Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Geldboom kopen

Pachira Aquatica Pachira Aquatica
170cm
32cm
64,95 49,95
59,59 45,83
Pachira Aquatica Pachira Aquatica
120cm
24cm
44,95 34,95
41,24 32,06
Pachira Aquatica Pachira Aquatica
190cm
35cm
159,95
146,74
Plantenpakket Plantenpakket
155cm
30cm
209,95 189,95
192,61 174,27
Pachira Aquatica Pachira Aquatica
150cm
40cm
249,95
229,31

Geldboom kopen 

De Geldboom is de Nederlandse naam van de Pachira. Deze plant wordt ook wel de watercacao plant genoemd. De plant staat vooral bekend om z'n prachtige gevlochten stam en de frisgroene bladkroon. De bijzondere plant is erg populair onder plantenliefhebbers en staat mooi in iedere woonkamer. Meer weten over de verzorging van de Geldboom? U leest het hier.

Oorsprong van de Geldboom

De Geldboom groeit van oorsprong in de moerasgebieden en riviermondingen van Zuid- en Midden-Amerika en behoort tot de Malvaceae plantenfamilie. In het wild kan de boom tot wel 30 meter hoog worden. Als kamerplant blijft de boom echter mooi bescheiden. De naam 'Geldboom' is afkomstig uit Azië waar de boom geassocieerd wordt met geld en geluk. 

Verzorging van de Geldboom

De Geldboom slaat water op in de stam en heeft doorgaans pas weer water nodig wanneer de grond weer is uitgedroogd. Dit betekent dat de plant liever in één keer veel water krijgt dan kleine beetjes verspreid over een langere periode. De hoeveelheid water is afhankelijk van de plek waar de plant staat en hoe groot hij is. Ook dient u in de zomer de plant meer water te geven dan in de winter. In de zomer mag de grond wel wat vochtig zijn. In de winter mag de grond wat droger zijn. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in een natte grond staat, want dit zal schade veroorzaken aan de Geldboom. De wortels kunnen gaan rotten, wat niet goed is voor de plant. De plant moet u snoeien. Dit is belangrijk om de vorm van de plant te behouden. Het beste moment om deze kamerplant te snoeien is in het voorjaar. De plant kan dan het beste herstellen. In het voorjaar is ook het beste moment om de plant wat extra voeding te geven. Universele plantenvoeding is voldoende.

Standplaats van de Geldboom

De plant doet het goed op een plek met veel licht. Het is belangrijk om de plant niet direct in de zon te plaatsen, want de bladeren zullen dan verbranden en geel worden. Het beste is om de plant direct voor het raam te zetten, wanneer het raam op het Noorden gericht is. Zet de plant wat verder van het raam als het op het Oosten of Westen is gericht. Wanneer de plant voor het raam op het Zuiden staat is het goed om hem hier ver vanaf te houden. Zet de geldboom dan niet direct voor het raam. Een watermeter helpt om op het juiste moment water te geven. Wanneer de watermeter het minimum bereikt, is het goed om nog een paar dagen te wachten. Geef dan pas water aan de plant. 

De geldboom in een pot

Bij Fleurdirect is het mogelijk om de geldboom direct in een pot te ontvangen. De geldboom wordt dan door onze vakkundige medewerkers in een mooie pot geplaatst. Ze kiezen voor de juiste grootte, de juiste potgrond en de juiste kleur. Natuurlijk overleggen ze de kleur samen met u! De plant met de bloempot moet immers goed in uw interieur passen. Door hun ervaring kunnen ze u hier echter uitstekend over adviseren. Het is goed om te weten dat Fleurdirect alle planten rechtstreeks vanaf de teler naar u verstuurt. Het maakt niet uit of het om een geldboom, ficus of andere kamerplant gaat. Zo zorgen we voor de beste mogelijke kwaliteit kamerplant in uw woning of op uw werkplek.

Lees meer