Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Polyscias

De Polyscias staat ook wel bekend als de Aralia en is een plant met karakter. De Polyscias heeft een bijzonder uiterlijk en een standvastig karakter. De plant wil namelijk niet vaak verplaatst worden en moet precies genoeg water krijgen. Maar in ruil daarvoor krijgt u een echte blikvanger in uw kamer!

Herkomst Zuidoost-Azië Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te nat
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding In de lente en zomer bijmesten, niet in de winter
Verzorging Regelmatig besproeien Giftig Nee
Polyscias water geven
Watergift

Vochtige grond is belangrijk om de Polyscias in goede conditie te houden, maar de plant kan niet goed tegen een té vochtige grond. Doordat de wortels dan langere tijd onder water staan, zullen ze gaan rotten en uiteindelijk afsterven. Om dat te voorkomen kunt u het beste met regelmaat een klein beetje water geven. U maakt het zichzelf nog gemakkelijker door een vochtigheidsmeter te gebruiken. Deze geeft aan wanneer de plant water nodig heeft.

Besproeien

Een regelmatige sproeibeurt stelt de Polyscias erg op prijs, omdat de luchtvochtigheid dan hoger wordt. Bij een te lage luchtvochtigheid kan de plant bladeren verliezen of bruine randen krijgen. Besproei de Polyscias dus één tot twee keer per week met lauw water. Naast dat een regelmatige sproeibeurt de vitaliteit verhoogt, zorgt het ook voor een hogere sierwaarde, verwijdert het ophopend stof en voorkomt het eventueel beginnend ongedierte.

Standplaats Polyscias
Licht en warmte

In tegenstelling tot veel kamerplanten is de Polyscias meer gesteld op schaduw dan op licht. Natuurlijk stelt deze plant gewoon daglicht op prijs, maar de plant kan direct zonlicht absoluut niet verdragen. Als de Polyscias te donker staat, zal het langzamer gaan groeien en weinig nieuw blad aanmaken. Mocht u uw Polyscias een ander plekje willen geven, houdt er dan rekening mee dat de plant redelijk gehecht is aan de plek waar het eerst stond. Het beste is dus om bij aankoop een goede plek te kiezen, waar de plant voor langere tijd zal komen te staan.

Polyscias verpotten
Verpotten

Verpot de Polyscias het liefst na 2 jaar of wanneer de pot te klein wordt. Verpot de plant in de lenteperiode of direct na aanschaf, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Pholyscias minder snel zonder water komen te staan. Gebruik geen hydrokorrels op de bodem, het stilstaande water kan namelijk zorgen voor wortelrot.

Voeding Polyscias
Voeding

De Polyscias heeft alleen in de lente en zomer extra voedingsstoffen nodig. Op dat moment is de plant aan het groeien en kan het extra voedingsstoffen goed gebruiken. Gebruik hiervoor Pokon groene plantenvoeding en lees de bijsluiter voor de juiste dosering. Let daarbij goed op, want een verkeerde dosering kan schadelijk zijn voor de Polyscias. Het is beter om te weinig voeding te geven dan te veel, anders kunnen de wortels van de plant dichtslaan of verbranden.

Ziektes en ongedierte Polyscias
Ziekte

Bladluis, schildluis en spint zijn de drie plantenziektes waar de Polyscias gevoelig voor is. Spint komt vooral voor wanneer de grond weinig voedingsstoffen heeft en droog is. Daarnaast kan warm weer ook zorgen voor spint op de plant. Door de plant regelmatig met een plantenspuit nat te spuiten voorkomt u dat spint de overhand op uw Polyscias krijgt.

Giftig

De Polyscias is niet giftig.

Polyscias

De Polyscias staat ook wel bekend als de Aralia en is een plant met karakter. De plant heeft een nauwkeurige verzorging nodig, want hij wil namelijk niet vaak verplaatst worden en de plant moet precies genoeg water krijgen. In ruil daarvoor krijgt u een echte blikvanger in uw kamer! De Polyscias heeft een bijzonder uiterlijk en een standvastig karakter.