Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Ficus Ginseng kopen

Ficus ginseng kopen bij Fleurdirect

Een goede Ginseng om mee te starten is de Ficus Ginseng. Het is een plant die het hele jaar groen is met een zeer sterk karakter. Wilt u de kunst van het snoeien onder de knie krijgen? De Ficus Ginseng is een goede keuze om mee te beginnen. Met een druivenschaar en een scherp mes is het mogelijk om de ginseng te bewerken. Een oude verfkwast om de wortels mee af te borstelen is ook erg handig. Natuurlijk kunt u de ginseng ook gewoon vrijuit laten groeien. Lees hier meer over de oorsprong en verzorging van deze mooie plant.

Oorsprong van de Ficus Ginseng

Oorspronkelijk kent de de Ficus Ginseng alleen in delen van Azië zijn oorsprong. Nog steeds worden de wortels van deze plant gekweekt in China en Maleisië. Daarna worden ze door Nederlandse kwekers geïmporteerd en in de kas verder gekweekt tot bonsai. De sierlijke uitstraling van de Ficus Ginseng maakt de plant een populaire toevoeging aan de Nederlandse woonkamers. 

Verzorging van de Ficus Ginseng

Het is belangrijk om de ginseng iedere twee jaar te verpotten. Het beste is om dit in de lente te doen. Gebruik tuincompost, zand en klei als basis. De ginseng moet u natuurlijk ook op tijd snoeien. Het is goed om de ginseng te bedraden.Dit is niet noodzakelijk, maar wel gemakkelijk om de plant de juiste vorm te laten behouden. De nieuwe scheuten moet u terugsnoeien in het groeiseizoen. U kunt deze terugsnoeien tot twee tot drie bladeren. Snoei de plant pas terug om de juiste vorm te krijgen, nadat deze gegroeid is. In de winterperiode is een goede tijd om dit te doen. De plant scheidt dan namelijk minder plantensap af.

Standplaats van de Ficus Ginseng

De ginseng komt goed tot zijn recht op de vensterbank bij veel zonlicht. Het is belangrijk om de ginseng niet op de tocht te zetten. In de zomer kunt u de ginseng ook buiten zetten op een zonnige plek. In een warme kamer is het mogelijk om de plant op een waterschaal te zetten. Het water wat verdampt komt de plant ten goede. De plant neemt het vocht weer op door de bladeren. Wanneer u een waterschaal heeft, komen er ook geen watervlekken op de vensterbank. Een grote platte schaal is ideaal met wat steentjes erin om het er mooi uit te laten zien. Het is zeer decoratief, praktisch en mooi.

Uitgebreid assortiment Ginseng

In onze online plantenshop van Fleurdirect vindt u een groot aanbod van verschillende ginseng planten. Het is hierdoor mogelijk om de juiste plant te kiezen. Er zijn volop mogelijkheden om een mooie ginseng te kiezen. Bij Fleurdirect kunt u ook kiezen voor een mooie pot bij de ginseng. Zo wordt het een geheel. Onze ervaren medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste pot. Ook zullen ze de plant netjes inplanten. U kunt er dan volop van genieten als de plant bij u thuis aankomt. Alle planten bij Fleurdirect worden in maximaal twee dagen geleverd. Ze worden rechtstreeks vanaf de kweker bezorgd bij u en onze andere klanten. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een van onze andere kamerplanten voor in uw woning of op uw kantoor.

Lees meer