Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Rhapis

De Rhapis is een luchtzuiverende eyecatcher en daarnaast is deze plant ook gemakkelijk te verzorgen! De Rhapis heeft de bijnaam Bamboepalm, omdat de stammen veel op bamboe lijken. Naast dat de dikkere stammen voor extra stevigheid zorgen, zorgt het bruin voor e en leuk contrast met de groene bladeren. Gezond, makkelijk en uitstraling, wat wilt u nog meer?

Herkomst Zuid-Oost Azië, China Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te nat
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per week, niet in de winter
Verzorging Regelmatig besproeien Giftig Nee
Rhapis water geven
Watergift

Als de Rhapis op een lichte en warme plek staat, zal het meer water nodig hebben dan wanneer de plant op een schaduwrijke en koele plek staat. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig, is maar niet te nat. Net zoals bij veel andere planten kan een te natte grond zorgen voor wortelrot

Besproeien

Een regelmatige sproeibeurt stelt de Rhapis erg op prijs, omdat de luchtvochtigheid dan hoger wordt. Bij een te lage luchtvochtigheid kan de Rhapis bladeren verliezen of bruine randen krijgen. Besproei de Rhapis dus 1x per week met lauw water. Naast dat een regelmatige sproeibeurt de vitaliteit verhoogt, zorgt het ook voor een hogere s ierwaarde, het verwijdert ophopend stof en voorkomt eventueel beginnend ongedierte.

Standplaats Rhapis
Licht en warmte

De Rhapis is de ideale plant wat betreft standplaats. Of u nu een plant wilt voor een schaduwrijke plek of voor een plekje bij het raam, de Rhapis zal het er prima doen. Het enige waar de Rhapis minder tegen kan, is de volle zon. Bij een teveel aan volle zonlicht zullen de bladeren geel kleuren. Dus behalve een raam op het zuiden, kan de Rhapis overal in de kamer staan.

Rhapis verpotten
Verpotten

Verpot de Rhapis het direct na aanschaf of wanneer de pot te klein wordt. Als de groei van de Rhapis voor langere tijd stagneert is er een grote kans dat de plant verpot moet worden. Verpot bij voorkeur in de lenteperiode, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Boven dien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Rhapis minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Rhapis
Voeding

Pokon Palm voeding is een perfect middel om de Rhapis van goede zorg te voorzien. Deze zorg is vooral in de lente en zomer van belang, wanneer de Rhapis aan het groeien is. In de winter staat de Rhapis op rust en heeft het geen extra voeding nodig. Lees van tevoren goed de bijsluiter, zodat u de juiste dosering geeft . Het is beter te weinig voeding te geven dan te veel, anders kunnen de wortels van de plant dichtslaan of verbranden

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Voor ziektes hoeft u bij de Rhapis niet bang te zijn. Het is een sterke plant waar over het algemeen geen plantenziektes op komen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kunt u uw Rhapis het beste eens in de zoveel tijd even controleren. Overigens liggen plantenziektes vaak helemaal niet aan de plant zelf of aan een slechte verzorging. Vaak komen via de tocht of via kleding etc. het ongedierte op onze planten terecht.

Giftig

De Rhapis is niet giftig.

Rhapis

De Rhapis is een luchtzuiverende eyecatcher en daarnaast is deze plant ook gemakkelijk te verzorgen! De Rhapis heeft de bijnaam Bamboepalm, omdat de stammen veel op bamboe lijken. Naast dat de dikkere stammen voor extra stevigheid zorgen, zorgt het bruin voor een leuk contrast met de groene bladeren. Gezond, makkelijk en uitstraling, wat wilt u nog meer?