Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Monstera | Monstera kopen

Monstera Monstera
65cm
17cm
12,95
11,88
Monstera Monstera
70cm
19cm
24,95
22,89
Monstera Monstera
100cm
27cm
39,95 34,95
36,65 32,06
Monstera Monstera
180cm
40cm
249,95
229,31
Monstera Monstera
50cm
22cm
59,95
55,-
Monstera Monstera
140cm
27cm
64,95
59,59
Monstera Monstera
120cm
24cm
59,95 49,95
55,- 45,83
Plantenpakket Plantenpakket
70cm
22cm
69,95 64,95
64,17 59,59
Plantenpakket Plantenpakket
80cm
20cm
104,95 99,95
96,28 91,70
Monstera Monstera
80cm
28cm
59,95
55,-
Monstera Monstera
60cm
16cm
39,95
36,65
Keramiek Keramiek
55cm
21cm
79,95
66,07
Monstera Monstera
80cm
19cm
37,95
34,82
Monstera Monstera
45cm
12cm
10,95
10,05
Monstera Monstera
35cm
12cm
14,95
13,72

De Monstera

De Philodendron wordt ook wel Monstera of Gatenplant genoemd. Het is een zeer prettige en gemakkelijke kamerplant die voor veel gezelligheid in huis zorgt. Goed nieuws voor de mensen die niet zulke groene vingers hebben, deze kamerplant is erg sterk en dus makkelijk in het onderhoud. De unieke bladeren zorgen ervoor dat de plant niet saai is, maar juist een enorme eyecatcher. De Gatenplant past perfect in ieder interieur en is dus geschikt voor elke woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte. De plant wordt regelmatig geplaatst op het kantoor omdat hij een luchtzuiverende werking heeft. Hierdoor blijft de lucht fris en worden werkprestaties verhoogd. De ideale plant voor op kantoor dus. Meer over de verzorging van de gatenplant leest u hier.

Oorsprong van de Monstera

De Monstera is afkomstig uit het zuiden van Mexico en Panama. In die gebieden kruipt de plant tegen bomen aan en kan daar een hoogte bereiken van maar liefst 20 meter. De Monstera wordt door ons niet voor niets Gatenplant genoemd. De bladeren van deze kamerplant hebben namelijk grote inhammen en gaten. Door deze gaten ziet de plant er extra speciaal uit en ziet ieder blad er weer anders uit. Vooral bij oudere planten zijn deze inhammen en gaten goed te zien. Deze kamerplant laat vruchten groeien, maar deze zijn pas een jaar na bloeien rijp. Daarvoor kunt u ze beter laten voor wat het is, want dan zijn ze namelijk nog giftig.

Verzorging van de Monstera

Nadat u de goed verpakte Monstera van ons ontvangen hebt is het belangrijk om hem in een pot te poten waarin hij ruimte heeft om te groeien. Gebruik normale potgrond om hem in te plaatsen. Kies voor een mooie pot waar u de gatenplant in kunt plaatsen. Het is mogelijk om de Monstera plant compleet ingepoot van ons te ontvangen. Wij hebben een extra service, waarbij u de plant helemaal kant en klaar thuis ontvangt. Natuurlijk wordt hij dan heel zorgvuldig verpakt, zodat u hem goed ontvangt.

De Monstera is een zeer gemakkelijke plant. Hierom is het een zeer geliefde plant. Hij zorgt voor veel groen in de woonkamer of op kantoor. De plant heeft maar weinig water nodig. De Gatenplant een keertje vergeten is daarom niet zo'n ramp. Geeft u te veel water, kunnen de bladeren gaan verkleuren. Dit zijn vaak bruine vlekken met een geel randje. Om te weten wanneer de Monstera water nodig heeft, kunt u het beste de droogte van de potgrond aanhouden. Pas als deze bijna is opgedroogd, heeft de plant weer water nodig. Vooral in de lente en zomer vindt de plant het fijn, als de aarde licht vochtig is, maar ook hier is te veel water niet goed.

Daarnaast kunt u de plant af en toe besproeien. De Gatenplant is van oorsprong gewend aan een tropische omgeving, dus het klimaat in de huiskamer zal al snel te droog worden. Om de Gatenplant optimaal te verzorgen en ziektes te voorkomen, kunt u de plant het beste regelmatig besproeien met een plantenspuit. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid verhoogd en glanst uw plant weer prachtig.

Voeding van de Monstera

De Monstera heeft niet heel veel voeding nodig. Maar in de lente- en zomerperiode is het goed voor de groei van de plant, om hem ongeveer een keer per week voeding te geven. U kunt hiervoor Pokon groene planten voeding gebruiken. Lees de instructies op de verpakking om te weten hoeveel voeding gezond is. Geef niet meer dan aanbevolen om de plant gezond te houden. Geef in de herfst en winter geen voeding, omdat de voeding dan juist schade aan de Gatenplant kan veroorzaken.

Een Monstera wordt niet voor niets Gatenplant genoemd. Normaalgesproken bevatten de bladeren namelijk allemaal gaten. Hebben uw bladeren geen gaten? Dan kan dit verschillende redenen hebben. Misschien is het blad nog nieuw of is de plant gewoon al heel oud, maar vaker heeft het met de verkeerde verzorging en voeding te maken. Probeer hierin dus iets te veranderen of raadpleeg Fleurdirect voor advies.

Standplaats van de Monstera

De Monstera staat het liefste op een lichte plek in huis, maar wel uit het directe zonlicht. Heeft u dus een raam op het oosten of noorden? Dan is dit een perfecte plek. Plaatst u de plant voor een raam op het zuiden, dan staat de plant liever wat verder van het raam af. Op die manier zorgt u voor optimale groeicondities. Staat de plant te veel in de zon, zullen de bladeren verkleuren.

Monstera Verpotten

De Monstera groeit vaak snel. Daarom kunt u hem het beste meteen het eerste voorjaar na de aanschaf verpotten. Gebruik hiervoor een pot die ten minste 20 % groter is dan de pot, waarin u hem heeft gekocht. Op deze manier kan de plant even vooruit. Daarna kunt u hem elke twee jaar verpotten.

Ziektes en giftig

Gelukkig is de Monstera niet heel gevoelig voor ziektes en ongedierte. Krijgt de plant toch last van beestje, kunt u het beste de bladeren zo snel mogelijk schoonmaken of -spuiten en de plant met een ongediertebestrijding behandelen. Op deze manier zorgt u ervoor dat de plant weer snel gezond is.

De Monstera is giftig voor mensen en huisdieren. Als de huisdieren op het blad gaan kauwen en het opeten kunnen hun nieren worden aangetast. Neem daarom meteen contact op met uw dierenarts, als de kat van de plant heeft gegeten.

De Monstera onderweg naar uw huis

Wij hebben verschillende Monstera's in ons assortiment opgenomen. Hier kunt u uw keuze uit maken. Bij ons kunt u er gerust op zijn dat u een hoge kwaliteit Monstera koopt. Om ervoor te zorgen dat deze kwaliteit niet verloren gaat tijdens de reis van de kas naar u, hebben we een aantal tussenstappen overgeslagen. Al onze kamerplanten gaan rechtstreeks vanuit de kas naar de eindbestemming, zoals uw woonkamer of kantoor. Hierdoor maakt de plant geen onnodige omwegen en wordt de Monstera altijd optimaal verzorgd. Doordat de plant zorgvuldig en met de grootst mogelijk zorg wordt verpakt komt deze ook goed aan bij u.

Nu is het belangrijk om de plant goed te blijven onderhouden. De plant is gemakkelijk te leiden langs een gaas of een stok. Uitlopers kunnen vervolgens teruggeleid worden. Ook is het mogelijk om met een schaar de uitlopers af te knippen. Het is eenvoudig om de planten goed te onderhouden.

Bekijk de verschillende Gatenplanten in ons assortiment en maak de juiste keuze! De Monstera komt vervolgens zo snel mogelijk uw kant op, met of zonder opmaakservice en mooie pot. De keuze is aan u! Naast de Monstera vindt u in het ruime assortiment van Fleurdirect.nl ook nog andere groene kamerplanten. Hieronder vallen de Aloë Vera plant, de Kentia palm, de Ficus en nog ongeveer 25 soorten meer.

Eenvoudig de Monstera bestellen

Benieuwd naar de prachtige Monstera kamerplant? Bestel deze dan snel en eenvoudig online in onze gebruiksvriendelijke webshop. Heeft u vragen over uw bestelling of over een bepaalde plantensoort, dan kunt u gerust contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen. Fleurdirect.nl biedt u ook de mogelijkheid om de planten die u heeft besteld op te laten maken. Dit kan met de potten uit ons assortiment. Voor meer informatie over deze service kijk dan hier en bestel nu snel de mooiste en beste planten online!

Lees meer