Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Laurierplant kopen

Laurierplant online kopen 

De laurierplant is een prachtige kamerplant en komt veel voor in menig huiskamer. Daarbij is deze plant ook geschikt voor bijvoorbeeld de tuin of uw balkon. Alles over de juiste verzorging van deze plant leest u hier.

Oorsprong van de laurierplant

De laurierplant kent zijn oorsprong in Azië en het Middellandse Zeegebied, maar is inmiddels een goed ingeburgerde plant in Nederland. Niet elke plant van de laurier kan geconsumeerd worden.

Standplaats van de laurierplant

De laurierplant doet het goed in de halve schaduw en volle zon op een humusrijke grond en bloeit dan van maart tot mei. Hij blijft het hele jaar rond groen en past hierdoor goed in de kamer als kamerplant. Het is een plant welke als struik te verkrijgen is en ook als een boompje op stam. Het is een mooie kamerplant, maar kan ook buiten groeien. Hier kan het een zeer grote plant worden. Het is een ideale plant voor op het terras of op een balkon. Het is belangrijk om de laurierplant te snoeien. De laurierplant kunt u het beste in april en mei snoeien. Het zorgt ervoor, dat de plant haar vorm houdt. Het is belangrijk om de plant ieder jaar te snoeien. Kort de takken in en snoei waar nodig. Zorg dat de plant zijn vorm behoudt. Gebruik voor het snoeien een kleine snoeischaar. Bestel de laurierplant online bij Fleurdirect!

Verzorging van de laurierplant

Wanneer de laurierplant in een pot staat is het belangrijk om het in het voorjaar te bemesten. Kies voor langzaam werkende meststoffen. Het is vaak voldoende voor het hele jaar. Wanneer je de laurierplant wilt verpoten dan is het belangrijk om dit in het voorjaar te doen. Doe wat potscherven en kleikorrels in de nieuwe pot. Sla de grond van de oude kluit en zet het in nieuwe verse grond. Druk de potgrond goed aan. Wanneer het buiten kouder wordt dan min vijf graden Celsius dan is het goed om de plant binnen te zetten met de pot. Geef de plant de ruimte en weinig water. Geef alleen water in de winter als de grond helemaal uitgedroogd is. Het is goed om noppenfolie te kopen om de plant te beschermen. Vergeet niet om de noppenfolie ook aan de onderkant van de plantenbak te doen. Het is belangrijk om de plantenbak tegen barsten te beschermen.  

Van teler naar eindbestemming in hooguit twee dagen!

De planten uit onze online plantenshop worden binnen maximaal twee dagen bij u thuisbezorgd. Wij vinden een snelle levering belangrijk. Nog belangrijker vinden, wij een goede kwaliteit van de planten belangrijk. We kunnen dit waarborgen doordat we samenwerken met de telers. De planten worden rechtstreeks vanaf de kweker naar u en onze andere klanten gestuurd. Hierdoor is het mogelijk om de planten de beste mogelijke zorg te geven tot het moment van verzending. Ze worden optimaal verzorgd tot ze naar u worden gestuurd. Wij bieden graag een complete en uitstekende service. We doen dit met onze ervaren servicemedewerkers. Ze kunnen u helpen om de juiste kamerplant te kiezen. Ook doen we dit door niet alleen een plant aan te bieden, maar een plant met pot. We poten de plant in, waardoor u het thuis alleen nog maar op de juiste plek hoeft te zetten en geen vieze vingers krijgt van het inplanten van de kamerplant. Gemakkelijker kan niet!

Lees meer