Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Bovenaanzicht Zijaanzicht
Prijs
Min:
Max:
Enter

Wasbloem Hoya

Hoya kerrii Hangplant
40cm
28cm
Hoya carnosa tricolor
20cm
14cm
14,95
13,72
Hoya Wasbloem medium
120cm
24cm
59,95
55,-
Hoya Wasbloem Large
150cm
32cm
89,95
82,52
Hoya in Polystone pot
130cm
26cm
124,95
103,26

Grote wasbloem Hoya Carnosa kopen bij Fleurdirect

De grote wasbloem treft u ook aan in ons ruime assortiment van bloemen en planten. Het is een mooie vaste plant met een witte bloem. De plant bloeit in juni, juli en augustus en heeft een groen blad. In de winter houd hij zijn blad. De plant kunt u in de winter niet buiten laten staan. De grote wasbloem komt goed tot zijn recht in de zon en de halfschaduw. Hij houdt van een droge en normale bodem. De grote wasbloem komt voor in India, China en ook in Australië.  Het is een mooie kamerplant. Hij heeft lange stengels en mooie ovale bladeren. De witte bloemen hebben een rood centrum. In de nacht geuren ze sterker dan overdag. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te laten zitten. Hier komen weer nieuwe bloemen in.  Ook is het belangrijk om de plant niet meer te verplaatsen (zelfs niet te verdraaien) wanneer het bloemknopjes heeft. De grote wasbloem krijgt na het bloeien peulachtige vruchten. De grote wasbloem is zeer geschikt als hangplant of als een klimplant. Ze houden van licht, maar niet van de directe zon. Het is goed om ze te benevelen. Begieten kan ook, maar pas als de aarde echt droog is.

De grote wasbloem in Nederland bij Fleurdirect

In Nederland en ook in ons assortiment ziet u verschillende Hoya soorten. Wij werken samen met de telers van de bekendste soorten. Varianten welke het meest geschikt zijn in Nederland. Het is belangrijk om de plant niet op de tocht te zetten. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig dan af en toe een beetje water. Het is goed om het om de week wat plantenvoeding te geven als de plant groeit. De plant moet u laten groeien langs een stok of een boog. De uitlopers moet u dezelfde kant op binden. De bloemen groeien vaak aan de kant van het raam. Draai de plant dan niet!

Waar komt de naam Hoya vandaan bij de grote wasbloem?
De naam Hoya van de grote wasbloem is afkomstig van de heer Th. Hoy. Hij was een bekwaam kweker en tuinman welke aan het begin van de negentiende eeuw in London leefde. In Nederland heeft het de naam te danken aan de glanzende waskleur van de bloem.  

De grote wasbloem van Fleurdirect!

Fleurdirect is een online webwinkel voor bloemen en planten. Ook de verschillende grote wasbloemen treft u aan in onze webshop. Alle grote wasbloemen komen rechtstreeks van de teler en gaan zonder tussenkomst naar de eindbestemming. De plant staat dus binnen twee dagen in jouw woonkamer. Ook is het een leuk cadeautje om te geven en te ontvangen en kunt u de grote wasbloem naar de ontvanger sturen. Het is mogelijk om de plant compleet met pot op te laten maken door onze medewerkers. Ze weten precies welke potten het beste bij de plant passen. Het is dan een complete set waar u goed van kunt genieten en gebruik van kunt maken.

Fleurdirect werkt samen met de beste telers van Nederland en heeft een ruim assortiment. Naast deze plant zijn er nog vele andere mooie kamerplanten en zelfs kunststofplanten te verkrijgen in onze online plantenshop. Ontdek de mogelijkheden.

Hoya | Fleurdirect.nl

De Hoya is een lid uit de maagdenpalmfamilie, deze familie bestaat uit vijftig andere soorten en de Hoya heeft nog weer minstens honderd soorten onder haar naam staan. De plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, ook is deze te vinden op verschillende eilanden in de Stille Oceaan. Een aantal van deze soorten dienen als sierplant en niet ieder soort staat in de huiskamer. Het blad van de Hoya is wat vettig en erg stevig, de plant groeit goed en snel, maar heeft daarom wel de goede verzorging een aandacht nodig. De Hoya heeft ook nog een andere naam die vooral in Nederland gebruikt wordt, dit is Grote Wasbloem.
 

De Grote Wasbloem online bestellen

De Grote Wasbloem is eenvoudig te bestellen in onze webshop, ook vindt u de juiste verzorging voor deze kamerplant bij Fleurdirect.nl. Wilt u volop genieten van de Hoya dan is het verstandig om deze op de juiste manier te verzorgen. Een lichte plek vindt deze plant wel fijn, maar te veel zon en tocht daar houdt hij niet zo van. Af en toe wat water is voor de Wasbloem al genoeg, tijdens de groei is het verstandig om wat extra voeding toe te voegen aan de verzorging, zo kan de plant optimaal groeien en bloeien. Naast de Grote Wasbloem vindt u nog veel meer soorten kamerplanten in ons assortiment. Zo hebben we groene kamerplanten, maar ook veel kamerplanten die wat meer kleur met zich mee brengen. Bekijk snel het aanbod in onze webshop en bestel de mooiste kamerplanten gemakkelijk online!
 

Ruime keuze aan planten en accessoires

Op zoek naar kamerplanten, kantoorplanten, orchideeën of accessoires voor de planten, dan bent u bij Fleurdirect.nl aan het juiste adres. U kunt alles eenvoudig vinden in onze webshop door ons handige filter systeem waar u precies in aan kunt geven waar u naar op zoek bent. Het betalen van uw bestelling kan veilig en snel via iDeal, PayPal, MasterCard, Maestro of u kunt achteraf betalen door gebruik te maken van AfterPay. Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u dan graag verder in uw zoektocht naar de perfecte kamerplant! 

Lees meer