Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Olifantspoot | Beaucarnea kopen

Beaucarnea Beaucarnea
120cm
32cm
89,95
82,52
Beaucarnea Beaucarnea
60cm
19cm
29,95
27,48
Beaucarnea Beaucarnea
160cm
38cm
129,95
119,22
Beaucarnea Beaucarnea
160cm
41cm
249,95
229,31
Beaucarnea Beaucarnea
70cm
27cm
79,95 69,95
73,35 64,17
Beaucarnea Beaucarnea
160cm
34cm
149,95
137,57
Beaucarnea Beaucarnea
100cm
38cm
139,95
128,39
Beaucarnea Beaucarnea
80cm
24cm
39,95
36,65
Beaucarnea Beaucarnea
110cm
27cm
69,95
64,17
Beaucarnea Beaucarnea
60cm
21cm
49,95
45,83

De olifantspoot

De olifantspoot is een ware kamerplant. De officiële naam is Beaucarnea. Het is een gemakkelijke kamerplant welke eigenlijk weinig eisen stelt. De plant dankt haar naam olifantspoot aan haar stam. De plant komt voor in Midden Amerika en dan met name in Mexico. Het is een plant welke veel water opslaat in de stam. Het is hierdoor mogelijk, dat de plant een lange tijd zonder water kan. De plant slaat het water op in zijn stam. Hij groeit langzaam en verbruikt dus ook niet veel water. In de winter kan de plant daarom beste en paar weken droog staan. Het is goed om de grond wat droog te laten zijn. Geef pas water als de grond weer helemaal droog is. De hoeveelheid water die je geeft is afhankelijk van de plek waar de plant staat en ook hoe groot hij is. In de zomer geef je ook wat meer water dan in de winter. Wanneer je niet zeker weet of je wel of geen water moet geven is het beter om geen water te geven. Laat nooit een laagje water in de pot staan bij deze kamerplant. Het is dan mogelijk, dat de wortels gaan rotten. Iets wat u natuurlijk niet wilt. Gebruik een watermeter om te zien wanneer de plant weer water nodig heeft. Wanneer het minimum op de meter is bereikt is het goed om nog een vijftal dagen te wachten om de kamerplant dan water te geven.

Oorsprong van de olifantspoot

De Beaucarnea Recurvate wordt ook wel de olifantspoot genoemd, dit komt doordat de stronk van deze plant wat weg heeft van de poot van een olifant. Deze kamerplant is erg gemakkelijk in het onderhoud en heeft weinig water nodig, de stronk is niet voor niets zo dik. De verdikte stronk heeft een functie, deze slaat namelijk water op voor als er wat drogere tijden zijn voor deze kamerplant. Deze plant komt van nature uit Mexico, maar tegenwoordig vindt u de olifantspoot ook in het zuiden van de VS, hier is het erg droog en kan de Beaucarnea goed leven. In de natuur groeit deze plant uit tot een boom, deze kan dan wel 10 meter hoog worden. In de woonkamer zal dit niet zo snel voorkomen, daar kunnen ze ongeveer anderhalve meter hoog worden.

Verzorging van de olifantspoot

Het kan echter zijn, dat hij te groot wordt. Het is dan mogelijk om de kamerplant te snoeien. Het is heel gemakkelijk te doen door een deel uit de top van de stam te zagen. Doe het in het voorjaar en gebruik na het snoeien minder water en zet de plant op een lichte plek.

Ook al is deze kamerplant erg sterk en kan deze gerust een paar weken zonder water, toch heeft deze plant ook wel verzorging nodig om optimaal te kunnen groeien. De olifantspoot kan het beste op een warme plek staan in het zonlicht, ook kan deze plant prima tegen de droge lucht en hoeft u deze niet te besproeien. Deze sterke kamerplant heeft geen extra voeding nodig, als u dit nou wel wilt doen, dan wordt er aangeraden om dit een keer per jaar te doen en de vloeibare voeding te verdunnen met wat water. De bladeren van deze plant kunnen wel bruin worden, hier hoeft u verder niets aan te doen. Het beste is om de bruine bladeren gewoon te laten zitten totdat ze er vanzelf afvallen of om dit heel erg voorzichtig te doen, dit omdat als het eraf wordt geknipt de kans groot is dat het levende blad wordt geraakt en hierdoor gaat het hele blad dood. Als een blad nou helemaal afgestorven is dan kunt u deze er wel gewoon afknippen, ook kunt u deze eraf trekken, hier moet u soms wat meer kracht voor zetten.

Standplaats van de olifantspoot

De olifantspoot staat het beste in de half zon en half schaduw. Een hele lichte plaats is een goede plek voor deze kamerplant. Hij is dan op zijn mooist. Hij moet echter niet in de directe zon. U zult dan snel plekjes krijgen op de bladeren. Een plek direct voor het raam op het Noorden, Westen of Oosten is een goede plek. Bij een raam op het Zuiden moet u hem twee tot drie meter van het raam plaatsen. De olifantspoot groeit niet snel

Olifantspoot rechtstreeks van de teler

Bij Fleurdirect worden alle kamerplanten rechtstreeks vanaf de teler geleverd. Ook voor de olifantspoot geldt dit. De planten worden rechtstreeks geleverd om zo de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden aan u en onze andere klanten. Ze worden rechtstreeks verstuurd, nadat ze met de grootst mogelijke zorg ingepakt zijn. Het is mogelijk om in onze online plantenshop ook voor een pot te kiezen welke bij de kamerplant past. Op die manier hoeft u het alleen nog maar uit te pakken en op de juiste plek te zetten. Hierna kunt u vele jaren gaan genieten van de meest mooie kamerplanten van Fleurdirect.

Assortiment van Fleurdirect

In het ruime assortiment van Fleurdirect.nl vindt u de mooiste en beste kamerplanten, hieronder dus ook de Beaucarnea Recurvate. Deze kamerplant is te verkrijgen in verschillende soorten, zo zijn er wat kleinere versies van de deze plant te verkrijgen, maar ook de grotere plant vindt u in onze webshop. Bent u nou op zoek naar een andere soort kamerplant, dan kunt u deze ook bij ons vinden, door het eenvoudige filter systeem en de categorieën kunt u snel bij de juiste planten terecht komen. Voor vragen over een bepaalde kamerplant of andere plant kunt u contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag bij het beantwoorden van al uw vragen. 

Lees meer