Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Bananenboom kopen

Musa Dwarf Musa Dwarf
170cm
34cm
99,95
91,70
Musa Dwarf Musa Dwarf
90cm
24cm
19,95
18,30
Musa Dwarf Musa Dwarf
200cm
45cm
269,95
247,66
Musa Dwarf Musa Dwarf
60cm
17cm
13,95
12,80
Elho | Musa Dwarf Elho Elho | Musa Dwarf
90cm
30cm
49,95 44,95
45,83 41,24
Plantenpakket Plantenpakket
100cm
24cm
99,95 89,95
91,70 82,52
Jip | Musa Dwarf Jip | Musa Dwarf
140cm
42cm
129,95
119,22
Plantenpakket Plantenpakket
40cm
21cm
67,95 59,95
56,16 49,55
Plantenpakket Plantenpakket
150cm
30cm
114,95 99,95
105,46 91,70
Plantenpakket Plantenpakket
100cm
30cm
149,95 139,95
137,57 128,39

De bananenboom

De bananenplant, ook wel Musa genoemd, is een prachtige kamerplant met mooie grote bladeren. De plant houdt van veel zonlicht en water om volop te blijven groeien. De bananenboom bloeit niet op vaste tijden in het jaar; de bloeitijd verschilt per soort. Zo kan het bijvoorbeeld wel vier jaar duren voordat de plant begint te bloeien. Dit heeft te maken met het feit dat de plant eerst een bepaalde hoogte moet bereiken voordat het bloeiproces kan beginnen. De bananenplant is ook een erg leuke plant om als cadeau te geven. Lees hier alles wat u moet weten over de bananenboom.

Oorsprong van de bananenboom

De bananenboom kent verschillende namen waaronder Musa, Cavendish of Tropicana en komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Er zijn meer dan 300 soorten bananenplanten waarvan slechts 20 soorten gebruikt worden om te telen. Deze planten brengen de eetbare bananen voort die u in de supermarkt kunt vinden. 

De mooie tropische uitstraling van de bananenboom maakt de plant bijzonder populair in huiskamers of op terrassen. In ons assortiment vindt u een breed aanbod bananenplanten in diverse afmetingen. 

Verzorging van de bananenboom

Het is belangrijk dat de grond van de bananenboom nooit uitdroogt en de plant altijd voldoende water heeft. In de zomer verbruikt de plant een keer zoveel water als in de winter. Via de grote bladeren verliest de bananenboom namelijk veel water, wat de kans op uitdroging vergroot. Geef daarom in de zomer deze geweldige kamerplant iedere dag wat water en de rest van het jaar twee keer per week. Zorg er wel voor dat de grond niet drassig wordt, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. 

Wanneer de bladeren van uw bananenboom wat bruin worden, kunt u de randen eraf knippen. Het is bovendien ook gebruikelijk dat bladeren na verloop van tijd afsterven. Deze worden echter snel vervangen door gezonde jonge bladeren. 

Standplaats van de bananenboom

De bananenplant heeft veel ruimte nodig, dan komt de plant het beste tot z'n recht. Houd er ook rekening mee dat de plant voldoende licht krijgt en dat de luchtvochtigheid voldoende is. Een droge en niet goed geventileerde omgeving is niet ideaal. Wanneer u voldoende ruimte in huis heeft, is de bananenplant een echte aanwinst! U creëert gemakkelijk een tropische sfeer en kunt jarenlang genieten van deze mooie kamerplant. 

Bananenplant in pot kopen

De bananenplanten van Fleurdirect worden geleverd in een pot. Wanneer u kijkt in ons assortiment ziet u dat alle planten geleverd worden in een plastieken pot, sommige planten worden echter geleverd in een speciale pot die bij de plant hoort. De Musa dwarf wordt geleverd in twee verschillende potten, een polystone pot of een bananaplanter. De polystone pot is gemaakt van een mengsel van vloeibare hars en natuurlijke mineralen. Dit zorgt ervoor dat de pot erg stevig is en dat deze een mooie uitstraling geeft. Een bananaplanter is een speciale geweven pot gemaakt van bananenbladeren, dit zorgt ervoor dat deze pot milieuvriendelijk is en bijna niks weegt. Maak uw keuze, dan maken wij het gehele pakket voor u klaar.

Bananenboom kopen bij Fleurdirect

In het assortiment van Fleurdirect.nl vindt u planten voor op het kantoor of in de huiskamer van goede kwaliteit die lang mee gaan. Wanneer u vragen heeft over de planten uit ons assortiment, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ook vindt u in ons assortiment een groot aanbod aan kunstplanten die u overal kunt neerzetten ongeacht de omstandigheden. Alle planten zijn eenvoudig online te bestellen. Bent u op zoek naar een bepaalde plant maar weet u de naam niet? Maak dan gebruik van onze plantengids waarin u veel verschillende soorten planten kunt vinden met daarbij de nodige informatie.

Wilt u een bananenboom kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. 

Lees meer