Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Maori Corokia kopen

Geen producten gevonden...

De Maori plant voor jou

De Maori, ook wel Maori Corokia genoemd, is een prachtige plant. Deze plant is geschikt als kamerplant en tuinplant. Het maakt dus niet uit waar u hem plaatst. De Maori is een stijlvol en minimalistisch plantje, waardoor hij op verschillende plekken goed tot zijn recht komt. De plant beschikt over piepkleine grijsgroene blaadjes die zich bevinden aan een klein en kronkelig takje. Hierdoor is de Maori ook erg speels. Meer over de Maori leest u hier!

Oorsprong van de Maori

De Maori wordt ook wel mysterieuze Maori genoemd. Dit komt omdat eigenlijk niemand weet waar deze plant vandaan komt. Er wordt gezegd dat hij van de Hawaiki-eilanden komt, maar dit is nooit bevestigd noch dat iemand weet waar deze eilanden liggen.

Verschillende soorten van de Maori

De Maori is te vinden in verschillende soorten, namelijk de Maori Silver Leef en de Maori Green Leef. Het hangt er dus maar net vanaf waar uw voorkeur ligt. De Maori Silver Leef heeft een uniek zilverkleurig blad, welke snel kleurt na het ontspringen. De Maori Green Leef is helemaal hip en wordt ook wel de zigzagplant genoemd. Dit komt omdat de plant van nature in een zigzag vorm groeit. De blaadjes van de Maori Corokia voelen wat lederachtig aan. De takjes zijn licht bedekt met kleine haartjes. U kunt ervoor kiezen om de plant los aan te schaffen of om daarbij direct een bijpassende pot te kiezen. Hierdoor wordt het direct helemaal af. Wat in ieder geval centraal staat bij de Maori is ‘less is more’. Deze unieke plant komt overal goed tot zijn recht.

Verzorging van de Maori

De verzorging van een plant is essentieel. U wilt immers lang kunnen genieten van deze unieke plant. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat geen overtollig water in de pot staan. De Maori kan goed tegen wind en kan tot -5 graden verdragen, waardoor het dus ook een prima plant is voor buiten. Liever binnen genieten van deze uitstraling? Ook dat is geen probleem! Om de plant in gewenste vorm te houden kunt u eventueel de Maori snoeien en aantal takken afknippen die eruit springen.

De standplaats van de Maori

Natuurlijk is het belangrijk om de Maori goed te verzorgen en daarom is ook de standplaats van deze plant van groot belang. Zet de Maori vooral niet in de directe zon, want daar kan de Maori niet tegen. De beste standsplaats voor de Maori is een lichte/halfschaduw plaats. Ook op donkere plekken kan de Maori prima staan. Verzorg uw planten goed, om optimaal te genieten van deze minimalistische en stijlvolle plant.

Heeft u vragen over de Maori Corokia?

In het assortiment van Fleurdirect.nl vindt u een ruim assortiment met geschikte planten voor thuis of op kantoor. Daarbij kunt u ook een keuze maken uit planten voor binnen of buiten. Het voordeel van de Maori is dat deze dus op verschillende plekken neergezet kan worden. Heeft u vragen over deze plant of wilt u meer weten over de rest van onze planten? Neem gerust eens contact op met onze plantenspecialisten. Bestel geheel veilig en snel uw nieuwe planten via onze website en u ontvangt vervolgens de Maori Corokia bij u thuis! Bekijk ook eens onze plantengids, zodat u direct een goed overzicht heeft van alle planten die zich in ons assortiment bevinden.

Lees meer