Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Vanda

De Vanda is een vak apart binnen de orchideeën. Door de mooie bloemen is deze plant erg populair en is deze vaak terug te vinden in bloemstukken. Daarnaast kunt u de Vanda ophangen aan het plafond, zonder een kluit of potgrond te gebruiken! Zet de plant elke week even in het water en het geef voor lange tijd een prachtige uitstraling aan uw kamer.

Herkomst India, Zuidoost-Azië en Indonesië Waterbehoefte 1-2x in de week water, vochtig houden
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x in de twee weken
Verzorging Regelmatig besproeien Giftig Nee
Vanda water geven
Watergift

Het is belangrijk om de Vanda één of twee keer per week water te geven. De Vanda is een van de weinige planten waarbij het belangrijk is dat er een beetje water in de vaas komt te staan. Op die manier kan de plant het water tot zich nemen. Let op het woord “beetje”, want het is niet de bedoeling dat de Vanda verdrinkt. Als de plant niet alles ‘opdrinkt’ kunt u het beste wat water uit de vaas laten lopen. Heeft u geen vaas (de Vanda kan ook worden opgehangen zonder kluit)? Zet de Vanda dan voor 20 minuten in een emmer met water.

Besproeien

Van nature is de Vanda gewend aan een hoge luchtvochtigheid. In onze huiskamers halen we die luchtvochtigheid niet en kan de sierlijkheid en vitaliteit van de Vanda afnemen. Dat voorkomt u door de Vanda regelmatig te besproeien met een plantenspuit. Zeker in de winter kan de Vanda een extra sproeibeurt gebruiken.

Standplaats Vanda
Licht en warmte

Het beste is om de Vanda op een zogeheten “halfschaduw” plek te zetten. Dat is een plek met daglicht, maar niet volledig in de zon. Als u alleen maar ramen op het zuiden hebt, zet de plant dan een aantal meter van het raam vandaan zodat de Vanda alleen daglicht krijgt.

Vanda verpotten
Verpotten

Als u de groei van uw Vanda wilt stimuleren, kunt u de plant in een nieuwe, grotere pot zetten. Dit kunt u het beste doen na 2 of 3 jaar of direct na aanschaf. Op die manier hebben de wortels meer ruimte en zal de Vanda gaan groeien. Daarnaast zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Vanda minder snel zonder water komen te staan. Verpot de Vanda bij voorkeur in het voorjaar, zodat eventuele beschadigingen aan de wortels sneller worden hersteld.

Voeding Vanda
Voeding

Doordat de Vanda veel bloeit, heeft het ook veel voedingsstoffen nodig. Daarom is het nodig de Vanda één keer in de twee weken Pokon Orchideeënvoeding te geven. Op die manier weet u zeker dat de Vanda voldoende voeding heeft en kunt u extra lang genieten van de prachtige bloemen. Lees voor gebruik de bijsluiter/verpakking voor de juiste dosering.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Het kan gebeuren dat uw Vanda te maken krijgt met wolluis. Door de Vanda regelmatig te besproeien met een plantenspuit kunt u voorkomen dat dit ongedierte uw plant aantast. Wolluis heeft namelijk een hekel aan vocht. Als het besproeien niet werkt, kunt u altijd overgaan op biologische of chemische bestrijdingsmiddelen. Lees dan van tevoren goed de bijsluiter door.

Giftig

De Vanda is niet giftig en wordt soms zelfs gebruikt als decoratie in terrariums.

Vanda

De Vanda is een vak apart binnen de orchideeën. Door de mooie bloemen is deze plant erg populair en is het vaak terug te vinden in bloemstukken. Daarnaast kunt u de Vanda ophangen aan het plafond, zonder een kluit of potgrond te gebruiken! Zet de plant elke week even in het water en het geeft voor lange tijd een prachtige uitstraling aan uw kamer.