Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Strelitzia kopen

De Strelitzia wordt ook wel de paradijsvogelbloem genoemd. Deze exclusieve kamerplant is verkrijgbaar bij Fleurdirect.nl.

Strelitzia

De Strelitzia, oftewel de paradijsvogelplant, is de bekendste in haar soort. Oorspronkelijk komt de plant uit Zuid-Afrika. De bijnaam heeft de plant door de kleur en de vorm van haar bloemen gekregen. Het is een zeer exclusieve plant die het uitstekend doet op een plek met veel licht. Nadat de kamerplant heeft gebloeid kan het een jaar duren tot hij weer gaat bloeien. Hier moet u dus zo goed mogelijk van genieten wanneer het zo ver is.

Oorsprong van de Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai is een plant die tot wel tien meter hoog kan worden en bestaat uit meerdere stammen. De plant blijft groen tijdens het groeien en krijgt dus geen bruine korst om de stam heen. Daarnaast bevat het prachtige palmachtige bladeren die 1,5 tot 2,5 meter lang kunnen worden. De naam van deze plant heeft het te danken aan Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Ze is de echtgenote van Koning George III van het Verenigd Koninkrijk in het jaar 1738 tot 1820. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar tegenwoordig komt u deze vooral wereldwijd tegen in botanische tuinen. Ook wordt deze plant als kamerplant gekweekt en zo kan deze als decoratie in bijvoorbeeld uw woonkamer staan.

Paradijsvogelplant verzorging

De paradijsvogelplant vraagt, net als elke plant, om goede verzorging. Zo moet u rekening houden met de standplaats, met de watergift, met de temperatuur, de ruimte die u de plant geeft en wat u moet doen als de plant bruine randjes vertoond. Voor de Paradijsvogelplant geldt het volgende.

Watergift van de Strelitzia

De Strelitzia Nicolai houdt van water in de zomerperiode. Geef de plant iedere week voldoende water zodat hij een week vooruit kan. Let er echter wel op dat de wortels niet in het water staan. In de winter dient u de plant ook een keer per week water te geven, maar kan het wel wat minder zijn. De plant zal dan ook sneller gaan bloeien in de herfst.

Bij de watergift is het belangrijk dat de aarde lichtvochtig aanvoelt. Dat doet u het beste door elke keer kleine beetjes water geven. Als u deze plant te veel water geeft, zullen er bruine plekken op de bladeren ontstaan en dan verdrinkt de paradijsvogelplant als het ware. Hoe meer licht, hoe meer water de plant vraagt. Maar de plant heeft liever een wat meer opgedroogde grond, dan te nat. Om stofvorming te voorkomen en de bladeren mooi te houden, is het raadzaam om te sproeien met een waterspuit.

Standplaats van de Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai staat het liefste op een plek met veel zon. Daarbij geldt ook: hoe lichter hoe beter. De Strelitzia kan dus prima op een plek voor het raam staan, want daar krijgt de plant genoeg dag- en zonlicht. In Zuid-Afrika is namelijk veel zon en daardoor houdt de Paradijsvogelplant ook van veel licht, maar weet wel: de hete middagzon in de zomer, daar houdt deze plant niet zo van. Een beetje schaduw is ook wel gewenst, als de plant maar minimaal 4 uur licht per dag krijgt.

Temperatuur

Deze bijna tropische plant, houdt eigenlijk helemaal niet van tropische temperaturen. Te warm vindt de paradijsvogelplant niet heel fijn, maar ook zeker te koud niet. Het beste doet deze plant het op minimaal 6 graden in de nacht en minimaal 14 graden overdag.

Verpotten

Een paradijsvogelplant groeit niet heel hard en daardoor hoeft u ook niet om de haverklap een nieuwe pot uit te zoeken. Zo kunt u lang genieten van de pot waarin wij de paradijsvogelplant bij u leveren. Wist u dat, als u deze plant niet onnodig verpot dat u dan de bloei stimuleert? Als de wortels klem zitten in de pot, als de temperatuur optimaal is (10 graden op standplaats) en de plant in het voorjaar genoeg voeding en licht heeft gehad, is er een kans dat er in het najaar bloemen uit komen die lijken op paradijsvogeltjes. Dit is wel uitzonderlijk, want zie het in de herfst maar eens 10 graden op de standplaats krijgen. Daarnaast kunnen de bloemen pas uitbloeien als de plant ouder is dan acht jaar.

Wanneer u de plant zonder pot koopt, is het belangrijk om hem direct na ontvangst in een mooie pot te plaatsen met de juiste potgrond.

De Strelitzia Nicolai

De bekendste Strelitzia is de Strelitzia Nicolai. Deze plant heeft mooie lange bladeren die lang groen blijven. Daarbij beschikt de Strelitzia Nicolai over meerdere stammen. Vaak halen mensen de Strelitzia Nicolai en de bananenplant door elkaar, maar bij de Strelitzia Nicolai groeien geen bloemen. Minder daglicht is bij deze plant niet erg, want daar kan de Strelitzia Nicolai gewoon tegen. Ook is een lage luchtvochtigheid ook geen probleem. Een ideale kamerplant dus.

Een mooie paradijsvogelbloem kopen

De naam op zichzelf is al een cadeautje voor iemand anders of voor jezelf. Wanneer de bloem bloeit is het helemaal een genot om de plant in uw woonkamer te hebben staan. We kunnen de plant compleet ingepoot in een mooie pot bezorgen bij de persoon voor wie het bestemd is. Het is dan een compleet cadeau. Het zal zeker in goede aarde vallen wanneer ze de goed ingepakte Strelitzia ontvangen.

Natuurlijk kunt u zichzelf ook een paradijsvogelplant cadeau geven. Het is een zeer mooie plant. Hij bloeit in de herfst, maar is daarbuiten ook een plant om volop van te genieten. De planten hebben zeer grote bloemen, waardoor ze niet in de lente, maar pas in de herfst tot bloei komen. Het is mogelijk om de plant met of zonder een pot te kopen.

Waar moet u op letten bij een Strelitzia?

Het is goed om een Strelitzia Nicolai te kopen welke veel bloemen heeft. De kans is dan namelijk groot dat er volgend jaar ook weer een bloem aan komt. Koop dus een Strelitzia wanneer hij volop aan het bloeien is en straalt van schoonheid. Onze servicemedewerkers kunnen u helpen om de juiste te kopen in onze online plantenshop. Al onze kamerplanten worden rechtstreeks uit de kas geleverd. Ze gaan direct naar de eindbestemming en staan niet eerst nog vele weken in een bloemenzaak om verkocht te worden. Op deze manier kunnen we een hoge kwaliteit bieden. De Strelitzia wordt goed verpakt naar u toegestuurd met of zonder een mooie bloempot erbij. Natuurlijk kunt u hem ook rechtstreeks versturen wanneer het een cadeautje is.

Een breed assortiment aan Strelitzia's

In het assortiment van Fleurdirect vindt u een groot aanbod aan planten en potten die uw kantoor, woonkamer of tuin gegarandeerd opfleuren. Ons aanbod aan planten bestaat uit verschillende kamerplanten en tuinplanten, maar ook hebben we een groot aanbod aan kunstplanten gemaakt van kunststof die moeilijk te onderscheiden zijn van echte planten. Deze planten zijn erg handig om op kantoor neer te zetten wanneer u deze wilt opfleuren door middel van wat meer groen, zonder dat u deze hoeft te onderhouden. Het enige wat u namelijk hoeft te doen is met een doekje er overheen om het stof eraf te halen en ze zien er weer perfect uit. In onze webshop kunt u gemakkelijk online de mooiste kamerplanten bestellen en veilig afreken met iDeal, Credit Card, AfterPay en andere betalingsmogelijkheden. Daarnaast hoeft u bij een bestelling van boven de €45,- geen verzendkosten te betalen voor de verzending van uw producten. Haal nu een prachtige Strelitzia in huis!

Strelitzia Reginae

De Strelitzia Reginae is te herkennen aan de lancetvormige bladeren. De bladeren zijn groen waardoor het lijkt of er een lichte witte waas overheen valt. De Reginae is zowel met bloem als zonder bloem verkrijgbaar. Aan de Strelitzia Reginae met bloem heeft de Strelitzia haar Nederlandse naam te danken: paradijsvogelbloem. De bloem heeft een prachtige puntige oranje vorm met paars/blauwe uitlopers.

Strelitzia Nicolai

De Strelitzia Nicolai is de bekendste in haar soort. Deze plant heeft prachtige lange en groenblijvende bladeren en meerdere stammen. De Strelitzia Nicolai wordt vaak verward met een bananenplant vanwege de gelijkenis in kleur en bladvorm. De Strelitzia Nicolai heeft in tegenstelling tot de Reginae geen bloemen. De Strelitzia Nicolai kan als kamerplant goed tegen lage luchtvochtigheid en minder daglicht.

Strelitzia Augusta

De Strelitzia Augusta heeft veel gelijkenissen met een Strelitzia Nicolai. Vanuit de kern van de pot staan de stammen stevig naast elkaar, waardoor de plant wat weg heeft van een waaier. De Augusta is de soort die wel 10 meter hoog kan worden in het wild. De plant heeft stevige bladeren die minder buigzaam zijn dan de andere soorten waardoor ze doorgaans mooi rechtop blijven staan.

Lees meer