

Dracaena Janet Craig

De Dracaena Janet Craig is net als de andere Dracaena's een prachtige plant die eenvoudig te onderhouden is. Plaats de plant op een plek met halfschaduw en geef de Dracaena Janet Craig niet teveel water. Wees vooral in de winter spaarzaam met het geven van water. De plant geeft een mooie, warme uitstraling aan uw kamer door de vele diepgroene bladeren die de Dracaena Janet Craig heeft.