Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Calathea kopen

Calathea Calathea
35cm
14cm
16,95
15,55
Calathea Calathea
35cm
12cm
13,95
12,80
Calathea Calathea
60cm
19cm
24,95
22,89
Calathea Calathea
80cm
27cm
69,95
64,17
Calathea Calathea
50cm
17cm
24,95
22,89
Plantenpakket Plantenpakket
155cm
30cm
209,95 189,95
192,61 174,27
Calathea Calathea
80cm
27cm
79,95
73,35
Calathea Calathea
80cm
27cm
64,95
59,59
Calathea Calathea
70cm
24cm
69,95 39,95
64,17 36,65
Calathea Calathea
80cm
27cm
64,95
59,59
Calathea Calathea
40cm
14cm
34,95
32,06
Calathea Calathea
50cm
17cm
24,95
22,89
Calathea Calathea
80cm
24cm
69,95 39,95
64,17 36,65
Calathea Calathea
75cm
19cm
39,95
36,65
Calathea Calathea
80cm
24cm
39,95
36,65
Ctenanthe Ctenanthe
40cm
14cm
15,95
14,63
Calathea Calathea
30cm
12cm
14,95
13,72
Calathea Calathea
30cm
12cm
14,95
13,72
Calathea Calathea
50cm
17cm
18,95
17,39
Pagina 1 van 2

Calathea

Op zoek naar een plant met uitstraling? Kies dan voor de Calathea! Deze plant moet goed verzorgd worden en kost je dus wel wat tijd. Maar daar krijg je ook echt wat voor terug! Er zijn verschillende soorten Calathea planten met vooral verschillende soorten bladeren. De Calathea heeft fraai gestreepte bladeren die direct in het zicht springen. Ook bij Fleurdirect mag de Calathea dus niet ontbreken. Daarnaast is deze plant beroemd om de unieke eigenschap dat ze leven: op basis van de hoeveelheid licht in de kamer gaan de bladeren 's avonds dicht en 's ochtends weer open. Hierdoor wordt deze plant ook wel ‘the living plant’ genoemd. Dit proces veroorzaakt ritselende geluiden. De naam komt van het Griekse woord kalathos wat 'korf' betekent en ook weer verwijst naar de bladeren van de plant. Meer over de verzorging en de standplaats van de Calathea leest u hier!

Verzorging van de Calathea

Het is belangrijk om de plant regelmatig kleinere hoeveelheden water te geven. In de zomer moet de plant twee keer per week water krijgen. In de winter kunt u dit terugbrengen tot één keer per week. Het is belangrijk om de plant in een lichte omgeving en in vochtige grond te plaatsen. In het regenwoud van de Amazone, waar de plant oorspronkelijk vandaan komt, staat hij ook in een vochtige grond. Echter is het wel belangrijk om de plant niet in te veel water te zetten. De plant zal dan beginnen te rotten wat natuurlijk niet goed is voor de plant. Met de vinger controleren hoe vochtig de grond is, is dan ook verstandig en goed. Het is belangrijk om wat dieper te gaan dan de toplaag. Een goed watersysteem met vulcastrat is ook een goede optie om water te managen. Een watermeter maakt het gemakkelijker om precies te timen wanneer de plant water nodig heeft. Het vulcastrat zal daarnaast ook zorgen voor een goede extra dosering van voeding.

De Calathea houdt van een hoge luchtvochtigheid. Helaas kunnen we dat moeilijk nabootsen in een kamer. We kunnen het wel zo optimaal mogelijk maken door de plant 2x per week te besproeien met water. Vooral in de winter is de luchtvochtigheid laag, dus dan kan de Calathea het extra goed gebruiken. Daarnaast voorkomt het vocht dat er ongedierte op de plant gaat zitten. Het is bovendien een goede manier om de excentrieke bladeren schoon te maken.

Standplaats van de Calathea

De Calathea kamerplant heeft een plek nodig in de schaduw met licht en zonder directe zon. Te veel zon zal zorgen voor veel bruine randen aan de bladeren. Een plek bij een raam op het Noorden is het beste. Op het Westen en Oosten is ook mogelijk, maar dan minimaal twee meter van het raam af. Bij een raam op het Zuiden moet het minimaal drie meter zijn. In de natuur wordt de Calathea namelijk overschaduwd door andere planten en krijgt dus zelden zonlicht. Een plek met te veel zonlicht is dan ook schadelijk voor de plant en zal leiden tot bruine randen op de bladeren. De Calathea verlangt naar een hoge luchtvochtigheid. Plaats de plant daarom niet op een standplaats met tocht, maar zoek een plek met een temperatuur tussen de 18°C en 23°C.

Calathea verpotten

Eens in de 2 à 3 jaar is het nodig de Calathea te verpotten (dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de eerste pot). Als u wilt verpotten, doe dit dan in het voorjaar of net nadat u de plant heeft gekocht.

Zorg voor een pot die groot genoeg is zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de plant minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Calathea

Voedingsstoffen zijn nodig om de Calathea te laten groeien en dan met name in de zomermaanden. Hiervoor kunt u het beste 1x per maand Pokon Groene planten voeding toevoegen aan de grond. In de wintermaanden staat de groei op rust en heeft de Calathea geen extra voeding nodig. Lees van tevoren goed de verpakking, want het is erg schadelijk om een te hoge dosering te geven!

Ziektes en ongedierte

Zoals al vermeld bij de verzorging van de Calathea is het besproeien van de Calathea met water goed voor het tegengaan van plantenziektes. Wanneer dat te weinig wordt gedaan, krijgt de plant vaak last van spint. Dit ongedierte komt het meeste voor wanneer de luchtvochtigheid laag is. Spint is een mijt die de bladeren aanvreet waardoor er een lichte/witte uitslag op de bladeren ontstaat. Ter bestrijding van spint kunt u het beste een chemisch of biologisch bestrijdingsmiddel kopen. De Calathea is niet giftig.

Oorsprong van de plant

De Calathea is een erg mooie kamerplant en is familie van de Marantaceae. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en dan vooral uit het Amazonegebied. De Calathea is een sierlijke plant en de bladeren verschillen allemaal van elkaar en beschikken daarnaast over mooie versieringen.

Verschillende soorten van de Calathea te koop

Bij Fleurdirect is het mogelijk om de plant compleet met een pot te bestellen. Wij planten de kamerplant dan in een mooie pot (naar keuze) en zorgen ervoor dat de juiste grond gebruikt wordt. De plant wordt met zorg geplant en daarna goed verpakt. Vervolgens wordt het pakket compleet naar u toegestuurd. Wij zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit planten door alleen met de beste kwekers samen te werken. Vanaf de kweker worden de planten rechtstreeks naar u verstuurd. Op deze manier kunt u optimaal genieten van de Calathea of natuurlijk alle andere kamerplanten uit ons assortiment.

De Calathea is nooit hetzelfde. In ons assortiment vindt u daarom allerlei soorten in verschillende kleuren en maten. De één heeft een mooie lichtgroene kleur op de vergen van het blad, met daaromheen een warme donkergroene kleur, terwijl de ander meer paarskleurige tinten in het blad heeft zitten. Doordat ze zo verschillen van elkaar kunt u altijd blijven combineren en zijn ze nooit hetzelfde. Heeft u vragen over de verzorging van deze kamerplant? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste Calathea en vertellen u er graag meer over. Via onze webshop kunt u makkelijk de juiste planten vinden en u kunt uw bestelling veilig betalen via iDeal, PayPal, AfterPay, MasterCard en Maestro. Bekijk snel ons assortiment met kamer- en kantoorplanten, orchideeën en accessoires van hoge kwaliteit en maak het gezellig in huis!

Lees meer