Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Clusia kopen

Clusia Clusia
100cm
30cm
89,95
82,52
Clusia Clusia
125cm
34cm
149,95
137,57
Clusia Clusia
50cm
34,95
32,06
Clusia Clusia
90cm
27cm
54,95
50,41

Clusia

De Clusia is een mooie kamerplant met een diepgroene kleur. De bladeren van deze plant zijn vrij groot en erg stevig waardoor de plant een compacte uitstraling heeft. Er zijn verschillende soorten Clusia’s, waaronder de Clusia Princess, Clusia Nana, Clusia White Star en de Clusia Gold Rush. De Clusia staat in Nederland ook wel bekend als varkensplant of varkensboom. Deze plant staat fantastisch in ieder interieur en is daarmee zeer geschikt als kamerplant. Bovendien heeft de plant een luchtzuiverende werking. Bekijk onze hele collectie of leef hier meer over deze mooie plant.

Oorsprong van de Clusia

De Clusia is vooral te vinden in de Caraïben en is gewend om in een tropisch en subtropisch gebied te staan. Van oorsprong behandelt men de Clusia als onkruid maar in westerse landen wordt de plant geroemd om z'n mooie bladeren en compacte structuur. Wanneer de plant in de natuur groeit kan deze grote bloemen en vruchten voortbrengen. Helaas zal dit niet gebeuren met de planten die u in uw huis heeft staan. Desalniettemin is de Clusia een prachtige kamerplant met veel takken die regelmatig vermeerderen.

Verzorging van de Clusia

Ondanks dat de Clusia relatief sterk is, heeft de plant alsnog voldoende verzorging nodig. U heeft er echter niet bijzonder veel werk van en kunt de plant gemakkelijk langere tijd mooi houden. De Clusia houdt van een vochtige grond. Controleer daarom regelmatig even met uw vinger of de grond in de pot niet droog aanvoelt. Is dit wel het geval, dan heeft de Clusia water nodig. Zorg er wel voor dat er geen laagje water ontstaat in de bodem van de pot. Dit kan namelijk wortelrot veroorzaken. 

Standplaats van de Clusia

De standplaats van de Clusia is ook een belangrijk punt waar u op moet letten wanneer u deze plant in huis haalt. De Clusia heeft behoefte aan veel licht maar kan niet goed tegen direct zonlicht. Dit zorgt er namelijk voor dat de bladeren gele vlekken krijgen. Voor een raam op het zuiden is bijvoorbeeld niet een ideale standplaats. Zet de plant daarom op een lichte plek neer zonder direct zonlicht. Voor een raam op het noorden is bijvoorbeeld een zeer geschikte standplaats voor de Clusia. Extra voeding heeft de Clusia eigenlijk niet nodig, natuurlijk mag dit wel. We raden aan om dit dan in de lente en de zomer toe te dienen. In deze periode groeit de plant namelijk het meest. Deze voeding vindt u ook in ons assortiment; we hebben speciale voeding voor onze groene kamerplanten.

Groot aanbod aan kamer- en kantoorplanten

Naast de Clusia vindt u in ons ruime assortiment ook nog andere tientallen andere kamerplanten. Daarnaast hebben we een groot aanbod luchtzuiverende planten die perfect kunnen worden geplaatst in een kantoorruimte. Of kiest u voor mooie orchideeën in verschillende kleuren, zoals roze, rood, oranje en wit? Alle planten moeten natuurlijk in een mooie pot worden geplaatst. Bij ons vindt u daarom allerlei soorten plantenbakken en bloempotten. Onze bloempotten zijn te verkrijgen in verschillende maten, kleuren en materialen, waaronder kunststof bloempotten, keramiek, metaal en bloempotten die de plant zelf water kunnen geven. Bekijk snel ons assortiment en maak eenvoudig een keuze doormiddel van ons filtersysteem. Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. 

Lees meer