Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Top 5 - Luchtzuiverende planten

  • Geplaatst op
  • Door Melissa Sonneveld

Of we nu op ons werk zijn of thuis, vaak zitten we in een afgesloten ruimte. Natuurlijk gaat het raam af en toe open en zijn we op mooie dag buiten te vinden, maar het grootste deel van het jaar zitten we in een goed geïsoleerde ruimte. De lucht in die ruimte wordt vervuild door verschillende gassen en stoffen van producten die we gebruiken. Als we de ruimte niet regelmatig en goed ventileren, kunnen we daar gezondheidsklachten aan overhouden.


Onderzoek toont aan dat de kwaliteit van de lucht aanzienlijk verbeterd wanneer er planten in de ruimte worden geplaatst. Planten halen namelijk de koolstofdioxide uit de lucht en zetten het met fotosynthese om in zuurstof. Hoe meer planten in huis, hoe meer lucht er dus wordt gezuiverd. In deze blog hebben wij de 5 beste luchtzuiverende planten voor u op een rij gezet.

1. Areca

Areca of Goudpalm is een uitbundige palm die vrij groot groeit. Het is de perfecte plant voor iemand die een vloer-tot-plafon plant wil, maar die geen direct zonlicht nodig heeft. Naast het zuiveren van de lucht verdampt de Areca ook veel water en voorkomt op die manier dat de lucht in de kamer te droog wordt.

 

2. Dracaena

De Dracaena of Drakenbloedboom is erg goed in het zuiveren van de lucht en is zelfs één van de beste in het verwijderen van bepaalde giftige stoffen (xyleen en trichloorethyleen)! Het is een sterke plant die gemakkelijk te verzorgen is. Daarnaast brengt de Dracaena een warme sfeer in uw kamer, door de tropische uitstraling.

 

3. Rhapis

De Rhapis is een luchtzuiverende eyecatcher en daarnaast is deze plant ook gemakkelijk te verzorgen! De Rhapis heeft de bijnaam Bamboepalm, omdat de stammen veel op bamboe lijken. Naast dat de dikkere stammen voor extra stevigheid zorgen, zorgt het bruin voor een leuk contrast met de groene bladeren. Gezond, makkelijk en uitstraling, wat wilt u nog meer?

4. Ficus Elastica

Alle Ficus-soorten zijn goede luchtzuiveraars, maar de Ficus Elastica is de allerbeste. Deze plant wordt ook wel de Rubberboom genoemd en heeft, in tegenstelling tot veel andere luchtzuiveraars, diep donkerrode bladeren. De Elastica ontwikkeld nieuwe bladeren vanuit een rode pluim bovenin de plant, wat extra kleur toevoegt aan de ruimte.

 

5. Lepelplant

De Spathiphyllum is een kamerplant met verschillende bijnamen, waarvan Lepelplant misschien wel de meest bekende bijnaam is. De Spathiphyllum is een erg populaire plant om cadeau te geven, vanwege het kleurrijke en vrolijke karakter dat de plant uitstraalt. Door de luchtzuiverende eigenschap is het bovendien een erg nuttig cadeau en wenst u in feite de ontvanger een goede gezondheid toe!