Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Rhapis

De Rhapis is een luchtzuiverende blikvanger en daarnaast is deze plant ook gemakkelijk te verzorgen! De Rhapis heeft de bijnaam Bamboepalm, omdat de stam van de plant veel op bamboe lijkt. Naast dat de dikkere stammen voor extra stevigheid zorgen, zorgt het bruin voor een leuk contrast met de groene bladeren. Gezond, makkelijk en een mooie uitstraling; wat wilt u nog meer?

Herkomst Zuidoost-Azië, China Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te nat
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per week, niet in de winter
Verzorging Regelmatig besproeien Giftig Nee
Rhapis water geven
Watergift

Als de Rhapis op een lichte en warme plek staat, zal het meer water nodig hebben dan wanneer de plant op een schaduwrijke en koele plek staat. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig, is maar niet te nat. Net zoals bij veel andere planten kan een te natte grond zorgen voor wortelrot

Besproeien

Een regelmatige sproeibeurt stelt de Rhapis erg op prijs, omdat de luchtvochtigheid dan hoger wordt. Bij een te lage luchtvochtigheid kan de Rhapis bladeren verliezen of bruine randen krijgen. Besproei de Rhapis dus één keer per week met lauw water. Naast dat een regelmatige sproeibeurt de vitaliteit verhoogt, zorgt het ook voor een hogere sierwaarde, verwijdert het ophopend stof en voorkomt het eventueel beginnend ongedierte.

Standplaats Rhapis
Licht en warmte

De Rhapis is de ideale plant wat betreft standplaats. Of u nu een plant wil voor een schaduwrijke plek of voor een plekje bij het raam; de Rhapis zal het er prima doen. Het enige waar de plant minder tegen kan is de volle zon. Bij een teveel aan direct zonlicht zullen de bladeren geel kleuren. De Rhapis kan overal in de kamer staan, behalve bij een raam op het zuiden.

Rhapis verpotten
Verpotten

Verpot de Rhapis direct na aanschaf of wanneer de pot te klein wordt. Als de groei van de Rhapis voor langere tijd stagneert is de kans groot dat de plant verpot moet worden. Verpot de plant bij voorkeur in de lenteperiode, zodat de beschadiging aan de wortels minimaal is. Zorg voor een pot die groot genoeg is, zodat de wortels de ruimte krijgen om te groeien. Bovendien zorgt een grotere pot voor een grotere waterbuffer en zal de Rhapis minder snel zonder water komen te staan.

Voeding Rhapis
Voeding

Pokon Palm voeding is een perfect middel om de Rhapis van goede voeding te voorzien. Deze zorg is vooral in de lente en zomer van belang, wanneer de Rhapis aan het groeien is. In de winter staat de Rhapis op rust en heeft het geen extra voeding nodig. Lees van tevoren goed de bijsluiter door, zodat u de juiste dosering geeft . Het is beter de plant te weinig voeding te geven dan te veel, anders kunnen de wortels van de plant dichtslaan of verbranden

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Voor ziektes hoeft u bij de Rhapis niet bang te zijn. Het is een sterke plant waar over het algemeen geen plantenziektes op verschijnen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kunt u uw Rhapis het beste eens in de zoveel tijd even controleren. Overigens liggen plantenziektes vaak helemaal niet aan de plant zelf of aan een slechte verzorging. Vaak komen deze binnen via tocht, kleding etc.

Giftig

De Rhapis is niet giftig.

Rhapis

De Rhapis is een luchtzuiverende eyecatcher in uw kamer. Daarnaast is de plant ook nog gemakkelijk te verzorgen! De plant wordt ook wel Bamboepalm genoemd, omdat het een mooie combinatie is tussen een bamboeplant en palm. Het bruin van de stam zorgt voor een mooi contrast met de donkergroene bladeren. De Rhapis is gezond, gemakkelijk en heeft een prachtige uitstraling; wat wilt u nog meer?