Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Aloe Vera kopen

Aloë Aloë
60cm
19cm
29,95
27,48
Aloe Aloe
40cm
12cm
14,95
13,72
Aloe Aloe
75cm
24cm
59,95
55,-
Plantenpakket Plantenpakket
40cm
12cm
29,95 24,95
27,48 22,89
Plantenpakket Plantenpakket
25cm
17cm
69,95 64,95
64,17 59,59
Plantenpakket Plantenpakket
180cm
30cm
225,- 199,-
206,42 182,57
Elho | Aloe Elho Elho | Aloe
40cm
12cm
16,95
15,55
Plantenpakket Plantenpakket
70cm
22cm
69,95 64,95
64,17 59,59
Plantenpakket Plantenpakket
25cm
17cm
49,95
45,83
Zeegras | Aloe Zeegras | Aloe
40cm
16cm
24,95 19,95
22,89 18,30
Keramiek Keramiek
55cm
21cm
79,95
66,07
Aloë Aloë
100cm
50cm
149,95
137,57

Aloë Vera 

Aloë wordt vaak gelinkt aan de soort Vera, maar er zijn veel verschillende varianten van dit plantengeslacht. De Aloë Vera is een woestijnplant en staat o.a. bekend om de genezende werking van de sappen. Dit sap zit opgeslagen in de dikke bladeren van de kamerplant en heeft een desinfecterende werking voor schaafwonden en blaren. Ook wordt het plantensap bijvoorbeeld gebruikt in verschillende huidverzorgingsproducten en wordt het vruchtvlees verwerkt tot drinkbaar sap.

Het gebruik van Aloë Vera gaat eeuwen terug; vooral de oude Egyptenaren waren erg fan van deze plant maar ook de Grieken maakten veelvuldig gebruik van deze veelzijdige plant. Het sap van de plant werd als genezingsmiddel gebruikt om wonden mee te verzorgen. Pas in 1860 kwam er meer kennis over deze plant waardoor ook de vele mogelijkheden van het sap en vruchtvlees van de Aloë Vera aan het licht kwamen. Daarnaast is de Aloë ook gewoon een prachtige plant om naar te kijken en een mooie aanvulling in uw interieur.

Oorsprong van de Aloë Vera

De Aloë Vera plant komt oorspronkelijk uit Afrika en het Caribisch gebied. Het is een vetplant met groenblauwe stekels. De plant is zeer bekend geworden om haar helende werking van het sap uit de bladeren en wordt ook wel neergezet als 'wonderplant'. Er zijn echter geen wetenschappelijke bewijzen voor de geneeskrachtige werking van de Aloë Vera. Desondanks wordt het sap en vruchtvlees van de plant veelvuldig gebruikt in verzorgingsproducten en alternatieve geneesmiddelen.

Standplaats van de Aloë Vera

De Aloë is gewend aan een Caribisch- /Woestijnklimaat en dat is lastig na te bootsen in een kamer. Gelukkig neemt de Aloë ook genoegen met een warm en zonnig plekje, bijvoorbeeld in het raamkozijn op het zuiden. Als dat niet mogelijk is, is halfschaduw ook geen probleem voor deze makkelijke plant. De eerste dagen na aankoop moet de plant even wennen, dus zet de Aloë dan in de halfschaduw, bijvoorbeeld voor een raam op het noorden. Na een paar dagen kunt u de plant op z'n vaste plek neerzetten.

Verzorging van de Aloë Vera

Een mooie en bijzondere plant moet natuurlijk goed worden verzorgd en onderhouden. De Aloë Vera is een hele sterke plant en heeft weinig extra voeding nodig. Het beste is om de Aloë 1 keer per maand een scheutje Pokon Cactus Vetplant voeding te geven (met uitzondering van de wintermaanden). Hierdoor blijft de grond rijk aan voedingsstoffen en kan de Aloë de voedingsstoffen beter tot zich nemen. Kijk op de verpakking voor de juiste dosering: beter te weinig, dan te veel!

Ook in het watergeven is deze plant heel makkelijk. De Aloë Vera heeft weinig water nodig omdat de plant het water opslaat in de bladeren. Geef de aloë daarom alleen water wanneer de grond is uitgedroogd/droog aanvoelt. Let erop dat er geen laagje water in de pot blijft staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten.

Het is erg handig om voor de watergift een watermeter of vochtigheidsmeter te gebruiken waarmee u kunt zien wanneer de plant water nodig heeft. Van april tot oktober heeft de plant maar weinig water nodig. Het is wel belangrijk om de wortelkluit niet helemaal uit te laten drogen. In het najaar heeft de plant zelfs nog minder water nodig. Wanneer u een watermeter gebruikt hoeft u de plant pas water te geven als de watermeter meerdere dagen op rood staat. Het is niet nodig om de plant te besproeien. Verwijder wel regelmatig het stof op de bladeren.

De Aloë Vera oogsten

De Aloë kan zichzelf genezen, dus u kunt prima af en toe een blad oogsten. Op de wond van de plant zal binnen enkele seconden een dun vliesje komen en even later is het een rubberachtige laag. Dezelfde werking heeft het sap op de huid van mensen en daarom is het goed te gebruiken tegen acne/eczeem, sportblessures, lichte brandwonden (bijv. verbranding door de zon), snij- en schaafwonden, blaren en nog veel meer! U kunt het sap/de gel oogsten op 2 manieren: de eerste manier is om een van de langere bladeren af te snijden en het sap eruit te knijpen. De tweede manier is om het blad plat te leggen en in de lengte door te snijden (pas op dat het mes niet langs de zijkanten snijdt, dan komt er irriterend aloïne sap vrij). Op die manier kunt u het gel van de bladeren af halen met behulp van een lepel.

Aloë verpotten

Bij Fleurdirect is het mogelijk om de Aloë Vera in een pot te kopen. Onze medewerkers plaatsen de plant in een pot en zorgen voor de juiste potgrond. Ze planten de Aloë Vera in de gewenste pot en pakken daarna het complete pakket goed in. Hierna wordt het bij u afgeleverd. Geniet vervolgens thuis van de Aloë Vera plant.

Wilt u de Aloë Vera verplaatsen naar een grotere pot? Dit kan na een paar jaar! Het is goed om dit ook daadwerkelijk te doen en de plant daarbij in het voorjaar te verpotten. Op deze manier is het voor de kamerplant mogelijk om sneller te herstellen van beschadigingen aan de wortels. Gebruik voor het verpotten van de plant bij voorkeur cactus potgrond.

De Aloë is een redelijk snelle groeier en heeft dus zo nu en dan een nieuwe pot nodig om gezond te blijven. Kies hierbij voor een pot die ten minste 20% groter is dan de huidige pot. Op die manier heeft de plant weer voldoende ruimte om haar wortels uit te breiden.

Ziektes en ongedierte

De Aloë is niet snel vatbaar voor ziektes of ongedierte. Mocht de Aloë toch last krijgen van ongedierte, kunt u zowel biologische als chemische bestrijding gebruiken. Lees van tevoren goed de verpakking of gebruiksaanwijzing voor de dosering.

Daarnaast is de Aloë niet giftig, maar het sap van deze plant kan wel een licht laxerende werking hebben. Bovendien kan het sap aan de zijkanten van het blad licht irriteren wanneer u deze doorsnijdt.

Bestel de Aloë Vera online

Een voordeel van de Aloë Vera is dat de plant weinig extra voeding nodig heeft. Daarnaast verkleuren de bladeren van deze plant niet snel. Is dit wel het geval? Dan krijgt de kamerplant te veel water! De bladeren worden bruin, zacht en kunnen gaan hangen. Worden de bladeren geel? Dan krijgen ze te veel zon en moet de plant één meter verder van het raam gezet worden. De slechte bladeren kunt u gemakkelijk wegsnijden om de plant gezond te houden of om een goed model te krijgen bij de plant. Bestel de Aloë Vera eenvoudig online in de webshop van Fleurdirect! Nieuwsgierig naar onze andere groene kamerplanten? Maak gebruik van het handige filtersysteem om een goed overzicht te krijgen van de verschillende kamerplanten uit ons assortiment.

Aloë Vera Spinosissima

De Aloë Vera Spinosissima heeft een mooie compacte groei en prachtig blauwgroen blad. De plant is afkomstig uit Zuid-Afrika en bloeit heel mooi. Aan de randen van het blad zitten veel witte stekels die de plant z'n kenmerkende uitstraling geven. U kunt de Aloë Vera Spinosissima het beste op een lichte en zonnige plek neerzetten in uw huis. In de zomer kunt u de plant ook op uw terras houden.

Aloë Vera Arborescens

De Aloë Vera Arborescens kan lang zonder water en het is dan ook aan te raden om bij twijfel geen water te geven. De wilde groei van de bladeren maakt deze plant een bijzonder toevoeging aan uw huiskamer. Plaats de Aloë Vera Arborescens op een lichte plek en u kunt jarenlang genieten van de mooie groeiwijze.

Aloë Vera Hercules

Deze boomachtige variant van de Aloë Vera is zeer populair om de prachtige uitstraling van de stam en de dikke bladerkroon. Ook het blad van deze plant is dik en zit vol sap, wat de Aloë Vera Hercules een bijzonder uiterlijk geeft. De plant staat het liefst in doorlatende grond op een zonnige plek. De plant groeit relatief snel en moet daarom met enige regelmaat worden verpot.

Aloë Vera Bakerii

Deze soort heeft mooie gevlekte bladeren in een heldergroene tot blauwgroene kleur. De Aloë Vera Bakerii heeft weinig water nodig en staat het liefst op een zonnige plek in uw huis. De vele vertakkingen in de bladeren maken de plant mooi om naar te kijken en voegen veel sfeer toe aan een ruimte.

Lees meer