Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Orchidee kopen

✓ 3 maanden bloeigarantie ✓ Verrassend assortiment
Phalaenopsis Phalaenopsis
50cm
12cm
54,95
50,41
Phalaenopsis Phalaenopsis
25cm
8cm
11,95
10,96
Phalaenopsis Phalaenopsis
55cm
12cm
14,95
13,72
Phalaenopsis Phalaenopsis
45cm
12cm
29,95
27,48
Orchidee Orchidee
70cm
30cm
69,95
64,17
Phalaenopsis Phalaenopsis
55cm
12cm
14,95
13,72
Phalaenopsis Phalaenopsis
50cm
15cm
54,95
50,41
Phalaenopsis Phalaenopsis
45cm
12cm
29,95
27,48
Phalaenopsis Phalaenopsis
55cm
12cm
29,95
27,48
Orchidee Orchidee
60cm
30cm
109,95
100,87
Phalaenopsis Phalaenopsis
50cm
12cm
44,95
41,24
Phalaenopsis Phalaenopsis
45cm
12cm
29,95
27,48
Orchidee Kolibri Orchids Orchidee
40cm
12cm
39,95 24,95
36,65 22,89
Orchidee Kolibri Orchids Orchidee
40cm
9cm
64,95 54,95
59,59 50,41
Orchidee Orchidee
70cm
30cm
74,95
68,76
Phalaenopsis Phalaenopsis
25cm
8cm
11,95
10,96
Phalaenopsis Phalaenopsis
40cm
12cm
24,95
22,89
Orchidee Orchidee
70cm
30cm
99,95
91,70
Pagina 1 van 3

Orchidee kopen

Eenvoudig een orchidee bestellen? De orchidee kunt u eenvoudig kopen bij Fleurdirect en wordt ook wel eens Phalaenopsis of vlinderorchidee genoemd. De laatste naam heeft ze te danken aan haar bloem. Deze is een 'look a like' van een vlinder en kent net als de vlinder ook prachtige details. De orchidee is Nederlands populairste bloeiende binnenplant en dat is niet voor niets. De orchidee heeft gemakkelijke verzorgingseisen en laat uw kamer of kantoor minimaal drie maanden stralen met haar bloemenpracht.

Fleurdirect heeft een groot assortiment orchideeën. U kunt uw orchidee hier kopen in alle verschillende kleuren en als losse plant tot volledig opgemaakte orchideeën. Met de orchideeën kunt u uzelf of iemand anders eens lekker verrassen. Kies ervoor om een persoonlijk kaartje toe te voegen en wij pakken de orchidee keurig voor u in. Orchidee cadeau doen en versturen? Fleurdirect heeft een groot aanbod orchideeën verkrijgbaar in de webshop, enorm leuk om te krijgen en om cadeau te geven! Succes met het bestellen van uw orchidee!

Groot aanbod orchideeën

Orchideeën zijn de meest bekende sierbloemen die Nederland heeft. Als ze op de juiste manier verzorgd worden kunt u meerdere jaren genieten van de prachtige bloemen. Er bestaan meer dan 30.000 verschillende soorten orchideeën, daarmee is het een van de grootste plantenfamilies die er bestaat. De meest bekende zijn de Phalaenopsis Vanda, Dendobrioum en Cymbidium. Let er wel op dat deze bloemen een andere verzorging behoeven dan de meeste bloemen en planten die we kennen.

Watergift

De orchidee krijgt het liefst met regelmaat dezelfde hoeveelheid water. Eén keer in de week een scheut water is voldoende. Hoeveel die scheut is zult u zelf moeten ondervinden. Na een aantal keer water geven merkt u wanneer het teveel of te weinig is. U kunt de plant bijvoorbeeld onderdompelen in water en hem goed uit laten lekken. Mocht het niet mogelijk zijn om de plant onder te dompelen, dan kunt u het beste een espresso kopje water geven per week per plant. Mocht u ijsblokjes in huis hebben, dan kunt u er twee per stuk bij elke plant leggen. Elke week moet u deze dan vernieuwen.

Zorg ervoor dat de grond nog licht vochtig is wanneer u weer water geeft. Is het nog nat? Dan geeft u te veel water. Het is niet bevorderlijk voor de Orchidee om gedurende langere tijd in een natte grond te staan. Dan kan er namelijk wortelrot ontstaan. U kunt het uzelf ook gemakkelijker maken en een vochtigheidsmeter aanschaffen. Deze meter geeft aan wanneer de Orchidee weer water nodig heeft! Hangen de bladeren, of zien ze er verdroogd uit? Plaats de orchidee dan in een emmer met water en laat hem 24 uur daarin staan.

Besproeien

Van nature is de orchidee gewend aan een hoge luchtvochtigheid. In onze huiskamers halen we die luchtvochtigheid niet en kan de sierlijkheid en vitaliteit van de orchidee afnemen. Dat voorkomt u door de orchidee regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Zeker in de winter kan de orchidee een extra sproeibeurt gebruiken.

Bloeiperiode orchidee

Een orchidee heeft doorgaans een bloeitijd van 3 maanden. Na 3 maanden zal de orchidee haar bloemen verliezen en duurt het een periode van een half jaar voordat de orchidee opnieuw bloemen zal geven. Nadat de orchidee haar bloemen heeft verloren kunt u de tak afknippen boven het tweede oog. Dat is de verdikking in de steel. Plaats de orchidee op een koelere plek en geef eens in de 14 dagen water.

Standplaats van de orchidee

Zet de orchidee op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht. Een raam op het noorden, oosten of westen is perfect! Bij te veel direct zonlicht zal de plant verbranden. Er ontstaan dan gele vlekken op de bladeren. Mocht u willen stimuleren dat de gele bladeren verdwijnen, dan kunt u orchideeën voeding gebruiken. Ook stimuleert orchideeënvoeding de bloei van de planten. Daarnaast houdt een orchidee ook niet van tocht, daarom moet u opletten, wanneer u het raam waarvoor de orchidee staat openzet. Door de tocht krijgt de orchidee bovendien sneller last van ongedierte.

Orchidee verpotten

Als u de groei van uw orchidee wilt stimuleren, kunt u de plant in een nieuwe, grotere pot zetten. Dit kunt u het beste doen na 2 of 3 jaar of direct na aanschaf. Op die manier hebben de wortels meer ruimte en zal de orchidee gaan groeien. Daarnaast zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de orchidee minder snel zonder water komen te staan. Verpot de orchidee bij voorkeur in het voorjaar, zodat eventuele beschadigingen aan de wortels sneller kunnen worden hersteld.

Voeding orchidee

Doordat de orchidee veel bloeit, heeft het ook veel voedingsstoffen nodig. Daarom is het nodig de orchidee één keer in de twee weken Pokon orchideeënvoeding te geven. Op die manier weet u zeker dat de orchidee voldoende voeding heeft en kunt u extra lang genieten van de prachtige bloemen. Lees voor gebruik de bijsluiter of verpakking voor de juiste dosering.

Ziektes, ongedierte en giftigheid

Het zou kunnen dat uw orchidee te maken krijgt met wolluis. Door de orchidee regelmatig te besproeien met een plantenspuit kunt u voorkomen dat dit ongedierte uw plant aantast. Wolluis heeft namelijk een hekel aan vocht. Als het besproeien niet werkt, kunt u altijd overgaan op biologische of chemische bestrijdingsmiddelen. Lees dan eerst de bijsluiter goed door. Daarnaast is het goed om te weten dat de orchidee niet giftig is.

Orchideeënsoorten in verschillende soorten en maten

Orchideeën biedt Fleurdirect in verschillende soorten en maten. Zo heeft Fleurdirect de welbekende Phalaenopsis in het assortiment, maar ook de Vanda. De Phalaenopsis heeft Fleurdirect beschikbaar met verschillende vormen, potten en kleuren. De welbekende tweetak orchidee, maar ook de umbrella vorm kunt u online bestellen.

Bestel uw orchidee bij Fleurdirect

Als u deze unieke bloemen en andere planten voor kantoor- en huiskamer wilt bestellen bent u bij Fleurdirect aan het juiste adres. De mooiste orchideeën staan voor u klaar bij de beste kwekers van Nederland en ze zullen rechtstreeks vanuit de kweker naar u bezorgd worden. Er is veel tijd en aandacht besteed aan het kweken van deze bloemen en dat uit zich in de kwaliteit van de orchidee. Bij Fleurdirect verkopen we een zeer breed assortiment aan orchideeën! Bestel uw orchidee met pot en deze is binnen no-time bij u afgeleverd. Fleurdirect heeft een ruim assortiment orchideeën en voor iedereen is er wel een passende bloem met pot beschikbaar. Bekijk het complete aanbod!

Lees meer