Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Succulent

Succulenten zie je steeds vaker terug in onze woonkamers. Waarom? Ze zijn strak, hip en trendy maar ook nog eens super makkelijk te onderhouden. Je kunt succulenten combineren in een grote schaal, maar ook in losse bloempotten kunnen succulenten een leuk geheel vormen.

Herkomst Wereldwijd Waterbehoefte Grond laten uitdrogen, dan pas weer water geven
Standplaats Licht tot zonnig Voeding Niet noodzakelijk
Verzorging Geen extra zorg nodig Giftig Verschilt per soort
Succulenten water geven
Watergift

Qua verzorging lijken de Cactus en de succulenten veel op elkaar, want beide kamerplanten slaan veel vocht op in hun bladeren. Hierdoor kunnen ze lang zonder water en hoeft u ze niet vaak water te geven. Geef de succulent alleen water op het moment dat de grond helemaal droog is. In de zomerperiode heeft de succulent meer water nodig dan in de winterperiode. Dat komt door de hogere temperaturen.

Standplaats succulenten
Licht en warmte

Succulenten kunnen prima tegen een beetje zonlicht en staan zelfs graag op een lichte plek, maar bij teveel direct zonlicht (zomerse dagen) kunnen de bladeren gaan verbranden. In zomer is het mogelijk om deze kamerplanten buiten te zetten. Zet ze dan wel ergens onder of haal ze naar binnen op het moment dat er regen valt, anders wordt de grond te nat waardoor wortelrot kan ontstaan.

Succulenten verpotten
Verpotten

Als u de groei van uw succulent wilt stimuleren, kunt u de plant in een nieuwe, grotere pot zetten. Op die manier hebben de wortels meer ruimte en zal de plant gaan groeien. Daarnaast zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de succulent minder snel zonder water komen te staan. Verpot de succulent bij voorkeur in het voorjaar of direct na aanschaf van de plant.

Voeding succulenten
Voeding

De succulent kunt u in de groeiperiode van voeding voorzien. De plant mag dan eens in de twee weken een beetje Pokon Vetplant & Cactus voeding krijgen. Op die manier weet u zeker dat de plant in de groeiperiode niet tekort komt. Lees voor gebruik de bijsluiter/verpakking voor de juiste dosering. In de herfst- en wintermaanden hoeft de plant geen extra voeding te krijgen.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Als de succulent teveel op de tocht staat, kan er ongedierte zoals luizen opkomen. Het beste is dan om de luizen met een plantenspuit eraf te spuiten en de plant op een andere plek uit de tocht te plaatsen. Gaan de bladeren verkleuren, dan kan dit te maken hebben met verkeerde potgrond of teveel bemesting.

Giftig

Voor de vele verschillende soorten succulenten, is het niet met duidelijkheid te zeggen of ze giftig zijn. Wilt u het toch weten? Zoek dan op Google of uw soort giftig is of niet.

Succulenten

Succulenten zie je steeds vaker terug in onze woonkamers. Waarom? Ze zijn strak, hip en trendy maar ook nog eens super gemakkelijk te onderhouden. Je kunt succulenten combineren in een grote schaal, maar ook in losse bloempotten kunnen succulenten een leuk geheel vormen. De succulent is een prachtige kamerplant in jouw interieur.