Prijs
Min:
Max:
Enter

Washingtiona

De Washingtonia is een palm die in de natuur voorkomt in het zuidwesten van de Verenigde Staten. In Nederland wordt deze palm ook wel de Waaierpalm genoemd. De palm beschermt zich tegen kou door afstervende bladeren niet meteen te laten vallen. De ‘waaiers’ gaan dan hangen en vormen zo een soort isolerende laag. Waar de Washingtonia vandaan komt koelt het ’s nachts namelijk erg af en hier moet de plant zich tegen beschermen. De snelle groei en het vermogen om zowel bij koudere als warmere temperaturen te kunnen overleven hebben ervoor gezorgd dat de palm erg populair is geworden over de hele wereld.

Shop Washingtonia

  •  Washingtonia watergeven
  •  Standplaats
  •  Washingtonia verpotten
  •  Voeding Washingtonia
  •  Giftig
  •  Ziektes

 

 

 

Herkomst

Mexico, Californië

Waterbehoefte

's Zomers 3 keer in 2 weken en 's winters 1 keer in 2 weken

Standplaats

Licht, maar niet te warm

Voeding

Palmvoeding in de lente

Verzorging

Redelijk veel water nodig en opletten met de standplaats

Giftig

Niet giftig

 

Herkomst Washingtonia

De Washingtonia komt in de natuur voor in het zuidwesten van de Verenigde Staten en stukken van Mexico. Hier groeit de palm in de woestijnen. In deze woestijnen koelt het erg af ’s nachts. Hier kan de Washingtonia goed mee omgaan. Bladeren die normaal af zouden sterven houdt hij nog even bij zich om zichzelf daarmee warm te houden. Deze bladeren gaan dan hangen en vormen zo een soort isolerende laag om de plant heen.  

 

Washingtonia verzorgen

Watergift

In de zomer heeft de Washingtonia een stuk meer water nodig dan in de winter. In de zomer kunt u gerust ruim gieten. De palm groeit het best wanneer hij continu in vochtige grond staat. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt en er water onderin blijft staat. Dit kan zorgen voor wortelrot.

In de winter heeft de Washingtonia iets minder water nodig. Toch is het goed om ook dan te  zorgen dat de aarde niet helemaal uitdroogt. In de winter is 1 keer per 2 weken water geven genoeg. In de zomer ongeveer 3 keer per 2 weken. Let erop dat de grond vochtig moet aanvoelen en niet te nat.

Snoeien

Wanneer bladeren gaan hangen houdt de Washingtonia deze vast. In de natuur heeft dit als functie om de plant te isoleren. Dat zal hier (zeker wanneer de plant binnen staat) niet nodig zijn. U kunt deze bladeren dus gewoon wegsnoeien. Let erop dat u het blad afknipt bij de stam en niet in de stam zelf snoeit. Dat zal de palm niet overleven.

 

Alle informatie... Shop hier alle...

Standplaats Washingtonia

De Washingtonia kunt u het best op een lichte plek zetten zonder te veel direct zonlicht. Het liefst uit de buurt van de verwarming (vooral in de winter). Het is beter om de palm op een iets koelere plek te zetten. Wanneer u de plant buiten wil zetten kies dan in het begin een plek met iets meer schaduw. De plant moet dan nog wennen aan het directe zonlicht en dit kunt u het beste langzaam opbouwen. Let hierbij op dat bij meer licht de plant ook iets meer water nodig heeft.

 

 

Washingtonia verpotten

Verpotten

Om de Washingtonia optimaal te laten groeien kunt u de palm ongeveer om de 2 jaar verpotten. Een grotere pot zorgt ervoor dat de palm meer vocht vast kan houden en dus minder snel verdroogt. Let erop dat u het verpotten in de lente doet. In deze periode groeien de wortels van de palm het snelst en kan hij zich het best aanpassen aan de nieuwe pot.

Stekken

Het vermeerderen van een Washingtonia gaat via zaden. Dit is erg lastig en leidt vaak niet tot het gewenste resultaat.

Alle informatie... Shop hier alle...

Voeding Washingtonia

Voeding

Om de groei van de Washingtonia te bevorderen kunt u palmvoeding toedienen. Dien dit alleen toe in de lente of in de zomer en niet meer dan aangegeven staat op de verpakking. Te veel voeding (of in de herfst of winter) kan schadelijk zijn voor de plant.

Alle informatie... Shop hier alle...

 

 

Ziektes en ongedierte

Ziekte

De Washingtonia kan last hebben van schildluis. De bladeren van de palm kunnen dan plakkerig aanvoelen. Als dit het geval is kunt u het best de betreffende bladeren wegsnoeien en een bestrijdingsmiddel gebruiken.

Giftig

De Washingtonia is voor zover bekend niet giftig.

Alle informatie... Shop hier alle...

 

 

Soorten