Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Aglaonema kopen

Aglaonema Aglaonema
50cm
19cm
24,95
22,89
Aglaonema Aglaonema
65cm
24cm
29,95
27,48
Xanthosoma Xanthosoma
30cm
14cm
34,95
32,06
Aglaonema Aglaonema
70cm
24cm
39,95
36,65
Aglaonema Aglaonema
80cm
24cm
44,95
41,24
Aglaonema Aglaonema
60cm
24cm
49,95
45,83
Aglaonema Aglaonema
30cm
19cm
32,95
30,23
Aglaonema Aglaonema
130cm
30cm
249,95
206,57

Aglaonema kopen 

Een bekende groene plant met een mooie Griekse naam; we hebben het hier over de Aglaonema. Deze kamerplant is een eenzaadlobbige plant, dit houdt in dat deze plant met één zaadlob boven de grond komt. De naam van deze plant klinkt misschien raar, maar heeft zeker een betekenis, aglao betekent schitterend en nema betekent draad in het Grieks. Hier worden de meeldraden van de plant mee bedoeld. Alles over de Aglaonema leest u hier.

Oorsprong van de Aglaonema

De oorsprong van deze plant ligt in de tropische gebieden van Indonesië en groeit oorspronkelijk als onderbeplanting in tropische regenwouden. Deze oorsprong maakt dat de Aglaonema houdt van een hogere luchtvochtigheid en een warme omgeving. De Aglaonema behoort tot de Araceae-familie, oftewel Aronskelken. Slechts enkele soorten uit deze familie zijn geschikt als kamerplant. 

Verzorging van de Aglaonema

Deze kamerplant is erg makkelijk in het onderhoud en heeft maar weinig water nodig. Eén keer in de week water is voor deze kamerplant genoeg. Vergeet u een keer de plant water te geven? Dat is geen probleem, de Aglaonema kan gerust een paar dagen zonder. De bladeren van deze mooie kamerplant verkleuren niet snel; de bladeren blijven mooi groen en zijn versierd met een mooi gevlekt patroon. Als de bladeren toch geel of bruin kleuren, kunt u het beste het blad 3 cm vanaf de stam afknippen. Op die manier houdt de plant meer energie over voor de gezonde stelen en blijft deze ook mooier. In het ruime assortiment van Fleurdirect.nl vindt u ook verschillende verzorgingsproducten voor deze kamerplanten om ze optimaal te laten groeien. Zo hebt u zo lang mogelijk plezier van deze mooie plant.

De standplaats van de Aglaonema

De Aglaonema wordt vaak als kamerplant gehouden vanwege het onderhoudsvriendelijke karakter van de plant. Ook kan de Aglaonema prima op een schaduwrijke plek staan. Bovendien heeft de plant een luchtzuiverende werking; de Aglaonema absorbeert koolstofdioxide en laat vervolgens weer zuurstof vrij in de ruimte. De Aglaonema kan eigenlijk overal staan, wat de plant zeer geschikt maakt voor in huis of op kantoor. U heeft er weinig omkijken naar maar kunt toch volop genieten van de mooie groene bladeren.

Verschillende soorten Aglaonema’s in het assortiment

De Aglaonema is al een plantensoort in een subcategorie, maar onder deze categorie vallen ook nog weer verschillen type planten. Zo heb je grotere planten van dit soort met een hoogte van ongeveer 80 cm, maar ook kleinere varianten tot een hoogte van ongeveer 50 cm. Bij Fleurdirect.nl vindt u onder andere de Aglaonema Maria, Silver Queen, Silver Bay, Silver Moon en Key Lime. Zoekt u daarnaast een mooie pot waar deze kamerplant in kan staan? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. In ons ruime assortiment vindt u verschillende sierlijke en elegante potten die perfect bij uw inrichting passen.
 

 

Lees meer