Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kentiapalm | Verassend

Howea Forsteriana Howea Forsteriana
160cm
22cm
69,95 49,95
64,17 45,83
Howea Forsteriana XXL Howea Forsteriana XXL
190cm
25cm
129,95 79,95
119,22 73,35
Howea Forsteriana Howea Forsteriana
230cm
32cm
199,95 169,95
183,44 155,92
Howea Forsteriana Howea Forsteriana
250cm
32cm
399,95 349,95
366,93 321,06
Veitchia Veitchia
185cm
35cm
229,95
210,96
Veitchia Veitchia
230cm
38cm
284,95
261,42
Plantenpakket Plantenpakket
180cm
30cm
225,- 199,-
206,42 182,57
Pagina 1 van 2

De Kentia palm kopen

De Howea Forsteriana staat in ons land bekend als de Kentia palm. Het is een mooie palm welke dichtbij Australië groeit op een eiland. De palm is niet alleen geliefd in veel woonkamers, maar ook op kantoren. Deze palm kan in de natuur erg groot worden en is vaak onderdeel van de prachtige vakantieplaatjes met witte stranden en palmbomen. Met de Howea Forsteriana in uw huis heeft u de mogelijkheid om die uitstraling in uw ruimte te creëren.

Oorsprong van de Kentiapalm

De Kentia palm is afkomstig van de Lord Howe-eilanden, dit is een eiland dat zich tussen de landen Australië en Nieuw-Zeeland bevindt. Deze palm is eigenlijk vernoemd naar dit eiland, de officiële naam van deze plant is dan ook Howea Forsteriana. Tegenwoordig worden de zaden geïmporteerd. In Nederland bevinden zich meerdere kwekerijen die de Kentiazaden opkweken tot kamerpalmen. Kentia palmen zijn erg sierlijke palmen en gaan lang mee doordat ze sterk zijn.

Verzorging van de Kentia palm

Palmen dienen constant in een vochtige grond te staan. Bij de Kentia palm geldt dit ook. De wortels dienen hierbij niet in een natte grond te staan. Het is belangrijk om daarom regelmatig kleine beetjes water te geven. Afhankelijk van de grootte van de palm en waar hij staat is het belangrijk om te ontdekken hoeveel water u moet geven. In het begin zal het even aftasten zijn hoeveel water u moet geven (letterlijk en figuurlijk). Voel hoe nat de grond is en of de kamerplant nog een extra dosis water nodig heeft. Want net als te veel water is ook droogte niet goed voor de Howea Forsteriana.

Het is ook een zeer makkelijke kamerplant die goed te verzorgen is. Als u de Kentiapalm goed verzorgt kan deze behoorlijk groot worden, zelfs in uw woonkamer of op het kantoor. Hij kan maar liefst 2.50 meter hoog worden. Er gaan wel een aantal jaren overheen totdat hij zijn maximale hoogte heeft bereikt, het is namelijk een langzame groeier en doet er dus iets langer over om zo groot te worden.

Als de bladeren van de Howea bruin of lelijk worden, kunt u deze het beste afknippen bij de stam. Op deze manier hoeft de palm er geen energie meer in te stoppen en kan alles worden geïnvesteerd in nieuwe bladeren. Door het oude blad dicht bij de stam af te knippen, zal de rest indrogen en zich bij de stam voegen.

Voeding Howea Forsteriana

De Howea Forsteriana is een erg sterke plant. Echter heeft u geen tropisch klimaat in uw huiskamer, dus kunnen ze in de lente en zomer wel wat extra voeding gebruiken. Dit kan wekelijks van april tot en met september met Pokon Palm voeding. Belangrijk is om geen overdosis te geven. Check de verpakking voor de juiste dosering (de helft is voldoende voor de Howea Forsteriana).

Standplaats van de Kentiapalm

De Howea is een kamerplant die weinig behoefte heeft aan licht, dus een plek in de halfschaduw is prima voor de Howea. Zorg dat het geen plek is met volledige schaduw, want dan kunnen de bladeren geel of bruin worden door het gebrek aan zonlicht. Deze kleur krijgen ze echter ook wanneer er een teveel aan zonlicht is. Plaats de Howea in dat geval op een andere plek en kijk of de plant daar beter tot z'n recht komt.

Howea Forsteriana verpotten

Howea palmen hebben weinig wortels en groeien langzaam, dus verpotten is niet snel nodig. Als u de plant toch wilt verpotten, dan raden we u aan dit in de lente te doen. Zo hebben de wortels in de zomer tijd om te herstellen.

Door te kiezen voor een ruime pot, heeft de plant een grotere waterbuffer en zal de grond minder snel uitdrogen. De oude potgrond kan worden aangevuld met speciale potgrond voor palmen of universele potgrond (bij voorkeur in de lente). Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Ziektes, ongedierte en giftigheid

De palm heeft een hele goede weerstand, waardoor ze nauwelijks last hebben van plantenziektes. Wilt u toch het zekere voor het onzekere nemen, controleer uw plant dan regelmatig op eventuele beestjes. Kijk met name naar de stam en de onderkant van de bladeren, want soms kan ongedierte zich schuilhouden op plekken die u niet snel ziet.

De Howea is niet giftig.

Kies de juiste Kentiapalm

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste Howea Palmen welke het goed doen in Nederland. Het zijn Howea Forsteriana palmen voor in de woonkamer of voor op het kantoor. Het is goed om de plant op de juiste plek te plaatsen. Onze servicemedewerkers helpen u graag om de plant de beste plek te geven. Ze zijn ware experts en kunnen u helpen om de juiste kamerplanten te kiezen voor op de beste plek. Het is een extra service van onze online plantenshop.

Onze medewerkers kunnen u ook helpen om de juiste plantenpot te kiezen bij de Kentiapalm. U kunt dan een compleet pakket ontvangen en de plant uitpakken met pot en al! Het is heerlijk om de plant zo te ontvangen. Wij verpakken al onze kamerplanten met de grootste zorg in de beste verpakkingen op de markt. Hierdoor krijgt u de plant veilig en wel in huis of op kantoor.

De Howea palmen worden rechtstreeks vanuit de kassen van de telers naar u toegestuurd. De reis duurt maximaal twee dagen. De Howea palm merkt hier weinig van, wanneer u hem direct weer goed inpot. Wanneer de palm is aangekomen is het belangrijk om hem in de juiste pot te planten. Tenminste wanneer u de plant zonder pot heeft besteld bij ons. Zorg ervoor, dat er voldoende ruimte is en u er verse potgrond bij doet. Het is hierna mogelijk om de plant in de pot te plaatsen. Met een ruime plantenbak is er een grote waterbuffer voor de Howea palm. De kans op het uitdrogen is dan ook een stuk kleiner. Wanneer u de plant in de toekomst wilt verpotten, omdat hij groter is geworden, is het goed om dit in het voorjaar te doen. De wortels herstellen dan sneller bij een beschadiging. Geef na het verpotten de Howea palm niet direct te veel water. Bouw het rustig aan en laat het wortelstelsel zijn weg vinden in de pot.

Lees meer