Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Calathea kopen

Calathea Calathea
35cm
14cm
14,95
13,72
Calathea Calathea
35cm
12cm
12,95
11,88
Calathea Calathea
70cm
19cm
23,95
21,97
Calathea Calathea
80cm
27cm
59,95
55,-
Calathea Calathea
80cm
27cm
59,95
55,-
Calathea Calathea
80cm
27cm
64,95
59,59
Calathea Calathea
70cm
19cm
22,95
21,06
Plantenpakket Plantenpakket
170cm
30cm
209,95 189,95
192,61 174,27
Calathea Calathea
100cm
27cm
74,95
68,76
Calathea Calathea
80cm
27cm
62,95
57,75
Calathea Calathea
80cm
27cm
69,95
64,17
Calathea Calathea
80cm
27cm
64,95
59,59
Calathea Calathea
40cm
12cm
64,95
59,59
Calathea Calathea
50cm
19cm
24,95
22,89
Calathea Calathea
75cm
24cm
59,95
55,-
Calathea Calathea
75cm
24cm
39,95
36,65
Pagina 1 van 2

Calathea

Op zoek naar een plant met uitstraling? Kies dan voor de Calathea! Deze plant moet goed verzorgd worden en kost je dus wel wat tijd. Maar daar krijg je ook echt wat voor terug! Er zijn verschillende soorten Calathea planten met vooral verschillende soorten bladeren. Ook bij Fleurdirect mag de Calathea dus niet ontbreken. De bladeren leven; 's avonds gaan de bladeren dicht en 's ochtends gaan de bladeren weer open. Hierdoor wordt deze plant ook wel ‘the living plant’ genoemd. Dit proces veroorzaakt ritselende geluiden. De naam komt van het Griekse woord kalathos wat 'korf' betekent en ook weer verwijst naar de bladeren van de plant. Meer over de verzorging en de standplaats van de Calathea leest u hier!

Verzorging van de Calathea

Het is belangrijk om de plant regelmatig kleinere hoeveelheden water te geven. In de zomer moet de plant twee keer per week water krijgen. In de winter kunt u dit terugbrengen tot één keer per week. Het is belangrijk om de plant in een lichte omgeving en in vochtige grond te plaatsen. In het regenwoud van de Amazone, waar de plant oorspronkelijk vandaan komt, staat hij ook in een vochtige grond. Echter is het wel belangrijk om de plant niet in te veel water te zetten. De plant zal dan beginnen te rotten wat natuurlijk niet goed is voor de plant. Met de vinger controleren hoe vochtig de grond is, is dan ook verstandig en goed. Het is belangrijk om wat dieper te gaan dan de toplaag. Een goed watersysteem met vulcastrat is ook een goede optie om water te managen. Een watermeter maakt het gemakkelijker om precies te timen wanneer de plant water nodig heeft. Het vulcastrat zal daarnaast ook zorgen voor een goede extra dosering van voeding. Het is gezond om de plant ook af en toe te besproeien. De gezondheid van de plant zal hierdoor omhoog gaan, waardoor u langer kunt genieten van deze mooie plant. 

Standplaats van de Calathea

De Calathea kamerplant heeft een plek nodig in de schaduw met licht en zonder directe zon. Teveel zon zal zorgen voor veel bruine randen aan de bladeren. Een plek bij een raam op het Noorden is het beste. Op het Westen en Oosten is ook mogelijk, maar dan minimaal twee meter van het raam af. Bij een raam op het Zuiden moet het minimaal drie meter zijn. Zo voorkom je dat de plant uitdroogt en dat de bladeren verkleuren. 

Bij Fleurdirect is het mogelijk om de plant compleet met een pot te bestellen. Wij planten de kamerplant dan in een mooie pot (naar keuze) en zorgen ervoor dat de juiste grond gebruikt wordt. De plant wordt met zorg ingepland en daarna goed verpakt. Vervolgens wordt het pakket compleet naar u toegestuurd. Wij zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit planten door alleen met de beste kwekers samen te werken. Vanaf de kweker worden de planten rechtstreeks naar u verstuurd. Op deze manier kunt u optimaal genieten van de Calathea of natuurlijk alle andere kamerplanten uit ons assortiment.

Oorsprong van de plant

De Calathea is een erg mooie kamerplant en is familie van de Marantaceae. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en dan vooral uit het Amazonegebied. De Calathea is een sierlijke plant en de bladeren verschillen allemaal van elkaar en beschikken daarnaast over mooie versieringen. Deze kamerplant heeft regelmatig wat water nodig, vooral in de zomermaanden mag u zeker twee keer per week de plant bevochtigen, in de winter hoeft u dit niet zo vaak te doen. De Calathea moet in een vochtige grond staan, maar niet te nat, doordat deze uit het vochtige regenwoud komt is het belangrijk dat de plant niet droog komt te staan.
 

Verschillende soorten van de Calathea

De Calathea is nooit hetzelfde. In ons assortiment vindt u daarom allerlei soorten in verschillende kleuren en maten. De één heeft een mooie lichtgroene kleur op de vergen van het blad, met daaromheen een warme donkergroene kleur, terwijl de ander meer paarskleurige tinten in het blad heeft zitten. Doordat ze zo verschillen van elkaar kunt u altijd blijven combineren en zijn ze nooit hetzelfde. Heeft u vragen over de verzorging van deze kamerplant? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste Calathea en vertellen u er graag meer over. Via onze webshop kunt u makkelijk de juiste planten vinden en u kunt uw bestelling veilig betalen via iDeal, PayPal, AfterPay, MasterCard en Maestro. Bekijk snel ons assortiment met kamer- en kantoorplanten, orchideeën en accessoires van hoge kwaliteit en maak het gezellig in huis!

Lees meer