Hoogte
Min: CM
Max: CM
Enter
Diameter
Min: CM
Max: CM
Enter
Standplaats
Zoekresultaten voor ""
Geen producten gevonden...

Kentia Palm (Howea)

Howea Forsteriana of Kentia palm is een bekende binnen de kamerplanten. Deze palm kan in de natuur erg groot worden en is vaak onderdeel van de prachtige vakantieplaatjes met witte stranden en palmbomen. Met de Kentia in huis heeft u de mogelijkheid om die uitstraling in uw kamer te creëren.

Herkomst Lord Howe Island Waterbehoefte Grond vochtig houden, niet te droog of te nat
Standplaats Licht, geen direct zonlicht Voeding 1x per week bij mesten, niet in de winter
Verzorging Dood/bruin blad weghalen Giftig Nee
Kentia Palm water geven
Watergift

De Kentia palm heeft een vochtige grond nodig, niet te droog en niet te nat. Bij een te droge grond gaan de wortels dood en bij een te natte grond gaan de wortels rotten. Het beste is om de Kentia met regelmaat dezelfde hoeveelheid water te geven. Op die manier blijft de vochtigheid gelijk.

Standplaats Kentia Palm
Licht en warmte

De Kentia is een kamerplant die weinig behoefte heeft aan licht, dus een plek in de halfschaduw is prima voor de Kentia. Zorg dat het geen plek is met volledige schaduw, want dan kunnen de bladeren geel of bruin worden door gebrek aan licht. Deze kleur krijgen ze ook wanneer er een teveel aan zonlicht is. Plaats de Kentia in dat geval op een andere plek en kijk of het daar beter gaat.

Kentia Palm verpotten
Verpotten

Kentia palmen hebben weinig wortels en groeien langzaam, dus verpotten is niet snel nodig. Als u toch wilt verpotten, doe dit dan in het voorjaar, zodat de wortels zich gemakkelijk kunnen herstellen tijdens de zomer.

De juiste pot

Door te kiezen voor een ruime pot, heeft de plant een grotere waterbuffer en zal de grond minder snel uitdrogen. De oude potgrond kan worden aangevuld met speciale potgrond voor palmen of universele potgrond. (voorkeur in de lente.) Dan heeft de plant genoeg energie om eventuele beschadigingen snel te repareren.

Voeding Kentia Palm
Voeding

De Kentia palm is een ijzersterke plant. Echter heeft u geen tropisch klimaat in uw huiskamer, dus kunnen ze in de lente en zomer wel wat extra voeding gebruiken. Dit kan wekelijks van april tot en met september met Pokon Plam voeding. Geef nooit een overdosis! Check de verpakking voor de juiste dosering (de helft is voldoende voor de Kentia).

Snoeien

Als de bladeren van de Kentia bruin of lelijk worden, kunt u deze het beste afknippen bij de stam. Op deze manier hoeft de palm er geen energie meer in te stoppen en kan alles worden geïnvesteerd in nieuwe bladeren. Door het oude blad dicht bij de stam af te knippen, zal de rest indrogen en zich bij de stam voegen.

Ziektes en ongedierte
Ziekte

Deze palm heeft een hele goede weerstand, waardoor ze nauwelijks last hebben van plantenziektes. Wilt u toch het zekere voor het onzekere nemen, controleer uw plant dan regelmatig op eventuele beestjes. Kijk dan met name naar de stam en de onderkant van de bladeren, want soms kan ongedierte zich schuilhouden op plekken die u niet snel ziet.

Giftig

De Kentia is niet giftig.

Kentia Palm

Howea Forsteriana of Kentia palm is een bekende binnen de kamerplanten. Deze palm kan in de natuur erg groot worden en is vaak onderdeel van de prachtige vakantieplaatjes met witte stranden en palmbomen. Met de Kentia in huis heeft u de mogelijkheid om die uitstraling in uw kamer te creëren.