Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Wasbloem Hoya kopen

Geen producten gevonden...

Grote wasbloem Hoya Carnosa 

De grote wasbloem treft u ook aan in ons ruime assortiment van bloemen en planten. Het is een mooie vaste plant met een witte bloem. De plant bloeit in juni, juli en augustus en heeft een groen blad. Hij houdt van een droge en normale bodem. De grote wasbloem komt voor in India, China en ook in Australië. Het is een mooie kamerplant. Hij heeft lange stengels en mooie ovale bladeren. De witte bloemen hebben een rood centrum. In de nacht geuren ze sterker dan overdag. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te laten zitten. Hier komen weer nieuwe bloemen in. Ook is het belangrijk om de plant niet meer te verplaatsen (zelfs niet te verdraaien) wanneer het bloemknopjes heeft. De grote wasbloem krijgt na het bloeien peulachtige vruchten. De grote wasbloem is zeer geschikt als hangplant of als een klimplant. Ze houden van licht, maar niet van de directe zon. 

Oorsprong van de Hoya

De Hoya is een lid uit de maagdenpalmfamilie, deze familie bestaat uit vijftig andere soorten en de Hoya heeft nog weer minstens honderd soorten onder haar naam staan. De plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, ook is deze te vinden op verschillende eilanden in de Stille Oceaan. Een aantal van deze soorten dienen als sierplant en niet ieder soort staat in de huiskamer. Het blad van de Hoya is wat vettig en erg stevig, de plant groeit goed en snel, maar heeft daarom wel de goede verzorging een aandacht nodig. De Hoya heeft ook nog een andere naam die vooral in Nederland gebruikt wordt, dit is Grote Wasbloem.

Waar komt de naam Hoya vandaan bij de grote wasbloem? De naam Hoya van de grote wasbloem is afkomstig van de heer Th. Hoy. Hij was een bekwaam kweker en tuinman welke aan het begin van de negentiende eeuw in London leefde. In Nederland heeft het de naam te danken aan de glanzende waskleur van de bloem.  

De verzorging van de grote wasbloem

Het is goed om de Hoya continu te benevelen. Begieten kan ook, maar pas als de aarde echt droog is. De plant is van oorsprong gewend om veel water te krijgen, dus als kamerplant heeft de Hoya ook graag een vochtige grond. Echter is de Hoya erg gevoelig voor een te natte ondergrond, dus zorgt dat de grond altijd vochtig is maar niet totaal doordrenkt met water. Het is goed om het om de week wat plantenvoeding te geven als de plant groeit. De plant moet u laten groeien langs een stok of een boog. De uitlopers moet u dezelfde kant op binden. De bloemen groeien vaak aan de kant van het raam. Draai de plant dan niet! Het is belangrijk om de plant niet op de tocht te zetten.  

De standplaats van de grote wasbloem

In de winter houd hij zijn blad. De plant kunt u in de winter niet buiten laten staan. De grote wasbloem komt goed tot zijn recht in de zon en de halfschaduw.

De grote wasbloem uit ons assortiment

In Nederland en ook in ons assortiment ziet u verschillende Hoya soorten. Wij werken samen met de telers van de bekendste soorten. Varianten welke het meest geschikt zijn in Nederland. Fleurdirect is een online webwinkel voor bloemen en planten. Ook de verschillende grote wasbloemen treft u aan in onze webshop. Alle grote wasbloemen komen rechtstreeks van de teler en gaan zonder tussenkomst naar de eindbestemming. De plant staat dus binnen twee dagen in jouw woonkamer. Ook is het een leuk cadeautje om te geven en te ontvangen en kunt u de grote wasbloem naar de ontvanger sturen. Het is mogelijk om de plant compleet met pot op te laten maken door onze medewerkers. Ze weten precies welke potten het beste bij de plant passen. Het is dan een complete set waar u goed van kunt genieten en gebruik van kunt maken. 

De grote wasbloem online bestellen

De Grote Wasbloem is eenvoudig te bestellen in onze webshop, ook vindt u de juiste verzorging voor deze kamerplant bij Fleurdirect.nl. Wilt u volop genieten van de Hoya dan is het verstandig om deze op de juiste manier te verzorgen. Naast de grote wasbloem vindt u nog veel meer soorten kamerplanten in ons assortiment. Zo hebben we groene kamerplanten, maar ook veel kamerplanten die wat meer kleur met zich mee brengen. Bekijk snel het aanbod in onze webshop en bestel de mooiste kamerplanten gemakkelijk online! U kunt alles eenvoudig vinden in onze webshop door ons handige filter systeem waar u precies in aan kunt geven waar u naar op zoek bent. Het betalen van uw bestelling kan veilig en snel via iDeal, PayPal, MasterCard, Maestro of u kunt achteraf betalen door gebruik te maken van AfterPay. Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u dan graag verder in uw zoektocht naar de perfecte kamerplant! 

Lees meer