Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Aloe Vera

Aloë wordt vaak gelinkt aan de soort Vera, maar er zijn veel verschillende varianten van dit plantengeslacht. De plant staat ook wel bekend als “Wonderplant” vanwege de genezende werking van de sappen. Dit sap zit opgeslagen in de dikke bladeren van de kamerplant en heeft een desinfecterende werking voor schaafwonden en blaren. Daarnaast is de Aloë ook gewoon een prachtige plant om naar te kijken en een mooie aanvulling in uw interieur.

Herkomst Caribisch gebied, Midden-Oosten, Afrika Waterbehoefte Grond laten uitdrogen, dan pas water geven
Standplaats Zonnig, mag ook licht Voeding 1x per maand bijmesten, niet in de winter
Verzorging Oogsten en vermeerderen is mogelijk Giftig Nee, maar kan laxerend werken
Verzorging
Watergift

De Aloë heeft weinig water nodig omdat de plant het water opslaat in de bladeren. Geef de aloë daarom alleen water wanneer de grond is uitgedroogd/droog aanvoelt. Let er op dat er geen laagje water in de pot blijft staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten.

Oogsten

De Aloë kan zichzelf genezen, dus u kunt prima af en toe een blad oogsten. Op de wond van de plant zal binnen enkele seconden een dun vliesje komen en even later is het een rubberachtige laag. Dezelfde werking heeft het sap op de huid van mensen en daarom is het goed te gebruiken tegen acne/eczeem, sportblessures, lichte brandwonden (zon), snij- en schaafwonden, blaren en nog veel meer! U kunt het sap/de gel oogsten op 2 manieren: de eerste manier is om een van de langere bladeren af te snijden en het sap eruit te knijpen. De tweede manier is om het blad plat te leggen en in de lengte door te snijden (pas op dat het mes niet langs de zijkanten snijd, dan komt er irriterend aloïne sap vrij). Op die manier kunt u het gel van de bladeren af halen met behulp van een lepel.

Standplaats Aloë
Licht en warmte

De Aloë is gewend aan een Caribisch- /Woestijnklimaat en dat is lastig na te bootsen in een kamer. Gelukkig neemt de Aloë ook genoegen met een warm en zonnig plekje, bijvoorbeeld in het raamkozijn op het zuiden. Als dat niet mogelijk is, is halfschaduw ook geen probleem voor deze makkelijke plant. De eerste dagen na aankoop moet de plant even wennen, dus zet de Aloë dan in de halfschaduw, bijvoorbeeld voor een raam op het noorden. Na een paar dagen kunt u de plant op z'n vaste plek neerzetten.

Aloë verpotten
Verpotten

De Aloë heeft regelmatig een grotere pot nodig, vooral als u de uitlopers laat zitten. De beste tijd om dit te doen is in het voorjaar zodat de wortels zich eventueel kunnen herstellen in de groeiperiode.

De juiste pot

De Aloë is een redelijk snelle groeier en heeft zo nu en dan een nieuwe pot nodig om gezond te blijven. Kies hierbij voor een pot die ten minste 20% groter is dan de huidige pot. Op die manier heeft de plant weer voldoende ruimte om haar wortels uit te breiden.

Potgrond en hydrocultuur

Wanneer u de Aloë gaat verpotten, kunt u de kluit van de plant in de pot aanvullen met universele potgrond. Dit is een uitstekende basis voor de plant en helpt de plant gezond te blijven.

Voeding Aloë
Voeding

Het beste is om de Aloë 1 keer per maand een scheutje Pokon Cactus Vetplant voeding te geven (met uitzondering van de wintermaanden). Hierdoor blijft de grond rijk in voedingsstoffen en kan de Aloë de voedingsstoffen beter tot zich nemen. Kijk op de verpakking voor de juiste dosering: beter te weinig, dan te veel!

Ziektes en ongedierte
Ziekte

De Aloë is niet snel vatbaar voor ziektes of ongedierte. Mocht de Aloë toch last krijgen van ongedierte, kunt u zowel biologische als chemische bestrijding gebruiken. Lees van tevoren goed de verpakking of gebruiksaanwijzing voor de dosering.

Giftig

De Aloë is niet giftig, het sap van deze plant kan wel een licht laxerende werking hebben. Bovendien kan het sap aan de zijkanten van het blad een licht irriteren wanneer u deze doorsnijdt.

Aloë Vera Spinosissima

De Aloë Vera Spinosissima heeft een mooie compacte groei en prachtig blauwgroen blad. De plant is afkomstig uit Zuid-Afrika en bloeit heel mooi. Aan de randen van het blad zitten veel witte stekels die de plant z'n kenmerkende uitstraling geven. U kunt de Aloë era Spinosissima het beste op een lichte en zonnige plek neerzetten in uw huis. In de zomer kunt u de plant ook op uw terras houden.

Aloë Vera Hercules

Deze boomachtige variant van de Aloë Vera is zeer populair om de prachtige uitstraling van de stam en de dikke bladerkroon. Ook het blad van deze plant is dik en zit vol sap, wat de Aloë Vera Hercules een bijzonder uiterlijk geeft. De plant staat het liefst in doorlatende grond op een zonnige plek. De plant groeit relatief snel en moet daarom met enige regelmaat verpot worden.

Aloë Vera Arborescens

De Aloë Vera Arborescens kan lang zonder water en het is dan ook aan te raden om bij twijfel geen water te geven. De wilde groei van de bladeren maakt deze plant een bijzonder toevoeging aan uw huiskamer. Plaats de Aloë Vera Arborescens op een lichte plek en u kunt jarenlang genieten van de mooie groeiwijze.

Aloë Vera Bakerii

Deze soort heeft mooie gevlekte bladeren in een heldergroene tot blauwgroene kleur. De Aloë Vera Bakerii heeft weinig water nodig en staat het liefst op een zonnige plek in uw huis. De vele vertakkingen in de bladeren maken de plant mooi om naar te kijken en voegen veel sfeer toe aan een ruimte.