Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bergpalm | Chamaedorea kopen

Chamaedorea Chamaedorea
55cm
17cm
14,95
13,72
Chamaedorea Chamaedorea
140cm
27cm
79,95
73,35

Bergpalm | Chamaedorea

De Bergpalm is een kleine palm die oorspronkelijk uit Mexico komt. Het woord 'Chamai' betekent 'laag bij de grond' en 'Dorea' staat voor 'geschenk'. De bijnaam Dwergpalm of Bergpalm is dan ook goedgekozen en benadrukt het kleine maar sierlijke karakter van deze plant. De Bergpalm is een populaire kamerplant die een frisse en natuurlijke uitstraling geeft aan een ruimte. Alles wat u moet weten over de verzorging en standplaats van de Bergpalm leest u hier.

Oorsprong van de Bergpalm

De Chamaedorea komt oorspronkelijk uit Mexico en is populair geworden als kamerplant over de hele wereld. Deze kamerplant behoort tot de palmfamilie. Dit is goed te zien aan de bladeren van de plant; deze hebben veel weg van de bladeren van grotere palmen en zijn gewaaierd. Toch verschilt de Chamaedorea wel van de gewone palm. De stam van de Bergpalm heeft namelijk veel weg van een bamboestengel, wat de plant een uniek karakter geeft. Er zijn verschillende soorten Chamaedorea, waaronder de Radicalis, de Elegans, Seifrizii en meer. Met name de Elegans en de Seifrizii zijn te vinden in ons assortiment. Deze twee soorten lijken sterk op elkaar, waarbij de één net wat beter bestand is tegen de winter dan de ander. 

Verzorging van de Bergpalm

De Chamaedorea groeit niet snel; het kan wel een aantal jaren duren voordat de kamerplant op zijn maximale hoogte is gekomen. Om deze hoogte te bereiken heeft de plant wel goede verzorging nodig. De Chamaedorea heeft regelmatig water nodig. Houd er rekening mee dat de grond niet droog mag worden. Zorg ervoor dat de plant altijd in vochtige grond staat. Geef de plant steeds kleine beetjes water om te voorkomen dat de wortels verdrinken. We raden u aan om de plant regelmatig te besproeien. Op die manier is de plant minder vatbaar voor spint, een infectie van mijten.

Standplaats van de Bergpalm

De kamerplant houdt van veel licht, maar direct zonlicht kan de bladeren laten verkleuren. Zet de Bergpalm daarom op een lichte plek neer maar niet direct voor het raam. Net als veel soortgenoten kan ook de Bergpalm wat extra voeding gebruiken. Met speciale vloeibare palmenvoeding zorg je ervoor dat je plant optimaal groeit. Lees de verpakking voor de juiste dosering. Gebruik vooral niet teveel, dit kan ervoor zorgen dat de grond zuur wordt en dat de plant afsterft.

Verder is het belangrijk om de plant te snoeien. Knip de onderste bladeren weg, zodat de nieuwe bladeren ruimte krijgen. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw plant is het belangrijk dat deze op de juiste plek in huis komt te staan. Om u hierbij te helpen, hebben we een ervaren team dat u graag advies geeft en waar u terecht kunt voor alle vragen. 

De juiste pot voor de Bergpalm

Het is belangrijk om de Bergpalm in de juiste pot te plaatsen. Daarom is het mogelijk om bij Fleurdirect de plant samen met de pot te bestellen. Onze medewerkers poten de plant dan in en zorgen voor de juiste potgrond. Eens in de twee jaar zal de plant verpoot moeten worden. Kies dan voor een grotere pot. Het is belangrijk om de plant in de zomer te verplanten, omdat hij dan het beste herstelt van een beschadiging. 

Ruime keuze aan groene kamerplanten

Op zoek naar de mooiste en beste groene kamerplanten? Dan bent u bij Fleurdirect.nl aan het juiste adres. In ons grote assortiment vindt u veel verschillende kamerplanten die zowel in een huiskamer als op het kantoor kunnen worden geplaatst. Naast de groene kamerplanten hebben wij ook nog andere planten, zoals mooie orchideeën. Ook vindt u bij ons de beste producten voor de verzorging van uw planten. Heeft u nog vragen over één van onze planten, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het beantwoorden van al uw vragen. Bekijk snel ons grote aanbod in onze webshop en bestel eenvoudig online de perfecte kamerplanten en accessoires! 

Lees meer