Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Ecosysteem

Heb je geen groene vingers maar wil je wel genieten van mooie planten? Bestel jouw mini-ecosysteem dan nu bij Fleurdirect!
Geen producten gevonden...

Vind je het prachtig om planten in huis te hebben, maar vergeet je ze weleens van water te voorzien? Dan is een mini-ecosysteem echt iets voor jou! Maak jouw woonkamer, slaapkamer of kantoor compleet met de ecosystemen uit ons assortiment. Deze eyecatcher is een echte toevoeging voor jouw interieur. Voortaan geniet je van mooie planten die je geen water hoeft te geven. Je hebt dus helemaal geen groene vingers meer nodig!

Wat is een mini ecosysteem?

In de afgesloten fles zorgen de plantjes, mossen en stenen voor een levensvoedende kringloop. De pot heeft hierdoor weinig tot geen onderhoud nodig. Bij Fleurdirect hebben we ervoor gezorgd dat jij zorgeloos geniet van je eigen kleine natuur met de ecosystemen van Stekkie. Zie het als je eigen minituin die geen water of voeding van buitenaf nodig heeft. Vooraf is de juiste hoeveelheid water en voeding gemeten, zodat de planten precies genoeg hebben. Zowel de voeding als het vocht zijn perfect afgestemd, het enige wat het nodig heeft is daglicht van buitenaf. De planten maken glucose en zuurstof aan dankzij water, koolstofdioxide en licht wat valt op de bladeren.

Verzorging ecosysteem

Het is belangrijk dat je jouw mini-ecosysteem op een goede plek neerzet. Een lichte plek is van belang, maar niet in het volle zonlicht. Vermijd dus directe zonnestralen. Om zuurstof aan te maken heeft het ecosysteem altijd daglicht nodig. Doe je de gordijnen of andere verduistering dicht, zorg ervoor dat je ecosysteem nog wel licht krijgt. Ook de temperatuur is belangrijk. Een ecosysteem is voor binnenshuis en houdt van warmte. Kou kan voor schade zorgen. De ideale temperatuur is tussen de 15 en 25 graden. Om er zeker van te zijn dat alle plantjes evenveel zonlicht krijgen, adviseren wij de fles maandelijks te draaien. Hiermee voorkom je tevens dat de planten enkel één richting op groeien. Het mini-ecosysteem zit in een glazen fles. Deze is breekbaar, zet hem dus op een veilige plek neer. De afgesloten flessen hebben een eigen ecosysteem. Dit houdt in dat water via verdamping gerecycled wordt. Water geven is daarom niet nodig. Iedere dag moet er een lichte waas condens zichtbaar zijn. Dit vormt zich aan de kant van het licht.

Jouw duurzame natuurwereld

Alle planten en producten zijn met de grootste zorg geselecteerd. Zo komen de flessen uit Italië en worden de planten zorgvuldig in de fles samengesteld. Weet jij al waar je deze kleurrijke, tropische natuurwereld neer gaat zetten? In het assortiment vind je drie ecosystemen. De Stekkie medium, large en extra large. Er is dus voor iedere ruimte een perfect passend ecosysteem!

Mini ecosysteem kopen

Ieder ecosysteem is handgemaakt en uniek. Je bent verzekerd van een prachtig gevuld, kleurrijk ecosysteem die je kunt neerzetten of ophangen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de temperatuur en lichtsterkte. Jouw favoriete mini ecosysteem, ook wel biotoop genoemd, bestel je gemakkelijk en snel via de Fleurdirect webshop. Wij zorgen ervoor dat je jouw bestelling binnen 48 uur in huis hebt. Vervolgens heb je nog 7 dagen bedenktijd. Wil je meer weten of heb je vragen over dit ecosysteem in een fles? Neem gerust contact met ons op.

Lees meer