Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Duinplanten kopen

Zamioculcas Zamioculcas
100cm
21cm
49,95 39,95
45,83 36,65
Zamioculcas Zamioculcas
65cm
19cm
16,95
15,55
Zamioculcas Zamioculcas
80cm
24cm
59,95 49,95
55,- 45,83
Zamioculcas Zamioculcas
100cm
27cm
69,95
64,17
Zamioculcas Zamioculcas
110cm
36cm
119,95
110,05

De duinplant kopen bij Fleurdirect

De duinplant wordt ook wel de Zamioculcas Zamiifolia genoemd. Het is een plant die vanaf 1996 steeds vaker in de Nederlandse woningen te zien is. Het is een populaire kamerplant, doordat hij zeer eenvoudig in het onderhoud is. Meer over de verzorging van de duinplant leest u hier.

Oorsprong van de duinplant

De plant komt oorspronkelijk uit Kenia en Zanzibar. Ook is hij in Madagaskar te vinden. De duinplant heeft niet veel water nodig. Wanneer de plant teveel water krijgt dan krijgt hij juist gele bladeren. In de winter kan de plant gerust drie tot vier weken zonder water. In de zomer is het voldoende om het iedere week wat water te geven. De hoeveelheid water per keer is afhankelijk van hoe groot de plant is en waar hij staat. Wanneer de plant in een ruimte staat met een hogere temperatuur of meer in de zon dan zal de plant meer water nodig hebben. Let vooral op de grond en hoe droog of hoe nat deze is.

Standplaats van de duinplant

De duinplant vindt het fijn om voldoende licht te krijgen. Het is goed om de plant op een zonnige plek te plaatsen. De duinplant wordt vaak gekweekt onder gefilterd licht. Het is dus beter om de duinplant niet in de direct zon te plaatsen. Het is ook goed om de plant regelmatig te draaien om de groei te bevorderen. Bij te weinig licht zal de plant niet zo sterk groeien.

Verzorging van de duinplant

De duinplant is een zeer goede kamerplant. Natuurlijk is het belangrijk om de plant in de juiste pot te plaatsen met de juiste grond. Fleurdirect kan de duinplant compleet met pot leveren. Het is zo mogelijk om de plant uit te pakken en direct op de juiste plek te zetten. Het is dan mogelijk om de plant een paar jaar in de pot te laten staan. Na een jaar of drie is het goed om de plant in een grotere pot te plaatsen. Door de plant regelmatig extra voeding te geven (vooral in de zomer en in het voorjaar) zult u zien dat de plant snel kan groeien. Het is belangrijk om de plant niet teveel voeding te geven.

Online plantenshop Fleurdirect

Alle kamerplanten worden binnen twee dagen bezorgd en ze komen allemaal rechtstreeks van de teler. Hier krijgen ze een optimale verzorging. Vervolgens worden ze goed ingepakt voor de reis naar uw woonkamer. Hier zal de duinplant dan nog vele jaren meegaan. Bij Fleurdirect is het mogelijk om de duinplant op te laten maken in een mooie pot. Ook is het mogelijk om de duinplant als cadeau te laten bezorgen bij iemand anders. Het is een mooi cadeau waar u iemand vele jaren van kunt laten genieten. Wel zo mooi! Ontdek de kracht van Fleurdirect! Komt u er even niet uit? Dan is het goed om contact op te nemen met een van de ervaren servicemedewerkers. Wij helpen u graag verder.

Lees meer