Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Dieffenbachia kopen

De Dieffenbachia kopen 

De Dieffenbachia is een prachtige kamerplant. Voor huishoudens met huisdieren of kinderen is de plant echter minder geschikt. De plant bevat namelijk sap dat giftig is voor huisdieren en kinderen. Het is een plant die met de grote bladeren van veel water houdt. Het is belangrijk om de grond dan ook altijd goed vochtig te houden. Een keer per week water geven is voldoende. Natuurlijk is het belangrijk om de plant wat meer water te geven wanneer het wat warmer is. In de winter geeft u ongeveer de helft van wat u in de zomer geeft. Een watersysteem kan natuurlijk altijd uitkomst bieden. Bent u op zoek naar de mooie, groene Dieffenbachia voor in uw huiskamer? Bekijk snel de hele collectie van Fleurdirect.

Oorsprong van de Dieffenbachia

De Dieffenbachia komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en staat bekend om zijn hoge luchtzuiverende werking. Van oorsprong houdt de Dieffenbachia van een vochtige grond, zodat de grote bladeren voldoende water krijgen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de plant nog steeds houdt van voldoende water. De bladeren houden veel water vast waardoor een constante toevoer van water essentieel is voor de gezondheid van de plant. Inmiddels is de plant een graag geziene toevoeging aan huizen waar geen huisdieren en kinderen rondlopen. 

De tropische plant genaamd Dieffenbachia is familie van de Araceae en wordt vooral gekweekt als kamerplant. Deze plant is vernoemd naar Joseph Dieffenbachia, een tuinman van de botanische tuin in Wenen. Het speciale aan deze kamerplant is dat ieder blad een unieke print heeft en er dus altijd anders uitziet.

Standplaats van de Dieffenbachia

De Dieffenbachia houdt van een zonnige plek. Plaats de Dieffenbachia echter niet in de directe zon. Teveel zon kan er namelijk voor zorgen dat er bruine randen ontstaan op de bladeren. Een plek voor een raam op het oosten, westen of noorden is perfect voor deze plant.

De verzorging van de Dieffenbachia 

De Dieffenbachia zal het zeer goed doen in een pot. Het is belangrijk dat de pot groot genoeg is om de plant te laten groeien. Iedere twee jaar zult u de plant moeten verpoten om hieraan te voldoen. De pot moet dan grofweg een vijfde groter zijn dan de vorige pot. De plant kan op die manier goed doorgroeien. Fleurdirect kan de Dieffenbachia compleet met pot leveren. We hebben een ruim assortiment van verschillende soorten potten. Ook kan een ervaren servicemedewerker u helpen om de juiste pot te kiezen. Fleurdirect zorgt voor de juiste grond in de pot, zodat u nog beter en langer kunt genieten van deze kamerplant. Wanneer u zelf de plant gaat verpoten, is het belangrijk om rekening te houden met de giftige sappen. Voorkom dat u deze aanraakt. Handschoenen zijn geen onnodige luxe. Eigenlijk komt het weinig tot nooit voor, dat de plant gaat bloeien. Het kost de plant zeer veel energie. Wanneer de plant wel bloeit, zal het voor een week zijn. Hierna sterft de bloem weer af. Het is beter om de bloemen direct te verwijderen als ze opkomen. 

De Dieffenbachia rechtstreeks van de teler

Bij Fleurdirect worden alle kamerplanten en ook de Dieffenbachia rechtstreeks vanaf de teler geleverd. Ze worden hier goed ingepakt om de reis naar uw woning goed te doorstaan. Doordat de plant niet eerst nog een paar weken (of langer) in de winkel staat, zal deze de overgang veel beter doorstaan. Ze worden in de kassen optimaal verzorgd tot het moment dat ze naar u toe gaan of een van onze andere klanten. Onze ervaren servicemedewerkers helpen u graag met hun kennis om de juiste kamerplant te kiezen. Ook kunnen ze u helpen om de juiste pot te kiezen voor uw Dieffenbachia. Natuurlijk kunt u ook voor een van de vele andere kamerplanten kiezen in onze online plantenshop. 

Dieffenbachia online bestellen 

Benieuwd naar de unieke Dieffenbachia? Dan kunt u deze eenvoudig en snel online bestellen in onze webshop. Het betalen van uw producten kan altijd veilig via iDeal, MasterCard, Visa, Maestro of AfterPay. Bent u nou op zoek naar een mooi cadeau voor een familielid, geliefde of een vriend, dan kunt u altijd bij ons terecht. In ons ruime assortiment vindt u zelfs verschillende cadeautips, mooie planten en potten die u cadeau kunt geven. Deze worden dan sierlijk voor u verpakt zodat u er verder geen moeite voor hoeft te doen. Bekijk snel het aanbod in onze webshop! Heeft u vragen over de planten of over uw bestelling, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u dan graag verder. 

Lees meer