Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Caryota

De Caryota of Vissenstaartpalm is een plant met een unieke uitstraling en is ideaal voor op kantoor. De bladeren hebben de vorm van een vissenstaart, die in het licht mooie schaduwen geven. De Caryota staat bekend als de ‘handreiking van de goden’ en met zo’n mooie plant in uw huiskamer geeft u uw ruimte een koninklijk karakter.

Herkomst Azië en Australië Waterbehoefte Grond vochtig houden, 1-2x in de week water
Standplaats Licht tot schaduw Voeding 1x in de 2 weken
Verzorging Dood/bruin blad verwijderen, Besproeien Giftig Nee
Caryota verzorging
Watergift

Net zoals andere palmen moet de Caryota in een constant vochtige grond staan. Toch is de plant gevoelig voor natte voeten, dus zorg dat er geen laagje water onderin de pot ontstaat. Geef regelmatig kleine beetjes water (1x per week in de zomer, 1x per twee weken in de winter). De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de plant en de lichtintensiteit. De watergift moet dus per plant worden afgesteld en het beste is om dat als volgt te doen: begin met kleine hoeveelheden water en check na 4 dagen of de grond nog nat is. Zo ja, verminder dan de watergift. U kunt het uzelf ook gemakkelijker maken en een vochtigheidsmeter aanschaffen. Deze meter geeft aan wanneer de Caryota weer water nodig heeft!

Besproeien

Het besproeien van de Caryota is niet noodzakelijk, maar kan wel voordelig zijn. De gezondheid en vitaliteit van de plant kan afnemen wanneer de radiator een te droge lucht veroorzaakt. Vooral tijdens de winter kan de plant dus wel een sproeibeurt gebruiken. Daarnaast werkt een regelmatige sproeibeurt preventief tegen ongedierte.

Standplaats Caryota
Licht en warmte

De Caryota is niet heel moeilijk wat betreft standplaats en kan zowel op een lichte als een schaduwrijke plek staan. Het is moeilijk te bepalen of de plek die u heeft uitgekozen de juiste is, maar als u ziet dat de groei stagneert of dat de plant te weinig bladeren maakt, is de plek te donker. Als de bladeren licht worden of van kleur verschieten, staat de plant te licht.

Caryota verpotten
Verpotten

Als u de groei van de Caryota wilt stimuleren, kunt u de plant in een nieuwe, grotere pot zetten. Dit kunt u het beste doen na 2 of 3 jaar of direct na aanschaf. Op die manier hebben de wortels meer ruimte en wordt de groei van de Caryota gestimuleerd.

De juiste pot

Een grotere pot zorgt voor een grotere waterbuffer en zal de Caryota minder snel zonder water komen te staan. Verpot de Caryota bij voorkeur in het voorjaar, zodat eventuele beschadigingen aan de wortels sneller worden hersteld.

Voeding Caryota
Voeding

De Caryota heeft veel voedingsstoffen nodig om groen en sierlijk te blijven. Daarom is het nodig de Caryota één keer in de twee weken Pokon Palmenvoeding te geven. Op die manier weet u zeker dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en kunt u extra lang genieten van de plant. Lees voor gebruik de bijsluiter/verpakking voor de juiste dosering.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Afgezien van luis heeft de Caryota weinig last van ziektes. Om luis te voorkomen kunt u de plant regelmatig besproeien met water, want dit ongedierte heeft een hekel aan vocht. Door de plant regelmatig te controleren, worden eventuele luizen sneller opgemerkt en bestreden. Op die manier is de kans op succes groter. Kies biologische of chemische bestrijdingsmiddelen om luis te bestrijden. Lees van tevoren goed de bijsluiter voor de juiste dosering.

Giftig

De Caryota is niet giftig.

Caryota 'Visstaartpalm'

De Caryota of Vissenstaartpalm is een prachtige palm met unieke bladeren. Dit maakt deze plant een mooie toevoeging aan uw interieur of kantoor. De plant is niet veeleisend en doet hetook goed op plekken met iets minder zonlicht. 

Caryota Mitis

De frisgroene bladeren van de Caryota Mitis toveren uw woonkamer om tot paradijs. Omdat de plant veel bladgroei heeft, ontstaat een mooi encompact geheel wanneer de plant groter groeit. Op die manier voegt u een echte blikvanger toe aan uw ruimte.