Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Spathiphyllum Lepelplant

De Spathiphyllum is een kamerplant met verschillende bijnamen, waarvan Lepelplant misschien wel de meest bekende is. Deze naam verklapt het uiterlijk van de plant, want de vorm van het blad/de bloem lijkt veel op dat van een lepel. De Lepelplant is een erg populaire plant om cadeau te geven, vanwege het kleurrijke en vrolijke karakter dat de plant uitstraalt.

Herkomst Colombia en Venezuela Waterbehoefte Grond moet altijd vochtig zijn
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per maand in de zomer
Verzorging Dood blad weghalen, regelmatig besproeien Giftig Ja
Lepelplant water geven
Watergift

Zorg ervoor dat de grond van uw Lepelplant altijd vochtig is. Staat uw Lepelplant een keer zonder water, dan kan hij hier wel weer bovenop komen. Toch is voorkomen beter dan genezen, dus zorg dat u de Lepelplant in de zomer ongeveer één keer per week water geeft. In de winter zal de plant minder water nodig hebben. Als de bladeren gaan hangen is dat het teken dat de plant te weinig water krijgt.

Besproeien

In de winter zorgt uw verwarming ervoor dat de lucht in uw huiskamer erg droog wordt. Omdat de Lepelplant van oorsprong uit het Amazonegebied komt, houdt de plant van een hogere luchtvochtigheid. Daarom is het goed om de Lepelplant regelmatig te besproeien. Dit verhoogt niet alleen de vitaliteit en de sierwaarde van uw plant, maar het voorkomt ook ongedierte.

Standplaats Lepelplant
Licht en warmte

De Lepelplant staat van nature in de schaduw naast de waterkant. In de huiskamer moeten we proberen dit zoveel mogelijk na te bootsen. Om te beginnen bij de standplaats: zet de Lepelplant op een standplaats in de halfschaduw. Dit is een plek enkele meters van het raam vandaan, zodat de plant geen direct zonlicht krijgt maar wel voldoende licht. Te weinig licht zorgt ervoor dat de bloemen groen blijven of de bladeren geel worden, dus zet de plant niet op een volledige schaduwplek. Een temperatuur tussen de 15 en 23 graden is ideaal.

Lepelplant verpotten
Verpotten

Net zoals andere kamerplanten zal de Lepelplant na ongeveer drie jaar te groot worden voor de pot. Als het eerder moet gebeuren, zult u het merken aan de vertraagde groei van de plant. Het is dan tijd om de Lepelplant in een grotere pot te zetten. Neem een pot die minstens 20% breder is dan zijn voorganger en verpot de Lepelplant bij voorkeur in de lente. Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Voeding Lepelplant
Voeding

In de zomermaanden kan de Lepelplant extra voedingsstoffen gebruiken, omdat de plant dan snel groeit en dus veel voedingsstoffen verbruikt. In deze periode raden we u aan om elke maand Pokon bloeiende planten voeding te gebruiken. In de herfst en winter staat de groei stil en heeft de Lepelplant geen extra voeding nodig.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Spint is dol op een droge omgeving. Door het besproeien van de Lepelplant kunt u een omgeving creëren die ideaal is voor de Lepelplant, maar waar spint absoluut niet van houdt. Ook ander ongedierte houdt niet van een sproeibeurt, dus hiermee voorkomt u dat de plant daar last van krijgt. Als een regelmatige sproeibeurt het ongedierte toch niet tegenhoudt, kunt u overgaan op biologische of chemische ongediertebestrijding. Lees vooraf altijd de bijsluiter.

Giftig

De Lepelplant is licht giftig voor mens en dier. Het is niet aan te raden deze kamerplant te eten.

Lepelplant

De Spathiphyllum is een mooie kamerplant met verschillende bijnamen, waarvan Lepelplant misschien de meest bekende is. Deze naam verklapt het uiterlijk van de plant, want de vorm van het blad/de bloem lijkt veel op dat van een lepel. De Lepelplant is een erg populaire plant om cadeau te geven, vanwege het kleurrijke en vrolijke karakter dat de plant uitstraalt. Het zal dan ook een echte eyecatcher zijn in jouw interieur.