Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Citroenplant kopen

De citroenplant 

De citroenplant is een uitstekende keuze wanneer u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke en mooie plant voor in huis, in uw tuin of op uw balkon. Vanwege het klimaat in Nederland zal de citroenplant niet ieder jaar vruchten groeien, maar de bladeren en ranke stam zijn op zichzelf al ontzettend mooi.

De citroenplant kan van april tot oktober buiten staan op het terras of op het balkon. Daarna is het belangrijk om hem binnen te halen om te overwinteren. De citroenplant heeft mooie frisgroene bladeren en mooie witte bloesem als de plant in bloei staat. De plant bloeit het hele seizoen en de bloesem ruimt heerlijk. U kunt hier dus lang van genieten. 

Oorsprong van de citroenplant

De citroenplant kent zijn oorsprong in Zuid-India en China waar het warme klimaat zorgt voor de groei van de bekende citroenen. Inmiddels groeit de citroenplant ook in het Middellandse Zeegebied in Europa. Als tuin-, terras- of kamerplant doet de citroenplant het daarnaast ook goed in Nederland. Bescherm de plant echter wel tegen vorst en koud weer. Als u de juiste verzorging voor uw plant aanhoudt, heeft u er nog jaren plezier van. 

Standplaats van de citroenplant

De citroenplant houdt van een zonnige en warme plek en komt het beste tot zijn recht in een grote bloempot met voldoende ruimte en een vochtige bodem. In de winter moet de citroenplant op een koele plek staan. De boom verliest dan z'n bladeren. In het voorjaar zal de plant echter weer volop uitlopen. Soms kan de citroenplant ook blijven bloeien en de balderen behouden. In een warme serre kan de plant bijvoorbeeld het hele jaar door bloeien. Kies daarom een goede standplaats voor uw citroenplant en pas de verzorging van de plant hierop aan. Dan zal de citroenplant het beste groeien en bloeien.

Verzorging van de citroenplant

Geef de plant voldoende water en ook af en toe extra mest. Daarnaast is het goed om de plant regelmatig te snoeien om hem beter te laten groeien. Op die manier blijft de plant mooi vol en compact. Het is belangrijk om de plant in de lente en zomer twee tot drie keer per week water te geven. In de pot kunt u een laag van twintig centimeter hydrokorrels doen. In de zomer is het ook goed om extra voeding te geven.

De citroenplant is een mooie plant met geurende bloem, mooie vertakkingen en groene bladeren. De stam kan vijftig centimeter hoog worden waardoor de plant altijd mooi compact en overzichtelijk blijft. De citroenplanten die u bestelt zijn over het algemeen wat kleiner en groeien in de jaren bij u in huis of tuin. De boom kan wel veertig jaar oud worden wanneer er goed voor gezorgd wordt. U kunt dan ieder jaar genieten van de mooie wit-roze bloemen in mei. De citroenplant is een zeer mooie plant en een goede keuze voor in de woonkamer, op het terras of op het balkon.

Compleet met pot en al thuisbezorgd!

Bij Fleurdirect, de online plantenshop, is het mogelijk om uw plant compleet met pot te ontvangen. Wij planten de citroenplant in een mooie pot en zorgen dat de juiste grond wordt gebruikt. Vervolgens wordt het geheel goed ingepakt om de reis goed te doorstaan. Hierna kunt u de planten uitpakken in huis of op uw kantoor en ze een plek geven. Alle planten van Fleurdirect worden rechtstreeks vanaf de teler verzonden naar de eindbestemming. Hierdoor krijgt de plant een optimale zorg tot het moment van verzenden. U krijgt zo de best mogelijke kwaliteit plant om er daarna nog vele jaren van te genieten. Wanneer u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onze vakkundige medewerkers. Ze helpen u graag om de juiste kamerplant te kiezen waar u lang van zult genieten.

Lees meer