Prijs
Min: €0
Max: €350
Hoogte
Min: 0CM
Max: 100CM
Diameter
Min: 0cm
Max: 10cm
Standplaats
Bovenaanzicht Zijaanzicht
Verzorging

Gratis bezorgd vanaf 45,-

Binnen 48 uur in huis

Beoordeling: 9.2

Cactus kopen

Shop eenvoudig de mooiste cactussen. Kies uit ronde of juist langwerpige! Direct van de beste kweker. Binnen 48 uur in huis.
Pagina 1 van 2

Cactus online bestellen

De cactus is een zeer geliefde plant en wordt daarom vaak aangeschaft als kamerplant in de huiskamer. We kennen een totaal aantal cactussoorten van wel 1500, daarom zijn er veel unieke cactussen online verkrijgbaar. Deze planten komen oorspronkelijk uit Amerika, ze groeien voornamelijk in de gebieden waarbij er afwisselend droge en mindere droge seizoenen zijn. In de loop der jaren zijn ze naar plekken over de hele wereld gebracht en kunnen we cactussen vinden in een groot aantal landen. Iedere cactus heeft zijn eigen kenmerken, de Euphorbia cactusvorm medium heeft bijvoorbeeld een ouderwetse look die we kennen van de Western films en de Echinocactus Grusonii XL heeft een ronde vorm, is zeer stekelig en laag bij de grond. Zo zijn er verschillende cactussen te koop in allerlei soorten en maten in diverse prijsklassen. De cactussen zijn tegenwoordig weer helemaal hip en we zien ze steeds vaker weer terugkomen in het interieur van de Nederlanders.

 

Cactus verzorging

Cactussen hebben in principe weinig behoefte aan verzorging. Het belangrijkste voor cactussen is genoeg water krijgen tijdens de bloeiperiode. Vanzelfsprekend is regenwater het beste, maar indien dit niet mogelijk is omdat de plant binnen staat dan raden wij aan om water een tijdje in een gieter te laten staan zodat het op kamertemperatuur komt en daarna mag de cactus water gegeven worden. Bij een cactus zoals de Euphorbia is het niet erg als een keer vergeten wordt om water te geven, want doordat ze een dikke stam hebben wordt er water in opgeslagen. Als u uw cactussen de beste verzorging wilt bieden, geef ze dan eenmaal per maand voeding voor vetplant en cactus. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van uw cactussen van Fleurdirect! Wilt u een cactus kopen? Bestel een mini cactus, grote cactus of een van onze andere kamerplanten online. Planten in diverse prijsklassen geschikt voor alle interieurs!
 

Geschikte potten voor kamerplanten

Net zoals voor onze andere planten, hebben we voor de cactussen ook een aantal leuke combinaties met pot voor u klaar gezet. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een mooie pot uit te kiezen voor uw cactus. Bekijk het complete aanbod bloempotten en maak een keuze uit de volgende materialen: kunststof, keramiek, metaal. Daarnaast hebben we ook handige zelf watergevende bloempotten. Onze cactussen kunnen zeer groot worden, als u ze jaarlijks overpot dan heeft u bij sommige soorten binnen de kortste keren een cactus van een meter lang. Cactussen zijn onderhoudsvriendelijk en daarom perfect geschikt als kamerplant. 

Lees meer